SGK Bağ-kurdan Çıkarken Ziraat Odası Kaydım Silinmemiş Emekli Olamıyorum.

Nail
17 Haziran 2023 00:04

2015 yılında Malatya tarım BAĞ-KUR'undan kaydımı kapattım. İstanbul'da SSK ya geçtim. 2020 yılının 11. Ayına kadar SSK'lı çalıştım. 2020 11. Ayda çalışmayı bıraktım. 2023 şubat ayında emeklilik başvurusu yaptım Malatya tarım bağkuru Ziraat odasından evrak istedi. Güncel tarihli kapanış evrakını Bağkur a verince o evraka dayanarak 2020 Kasım ayından itibaren beni Bağkur'lu gösterdiler ve emeklilik başvurumu iptal ettiler. Beni 58.000 TL borçlu çıkarttılar ve şu an emekli olamıyorum. 2015 yılında ben Bağkur u kapattığımda bana Ziraat odası kaydımın da kapatılması gerektiği tebliğ edilmedi ve bundan ötürü emekli olamıyorum ve Bağkur a borçlu görünüyorum. Tarafıma bu tebliğin yapılması gerekirdi. Bir gişe personelinin eksik bilgi vermesinden dolayı şu an bu sorunla karşı karşıyayım. Sizlerden konuya hassasiyet göstermenizi rica ederim. Geri dönüşlerinizi beklerim. İyi çalışmalar dilerim.

Yorumlar (5)

Asli

Mahkeme olumsuz sonuçlandı istinafa gittik

Asli

Aynı durum anneminde başına geldi 2.5 yıl tarım ek 5 sigortasını sildiler dava açtık avukat bulduk 2 yıl sürdü dava red geldi istinafa taşıdık sonuç bakalım kaç yıl sürecek

İhsan

Aslı hanım aynı durum babamda da var mahkeme sonucu olumlu olursa paylaşırsanız sevinirim

İhsan

Nail bey çözüm buldunuz mu?

Mahmut
Mahmut

Bizde de aynı durum var naptınız düzelme var mi

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi