Tufan sonuçtan hiç memnun değil

Seat Arona Sıfır Aracın İlk Gün Arıza Yapması Ve Ayıplı Araç Olması

Seat Arona Sıfır Aracın İlk Gün Arıza Yapması Ve Ayıplı Araç Olması
04 Mart 2024 20:19

26.02.2024 tarihinde saat 18:00 sıralarında İzmir/Menemen'deki Seat Gaziemir bayisinden satın almış olduğumuz Seat Arona 2024 1.0 DSG Style model aracımız bayiden çıktıktan hemen sonra arıza vermiştir. Durumu hemen fotoğraf ve video yoluyla satış temsilcisine ilettik ve ardından aracımızı servise teslim ettik. Bugün yapılan geri dönüşte aracın direksiyon açı sensöründe bir hata olduğu ve İspanya'dan yeni bir direksiyon açı sensörü talep edeceklerini belirttiler. Sıfır bir araç olduğu için ayıplı bir aracı kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Heyecanla sıfır olarak aldığımız aracımızın bire bir değişimini talep ediyoruz. İkinci el bir aracı bile deneyerek, arızasız şekilde satın alıyoruz. Sıfır bir araçta böyle bir arızayı kabul etmemiz söz konusu olamaz. Trafik güvenliği açısından da böyle bir durumu kabul etmemiz maalesef mümkün değil. Daha uygun fiyata başka markaların araçlarını tercih edebilirdik ancak tercihimizi daha fazla ödeyerek Seat kalitesi yönünde kullanmak istedik ve bu süreçte oldukça pişmanlık duyduk. Tek beklentimiz, değişim talebimizin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve yeni aracımıza kavuşmamızdır. Bu konuda destek vereceğinizi umarak size yazıyorum. Doğuş Otomotiv'in bir Türk vatandaşı olarak bize değer vereceğini, sorunumuzu anlayışla ve tatlı bir dille çözeceğine inanıyorum. Mağduriyetimizin ivedilikle giderilmesi için desteğinizi rica ediyorum.

profile profile profile

Yorumlar (5)

Batuhan

Hocam merhabalar, aynı sorun benim ibizamda da çıktı da, nasıl çözüldü açı sensörü değişince bitti mi? Bir de açı sensörünün maliyeti ne kadarmış bilginiz var mı?

Batuhan

Merhabalar, benzer sorunum sağ ön porya ve tekerlek sensörümün değişmesiyle çözüldü. Şu anda takip ediyorum. Ama arızalı dedikleri poryayı temizlemeyi denedik olmadı demişlerdi temizleme adına en ufak bir deneme olmadığına eminim 🤬

Gökhan
Gökhan

Kardeşim önce geçmiş olsun sen büyük bela almışsın Seat ne bu işi Çözer ne de çözmek ister bende Seat mağduru yum bence zaman geçirmeden dava açın Yok çok avukatları varmış Yok ona buna yakınmış kesinlikle dava açın Türkiye Cumhuriyeti Bir hukuk devletidir

Batuhan

Benim ibizamda da benzer bir sorun oldu benimkinde sağ ön porya ve tekerlek (hız) sensöründe sorun buldular ( daha önceki sahibi kaza sonrası yan sanayi taktırmış porya paslanmış okumuyormuş falan gibi bir sebep söylediler ) 11k fatura çıkardılar şimdi yaptıklarını söylüyorlar gidip teslim alacağım bakalım

Tufan

3 ay oldu neredeyse yurt dışı parça bekliyor. Acı sensör değişince olmadı. Simdi direksiyon kolonu değişecek.

Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Ayşe
22 Ağustos 2023 18:08