Reel Alacak 21 Yıllık Borç İddiası Ve Haksız Tahsilat Girişimi

İbrahim
15 Mart 14:33

2003 yılından Turkcell borcunuz var diyerek Reel Alacak adı altında arıyorlar. Bahsettikleri hattı kullandığımı hatırlıyorum, bu hattan Avea adlı operatöre geçmiştim. Hiçbir borç bırakmadım. Ta ki 27.02.2024 tarihinde Turkcell hattımdan başka bir operatöre geçene kadar. 1 gün sonra telefonumu aradılar (nereden aldıkları belli değil) ve böyle saçma bir borç iddia ettiler, üstelik 21 yıl öncesinden. Bunlar yasal olarak varlık şirketi olsalar da yasayı dolanarak insanlardan haksız kazanç elde etmeye çalışan bir yapı. Faturalı borçlarda icra zaman aşımı süresi 10 yıldır. Bu süre sonunda gerçekten böyle bir alacak varsa dahi icra yolu kapanır. Kaldı ki 21 yıl geçmiş. Bu kişiler, ellerinde 1 TL, 2 TL gibi küçük meblağlı faturalarla bazen 0.1 TL üzerine büyük rakamlar ekleyip 5.000, 10.000 TL gibi meblağlara çıkartıp sizden almaya çalışıyorlar. İcraya veremedikleri için sizi rahatsız edip, bezdirmeye çalışıyorlar. Her gün arıyor, mesaj atıyor veya çaldırıp kapatıyorlar. Avukatıma durumu bildirdim, başka bir şehirde olmasına rağmen, elinde bu firmaya dair şikayet kaydı olduğunu ve başka bir müvekkilinin de aynı şekilde rahatsız edildiğini, savcılığa suç duyurusunda bulunmamızı önerdi. Hem Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hem de rahatsızlık iki farklı suç unsuru ile dava açmamızı önerdi. Kişisel bilgilerimizin nasıl ele geçirildiğini ve yaptıkları bu rahatsız edici davranışlar hakkında hakime hesap verirler artık. Bu süreçte aradıkları tüm telefonları kara listeye ekledim. Sadece yeni numaralardan arayabiliyorlar veya çağrı atıyorlar. Bu çağrı listesini mahkemeye ilettim. Hukuk devletinde hukuksuzluk nasıl yapılır kitabını yazıyorlar.

profile profile profile

Atatürk

Bana da oldu aynısı daha önce 2 kez ödediğim borcumu tekrar tahsil etmek için sürekli arayıp mesaj atıyorlar. Şikayet edip dava açacağım Reel Alacak şirketine

Tufan

Birebir aynısını yaşıyorum. Hukuksuzluğun daniskasi. Savcılar neden müdahale etmez anlamıyorum?

Reel Alacak Tarafından Sürekli Aranarak Rahatsız Ediliyorum!

Büşra
01 Ağustos 11:03

Reel Alacak Sürekli SMS Gönderiyor!

Ayhan
10 Temmuz 04:36