08 Mart 2024 16:20

Bu yazıyı, 08.03.2024 tarihinde Medinova Özel Hastanesi’nde yaşadığımız memnuniyetsizlikleri ifade etmek amacıyla kaleme alıyorum. Eşimin hamilelik sürecinde, adı geçen özel hastanede kadın doğum uzmanı olarak hizmet veren Z***** Ö**** K****’a muayene olmak üzere bu hastaneyi tercih ettik. Ancak, yaşadığımız deneyimler bizi derin bir hayal kırıklığına uğrattı.

Hanımefendiye muayene olmak için 1090 TL muayene ücreti ödüyoruz ve aldığımız hizmet kalitesi yerlerde... Sadece iki kez gittik ve ikisinde de ilgisiz alakasız tavırlar sırada beklerken araya hasta almalar ve sanki bulaşıcı hastalık taşıyan bir hastaymışız gibi hemen muayeneyi bitirip göndermeye çalışmalar...

Bardağı taşıran son damla olarak da; muayene sırasında yapılan kan ve şeker testlerinin sonuçlarını değerlendirirken, sonradan devlet hastanesindeki doktorlarımızın incelemesiyle ortaya çıkan bir gerçekle karşılaştık: Hastane, gereksiz yere ek ücret alabilmek için adı geçen doktor test sonuçları yanlış değerlendirmiş ve ayrıca, devlet hastanesinde ücretsiz olarak yapılan kan serumunu ücretli olarak almamıza neden oldu. Hatta bu serumun takılması için de fazladan bir ücret talep edildi.

Bu tür uygulamaların sadece maddi kazanç için yapıldığını düşünmekten başka bir açıklama bulamıyoruz. Sağlık hizmeti sunan bir kurumun etik ve profesyonel standartlara uygun hareket etmesi beklenirken, yaşadığımız bu deneyim tamamen aksi yöndeydi.

Bu nedenle, bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını ve benzer durumların tekrarlanmamasını talep ediyoruz. Ayrıca, yaşadığımız bu olumsuz deneyimi dikkate alarak hastane politikalarında ve personel eğitiminde iyileştirmeler yapılmasını öneriyoruz.

Özellikle adı geçen doktor özelinde kaleme aldığım bu şikayet doğrultusunda kendisini tercih etmek isteyen kişiler lütfen bu yazıyı dikkatle okusunlar.

Sağlığımız ve güvenliğimiz için gerekli hassasiyetin gösterilmesini umuyor, bu konudaki yakın ilginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Erkan Ö**