Dirençli Uyuz Salgını, Sağlık Bakanlığı

08 Nisan 2024 18:52

Bir yıldan fazladır uyuzla uğraşıyoruz. Kaşıntı, iğne batması, ısırık gibi belirtiler var ama en çok iğne batması hissi var. Kullanmadığımız ilaç kalmadı. Yok mu bir çözümü? Uyuzdan kurtulanlar nasıl kurtulduğunu söyleyebilir mi? Belki bana da çare olur

06 Mayıs 2024 18:29

Uyuz ile ilgili şikayetlerinizi buraya değil CİMER'e yazın. Buraya bakmıyorlar. Ve uyuzdan kurtulanlar nasıl kurtulduğunu bana da söyleyebilir mi? Bir yıldan fazla süredir uyuzla uğraşıyoruz. Kaşıntı, ısırma ve iğne batması hissi var. Çoğu ilacı kullandık ama siz yine de kurtulduysanız neyle kurtulduğunuzu yazın. Belki birilerine derman olur

Yorumlar (8)

Tuğba
Tuğba

Bende 8 aydır uyuzla uğraşıyorum sizin geçti mi geçtiyse nasıl geçti anlatır misiniz

Leman

Merhaba bizde 3 aydır uyuzla savaşıyoruz 2 doz ziver kullandık antiscap kükürt krem kwellada Sante Plus ama maalesef hiç biri yaramadı beni istila etti şu an aramadığım hastane kalmadı gidip yatıp tedavi olmak için ama hastaneler kabul etmedi dün cam sakura acile gittik resmen başından savdılar inanın yapacak ne kaldı derken eşimin bir tanıdığı kurtulmuş bize bir eczane tavsiye etti beyaz bir losyon içinde ne var ama %98 bitiriyor dedi bugün 2. Günümdeyim ısırmalar çok azaldı allerset gece alıyorum alerji hapı kullandığım için doktor verdi kaşınmam çok azaldı ama önemli olan uyuzun ölmesi ilaç tedavi etmiyor kaşıntıyı azaltıyor simdi bu losyonla kurtulursam herkese tavsiye edeceğim Allah düşmanıma vermesin inşallah son bulur.

Ayşegül

Losyonla kurtulursanız bize de söyler misiniz ürünü

İbrahim
İbrahim

Ey Sağlık Bakanlığı 6 aydır uyuz hastalığı ile mücadele ediyoruz tüm uyuz ilaçlarını düzenli olarak kullandığımız halde geçmiyor 184 ü defalarca kez arayıp yardım istiyorum diye yalvarıyorum hiçbir sonuç alamadım neden ilaçlar faydası olmuyor halktan ne saklıyor sunuz binlerce kişi uyuz hastalığı ile mücadele ediyoruz geçmiyor neden acaba araştırma yapmıyorsunuz neden bu hastalık bulaşıcı olduğu halde hastanelerde yatış verilmiyor tedavi altına alınmıyor ailece uyuz olduk 6aydir geçmiyor neden acaba halktan ne gizleniyor neden ilaçlar faydası olmuyor hayatımız kabusa döndü gittiğim 35doktor alerji deyip yolluyorlar fakat aileme ve arkadaşlarıma da bulaştırdım onlara uyuz tanısı konuldu neden cildiye doktorları bizimle ilgilenmiyor neredesin ey Fahrettin koca sen nasıl bakansın gel vatandaşlarının halini gör Hatay Reyhanlı dan sesleniyorum sana şerefin üzerine yemin etmiş bir bakansın gel gör halimizi 😭😭😭

Dirençli Uyuz Salgını, Sağlık Bakanlığı

Mert
Mert

Veterinere gidip blotic adli ilacı alin suyla seyreltip boyundan aşağı tüm vücuda sürüp biraz bekletip yıkanın. Basta hafif yakıyor ama geçiyor sonra. Bu işlemi birkaç kez tekrarlarsınız insalalh geçer biz şu an epey rahatladık.

Ayşegül

Veterinerden vil mec tin alıp sulandırarak 2-3 ay sürmüştüm. İvermektin içeriyormuş. O da cildimi mahvetti. Cildiyeci cildimin hâlini görünce sen ne kullanmışsın böyle dedi, söylemeye utandım. Kullanmayı bırakalı aylar oldu ama hâlâ cildim kupkuru ve kum gibi aşırı bir şekilde dökülüyor. Paçalarımdan evin içine deri dökülmesin diye sürekli çorabımın içine koyuyorum eşofmanın parçalarını, o derece yani. Bahsettiğiniz ilaç da ivermektin içeren bu türden bir ilaç galiba. Yine de öneriniz için teşekkür ederim

Nage
Nage