Suleyman sonuçtan hiç memnun değil

Seat Marka Almak Pişmanlıktır

30 Nisan 2024 15:34

1 Aralık 2023 tarihinde aldığım sıfır kilometre Seat Leon marka aracımın 4 jantının da eğik olduğunu 9 Aralık 2023 tarihinde fark ettim. Konya Seat bayisine bildirdim ve inceleme yaptılar. Ana ithalatçıya fotoğraflarını göndermişler ve 2 jantta levye izi olduğunu ve garanti kapsamına girmeyeceğin kullanıcı hatası olduğunu söylediler. Bende herhangi bir levye veya başka bir iz olmadığını söyledim ve Tüketici Hakları mahkemesine verdim. Bilirkişi geldi ve satın aldığım bayide incelemede bulundu. Ve herhangi bir iz vs olmadığını, kullanıcı hatası değil üretim hatası olduğunu bildirdi ve Tüketici Hakları Hakem Heyeti üretim hatası olduğuna ve yeni jantlarla bayinin garanti kapsamında değiştirmesine karar verdi. İthalatçı firma ve Konya Seat bayisi tekrar itiraz davası açarak Tüketici Mahkemesi'ne itiraz davası açtı. Şu an 30 Nisan 2024 ve 5 aydır arabamı kullanamıyorum ve bu itiraz sonucu kaç ay daha kullanamayacağımı bilmiyorum. Araç markası seçerken ithalatçı firma kim diye araştırın ve sattıkları malın arkasında duran firmaları seçin.

Muhammed
Muhammed

Yani Süleyman, senin bu durumuna insan ne diye (hani derler ya güle mi, ağlaya mı)? Ben gerçekten de gördüm ki Seat tan çok şikayet var. Benim anlamadığım bu kadar şikayeti Doğuş Otomotiv görmüyor mu veya görüyor da neden müdahale etmiyor.

Suleyman

Görüyorlar ama umursamıyorlar. Benim başıma geldi başkasının başına gelmesin diye yazdım. Bilirkişi raporu benim haklı olduğumu yazdı ve Hakem Heyeti üretim hatası olduğuna karar verdi ve hala itiraz ediyorlar. Bu problemi aracım 300 km de iken ve araç henüz 8 günlükken fark ettim. 5 ay oldu ve aracım hala 1000 km de çünkü kullanamıyorum

Engin sonuçtan hiç memnun değil

Seat Leon Araç Yetkili Servis Fiyaskosu

Engin
06 Aralık 2023 12:38
Alperen sonuçtan hiç memnun değil

Seat 2021 Leon Aracımda 2.000 Km'de Başlayan Balata Sesi

Alperen