Önder sonuçtan hiç memnun değil

GS Store Puma Ürünleri Ve Puma Markası Hakkında Şikayet

GS Store Puma Ürünleri Ve Puma Markası Hakkında Şikayet
27 Eylül 2024 16:01

GS Store Puma Ürünleri ve Puma Markası hakkında Şikayet

GS Store mağazasında satılan Puma marka ürünlerde, özellikle formalarında, aynı bedenlerde farklı ölçülerle karşılaşıyorsunuz.

Örneğin, GS Store'da satılan 3XL profesyonel iç saha forması (fiyatı 5.999 TL) ile taraftar forması (fiyatı 2.999 TL) arasında, beden etiketleri aynı olmasına rağmen, 10 cm fark var. Birinin eni 71 cm, diğerinin ise 60 cm. İki ürün de aynı model, yalnızca kumaşları farklı.

Bu formaların her ikisinin de üzerinde "us 3XL - ca 3TG - EU 3XL" etiketleri bulunuyor. Ayrıca üzerinde "regular fit" veya "slim fit" gibi herhangi bir uyarı yer almıyor. Yani uluslararası standartlara göre ölçüler belirlenmiş, ancak iki farklı 3XL veya 2XL formayı üst üste koyduğunuzda, bedenleri birbirini tutmuyor. Bu, Puma’nın mı yoksa GS Store’un mu hatası, bilmiyorum.

Başımdan şöyle bir olay geçti: GS Store mağazasında 3XL taraftar formasını denedim ve bana tam oldu. Ancak profesyonel forma mağazada yoktu, sadece internet üzerinden satılıyordu. İnternetten sipariş verdim, ürün geldiğinde ise aynı ebatları bekliyordum; sonuçta her iki ürünü de Puma üretiyor. Ancak ürün üzerime olmadı. Çünkü Puma, profesyonel formaların üzerine 3XL etiketi basmış ama ölçüleri XL gibiydi.

GS Store'da bir ürünü değiştirmek gerçekten zor. Bu süreçte durumu Puma müşteri hizmetlerine iletmek istedim ve yaşadıklarımı anlattım. Ancak aldığım cevap şu şekildeydi: "Bizim ürünlerimizden GS Store’da satılanlar için bir sorumluluğumuz yok, bu konuda bir şey yapamayız."

Bu durumun nasıl olabileceğini merak ettim ve sorunun nereden kaynaklandığını öğrenmek istedim. Sonuçta ürünü üreten Puma, satan ise GS Store. Ancak Puma yetkilisi bana şu cevabı verdi: "Puma, GS Store veya başka bir mağaza tarafından satılan ürünlerle ilgili bir sorumluluk kabul etmiyor, bu bizimle ilgili bir durum değil." Bu yaklaşım, beni oldukça rahatsız etti.

Eğer bu ürünlerde herhangi bir ekstra özellik yoksa, burada bir üretim hatası var. Puma müşteri hizmetlerinin benimle ilgilenmemesi ve durumu ciddiye almadan başlarından savmaları da beni üzdü.

Sonuç olarak, 20 gün sonra GS Store'dan ürünü iade almayı başardım. Ancak şu an formasız kaldım ve bu duruma çok üzülüyorum.

Son olarak, size şikayetim şudur: Puma marka bir ürün alırken, özellikle internet üzerinden ve GS Store'dan alışveriş yaparken dikkatli olmanız gerekiyor. Ürünlerin üzerinde uluslararası beden etiketi basılmış olmasına rağmen, ölçüler arasında ciddi farklar olabiliyor.

01 Ekim 2024 14:51 (Şikayetten 3 gün sonra)
03 Ekim 2024 22:41

Sevgili Puma, Cevap yazmadan önce keşke benim şikayetimi daha iyi okuyup ona göre cevap verseydiniz. Ben sizden ne bir iade talebi ne de inceleme talep ettim. Ben bir Puma ürün satın aldım. Bu ürünün üzerinde Dünya standartlarına göre sizin beden numaranız var. Var ama belirtilen bedenle ölçüler tutmuyor. Siz bir ürün üretmişsiniz, markanızı taşıyor, ancak üzerinde dünya standart ölçülerinizi basmanıza rağmen ölçüler tutmuyor. Sizin ürünlerinizde 3XL biri ürün alındığında her üründe farklı ölçüler mi söz konusu?... Ben bu durumun nasıl olduğunu öğrenmek için sizleri arayıp bilgi almak istedim. Siz ise bana cevap olarak o ürünün siz üretmenize rağmen sizin sorumluluğunuzda olmadığı ve bilgi vermeyeceğiniz. Şimdi size sorarım, sizin ürününüzü ben bir mağazadan satın almış olabilirim. Ancak o ürünü siz ürettiğiniz için üretimindeki hatalardan siz sorumlusunuz. Bunu aldığım yer aracılığı ile değiştirebileceğim gibi sizden de talep edebilirim bir tüketici olarak... X marka bir araba satın alındığında satıcı bayi mi sorumlu olur. X marka bir klima alındığında satıcı mı sorumlu olur. Üretici sorumludur. Siz hatalı ürün ürettiniz. Ürettiğiniz ürün üzerinde bulunan beden standartlarına uymuyor. Bundan siz sorumlusunuz. Siz global bir markasınız ancak ürününüze global bir marka gibi sahip çıkmıyorsunuz. Ürettiğiniz ürün hatalı üretim. Sizin beden ölçülerinizle uyuşmuyor. Eğer üstüne global standart ölçüleri basıyorsanız bu dünyanın her yerinde her üründe aynıdır, eğer regular veya slim fit diye uyarıda bulunmadıysanız. Siz Puma olarak GS ürünlerinden formalarda standart beden kullanmıyorsunuz. Bunu internetten alışveriş yapan herkes bilmek durumunda... Ben ürünümü GS Store'a iade ettim... Muhtemelen bu sizin aranızda bir hatalı ürün konusu. Ama biz tüketici olarak şunu gördük; Siz GS Store için standart ürün üretmiyorsunuz ve sattığınız ürün ile ilgili bir üretim sorunu çıktığında ilgilenmiyorsunuz. Bu nu da zaten mesajınızda belirtmişsiniz.

Baki
30 Mayıs 2025 21:08
GS Store'dan Aldığım Puma Forma İlk Kullanımda Bozuldu, İade Taleplerim Reddedildi
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Ferhat
22 Ocak 2025 14:30

Nurcan
16 Nisan 2025 11:57

Mehmetefe
05 Ekim 2025 17:50
Forma Üzerindeki Baskı Sorunu Hakkında Çözüm Talebi
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
25 Şubat 2025 19:16