Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesinde Rapor Alma Sürecinde Yaşanan Sorunlar

25 Kasım 2023 01:55

Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne abim için psikiyatrik açıdan rahatsız olduğu için engelli raporu almak için başvurduk. Onay vermesi gereken isimleri yazılan doktorlara tek tek gittik. Evet, kimisi bilgisayarından türkü açmış, abime bakıp tek bir soru sormadan 'normal' yazdı; kimisi sekreterine yazdırdı. Abimle hiçbir doktor muhatap olmadı. İleri derece miyop olmasına ve gözlük kullanmadan görememesine rağmen göz doktoru da 'normal' dedi. Psikiyatri bölümü, psikoloğa teste gönderdi. Sorulan soruları doğru yanıtlamadığı halde psikiyatri doktoru da hiç muhatap olmadan kurula sevk etti. Kurulda da kimisi elinde telefonla, kimisi sohbette, kimisi kahve içerken tek bir soru sormadan odadan çıkarmışlar. Bizi bu şekilde kim rapor alabilir ki? Bu kadar işini bilmeden ve disiplinsiz çalışan doktorların eline düşen hastalara yazık gerçekten. Tekerlekli sandalye ile kurula gelen bir amcaya 'Amca, neyin var?' diye soran bile oldu. Kurulda yazık gerçekten, o raporu vermeyecekler. Biliyorum ki o hastane, hastayla ilgilenip muhatap olduğunda alabiliriz o raporu. İtiraz ediyor ve şikayetçiyim. Eğer devlet hastanesinden almam zorunlu olan o raporu, işini yapmak istemeyen ve ilgisiz doktorlar yüzünden alamıyorsam, bu durumu kınıyorum ve gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

profile profile profile

18 Kasım 2024 17:35