SGK Geriye Dönük Maaşı Yapmaması

Sevilay
01 Mart 2024 22:58

bilgi almak istediğim bir konu var. 2022 yılında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için başvuru yaptım ve gerekli ödemeleri 2023 yılının Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirdik. Emekli olmayı beklerken, yıllar öncesinde yapılan bir memur hatası nedeniyle, aynı isim ve soy isimli başka bir kişiyle karıştırıldığımı ve onun hizmet süresinin bana eklendiğini fark ettik.

Durumu düzeltmek için tekrar yetkililerle iletişime geçtim ve onlar da sorunun bu olduğunu belirterek gerekli düzeltmeyi yaptıklarını ifade ettiler. Her ne önerdilerse onu uygulayarak eksik günlerimizi tamamladık. Yetkililer, mağduriyetimi gidereceklerini ve geçmişe dayalı olarak 7-8 aylık emekli maaşımı alabileceğimi söylediler.

Ocak ayında 2024 yılı için gerekli borçlanmayı tamamladık ve yeni maaşa geçtik. Ancak, geçmişe dönük ödemenin yapılmadığını öğrendim. Prim günlerini Ocak ayında yatırmamıza rağmen, geçmişe dönük ödemenin gerçekleşmediği belirtildi. Yıllar öncesine dayanan bir memur hatası nedeniyle mağdur olduğumuzu dile getiriyoruz. Geçmişe dayalı olarak hakkımız olan miktarı nasıl alabiliriz?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi