Sahibinden Param Güvende Sitesi Kopyalanıyor

Sahibinden Param Güvende Sitesi Kopyalanıyor
09 Ağustos 2024 18:03

Öncelikle ben bu tongaya düşmedim ama biraz ilgimi çekmese dolanmam an meselesiydi. Şimdi de bu hizmeti kullanmak isteyenlerin dikkat etmeleri için ve benim yaptığım ve bu sayede az kalsın gittiğine yanacağım paramı nasıl kurtardım
Öncelikle arkadaşlar Facebook üzerinden Marketplace'de biriyle görüştüm. Bana ürünü Sahibinden üzerinden 'Param Güvende' ile yollayabileceğini söyledi. Ben de daha önce kullanmadığım için açıkçası pek bir fikrim yoktu. Tamam dedik, anlaştık. İlanı bana attığında zaten direkt o linkin URL'si dahi bir garip geldi. Bana (ki bu URL'yi Şikayetvar'da bir başkasının da başına geldiğini ve koyduğu ekran resmindeki linkten aynı URL olduğunu gördüm)
-sahibinden... Mobil. Jet-servisler. Online. GET falan falan bu tarz bir link geldi. Hadi yine çok irdelemedik ama ödeme aşamasına geçtiğimde direkt bir sayfa ve çıkan sayfa IBAN'dan gönderimli bir şekilde ücreti istiyor. Zaten direkt anladım çünkü hangi internet alışveriş sitesi parayı IBAN'dan ister yani anlamıyorum. İnanıp bunu yaşayan insanlara, Sahibinden gibi köklü bir uygulama neden IBAN'dan istiyor diye hiç mi düşünmediniz? Her neyse, bu şekilde fark ettiğimde teyit amacıyla gidip farklı bir tarayıcıdan linkten girmeden Sahibinden şeklinde aratıp girdiğimde ve bir şey satın almayı denediğimde hiçbir şekilde IBAN vermiyor, kart bilgileri giriş sayfası açılıyor. Bunu da teyitledikten sonra -ilk başta yapmam gereken- linkte verilen IBAN numarasını diğer tarayıcıdaki orijinal Sahibinden sitesinde arattığımda hiçbir şekilde bir şey çıkmadı, 'Bu aramanıza uygun ilan bulunamadı' diye kabak gibi verdi. Sonucu böylelikle az kalsın daha annecimin ilmek ilmek kazandığı parası böyle kötü kalpli, emek çalan insanlar yüzünden uçup gidecekti. İnşallah bu yazdığım destanı bu olayı yaşamadan görmüş bir biçimde okuyor olursunuz... Satıcıdan engeli yedikten sonraki araştırma sürecinde değil. Bütün mağdurlar, kalbim sizinle... Son olarak bıraktığım fotoğraf, birebir kopyalanmış Sahibinden ekranındaki ürünü almaya çalıştığımda vermiş olduğu ödeme ekranı üstte yazan linkin normalde farklılığını da görüyorsunuz.

profile profile profile
09 Ağustos 2024 19:53 (Şikayetten 1 saat sonra)

09 Ağustos 2024 22:11

Gökhan
31 Mart 2024 00:20
Sahibinden Güvenli Alışveriş Beklentim Hüsranla Sonuçlandı
Sahibinden Güvenli Alışveriş Beklentim Hüsranla Sonuçlandı
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2024 12:15

Sahibinden Kategorileri