Engin sonuçtan hiç memnun değil

RE/MAX Tan Şubesi Kaporamı İade Etmiyor

27 Eylül 2024 08:59

15.09.2024 tarihinde RE/MAX tan şubesi N***** O*** hanım vasıtasıyla bir daire gezdim ve verilen bilgilerin doğruluğuna inanarak bir satış vaadi sözleşmesi imzaladım, 100.000 TL kaporayı Remax Tan şubesi broker'ı Z*** O*** A***'ın hesabına yolladım. Fakat imzaladığım sözleşmenin geçerli olabilmesi için bilindiği üzere Noter'de ya da Tapu'da gerçekleşmesi kanuni bir şarttır. Ayrıca imzaladığım sözleşmede satıcı kısmı boş bırakılmış, satıcı şehir dışında olduğu için imza atmamıştır. Kanuni olarak hiçbir geçerliliği yoktur. Daha sonra daireyi belediyeye gidip araştırdım verilen bilgilerin yanıltıcı olduğunu fark ettim. Bu sebeple daireyi satın almaktan vazgeçtim. Yapmış olduğum kapora ödemesinin tarafıma iade edilmesini rica ederim. Aksi halde ödediğim tutarın yasal faiziyle beraber tarafımıza iadesi hususunda dava açacağımı belirtmek isterim.

09 Aralık 2024 09:21

Remax Tan şubesi yüksek satış bedeli üzerinden emlakçı komisyonu alırken, satıcılara ve alıcılara tapudaki satış bedelini devletten vergi kaçırılması amacıyla düşük gösterilmesini sağlamakta, teşvik etmektedir. Bu yöntemi uygularken 3. Kişiler aracılığıyla para transferi yapın diyorlar. (Bizzat başıma geldi) Olası bir soruşturmada alıcı-satıcı zor durumda kalacak zannediyorlar ama tavsiyeyi veren Remax-TAN satış danışmanı. Genel müdürlük düzeyinde Remax tan şubesinin yaptığı ön satış sözleşmelerini inceleyin ve tapudaki bedel ile karşılaştırın haklı olduğumu göreceksiniz. Remax genel müdürlüğünün acilen bu şubeyle ilişkisini kesmesi gerekmektedir. S***** hanım umarım bu şikayeti de göz ardı etmez, aksi takdirde devletin ilgili birimlerine bu durumu aktaracağım.

profile profile
27 Eylül 2024 10:41 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sayın B., Konuyla alakalı ofisimiz ile görüşme halindeyiz. Sizleri bilgilendiriyor olacağız. Saygılarımızla.

29 Eylül 2024 13:00

Bana geri dönüş olmadı. Yasal olarak paramı geri vermek zorundasınız!

08 Ekim 2024 14:17
RE/MAX Tan Şubesi Kaporamı İade Etmiyor

İlandaki bina yaşı bilgisinin ve arsa payı bilgisinin doğru olmadığını tapu ve belediye kayıtlarından kanıtladığım halde Remax bana paramı iade etmemiştir. RE/MAX'ın bu tutumunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. RE/MAX TAN'ı tavsiye etmiyorum.

Melek

Remax değişik bir işletme olmuş. Hep bana paralar gelsin biz komisyonu alalım gerisi boş ver düşünce içinde

Demet

Aldınız mi ödemenizi

Engin

Hayır. Remax genel müdürlük şubelerin iç işlerine karışmayız dava açın diyor. Bu süreçte yanımda durmadılar.

Seçkin sonuçtan hiç memnun değil

RE/MAX Gayrimenkul Satın Alma Sürecinde Hayal Kırıklığı

Seçkin
28 Kasım 2024 14:17
Yurdalan sonuçtan hiç memnun değil

Remax Emlak Firması İle Yaşanan Arsa Satış Problemi

Yurdalan
28 Kasım 2024 11:30

Remax İle Ev Alımında Yanlış Bilgilendirme Ve Kapora İadesinde Mağduriyet Yaşadım

Gamze
02 Temmuz 07:31
remax-ile-ev-aliminda-yanlis-bilgilendirme-ve-kapora-iadesinde-magduriyet-yasadim-2.pdf
remax-ile-ev-aliminda-yanlis-bilgilendirme-ve-kapora-iadesinde-magduriyet-yasadim-1.pdf