Barış sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Sıfır Aracın Triger Arızası Ve İkame Araç Verilmemesi

10 Temmuz 2023 13:43

Peugeot 3008 gt aracımı 6 ay önce sıfır aldım. Daha 6 ay geçmesine rağmen triger setinde sorun çıktı. Servise çektirdim. Alternatör kayışı ve alternatör gergi rulmanı değişeceğini söylediler. Yedek parça Fransa'dan gelecekmiş ve minimum 15 gün sürecek olup süre daha da uzayabilirmiş. Bunun üzerine Peugeot ile görüşüp ikame araç istedim fakat 10 gündür araçsız kalmama rağmen hala bir sonuç alamadım. İnanılmaz kötü bir prosedür ve işleyişleri var. Zaten aramalarınıza da cevap verilmiyor. İkame araç için yetkili servisin parça siparişi vermesi ve bunun üzerinden 5 iş günü geçmesi gerekiyormuş. Servisin parça siparişini vermesi 2-3 gün sonra sisteme düşüyormuş. Tabii ki sisteme düştü 5 iş günü geçti. Sonrasında yine bir prosedür ileri sürecekler derken bir türlü elimize ikame araç geçmiyor. 10 gündür araçsız kaldık ve kimsenin umurunda değil. Sıfır arabanın 6 ay sonra triger kısmında sorun çıkarması tabii ki başka bir konu.

profile profile
11 Temmuz 2023 17:16

Ek olarak bugün gerekli olan 5 gün doldu. Genel merkezi aradım ve yedek parçanın depoda olduğunu söylediler ve bu yüzden ikame araç veremiyorlarmış. Bugün yedek parça sorumlusu ile konuştum ve yedek parçanın cuma ya da cumartesi ulaşacağını söyledi. Yani parçanın ulaşıp aracın tamir edilip bana teslim edilmesi en erken pazartesini bulacak. Yine bir rezillik silsilesi ile karşı karşıyayım. Araç vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Genel merkezdeki sorumlu önce bana parçanın bayiide olduğunu söyledi. Biraz sıkıştırınca teslim aşamasında olduğunu söyledi ve en son da depoda olduğunu söyledi. Kurumsal olduğunu iddia eden bir firmanın bu şekilde müşterilerini yanıltmaya çalışması son derece utanç vericidir.   Artık bedava verseler bir daha bu markaya yaklaşmam. Gerek sosyal medyadan gerek tüm çevreme yaşadığın olayı anlatıp insanların bu markadan uzak durmaları için elimden geleni yapacağım.

Yusufcemal

Aynı sorunun bir değişi de bende var ve umursamıyorlar. 2021 3008 1.5 EAT 8 Dizel aracım Kronik zincir sorunu nedeniyle 45 gündür serviste. Bir zincir setini getiremediler. Yaptığım araştırmalarda Fransa ve İspanyada bununla alakalı çok ciddi sorunlar ve şikayetler var. Bu bölgelerdeki araç sahiplerinin araçlarını servislere götürmelerinden kaynaklı çok ciddi tedarik sorunları yaşıyorlar. Şanlıysanız motor arıza ışığını yakıp motor korumasına alıp aracın hızlanmaması bu iyi, zincir kırılıp motor dağıtmaları v. B. Bu çok yaşanıyor. Ve Peugeot Türkiye hiçbir şekilde umursamıyor. Bu kronik zincir sorunuyla alakalı Türkiye'de de çok ciddi şikayetler var. Bu yaşanan arızalar nedeniyle Yurt dışı makalelerde Zincir seti 5 mm den 7 mm kadar çıkartılmış ve yeni versiyon 7 mm olmuş deniyor. Eğer aracı çalıştırdığınızda motordan garip ve tuhaf bir zincir sesi geliyorsa, vites geçişlerinde saçmalamalar var ise, direk servise gidin ve acil önlem aldırın Aksi halde yolda giderken bir anda zinciriniz kopabilir.

Yusufcemal

Ben çevre yolunda 120 km ye yakın bir hızla giderken bir anda zincirden kaynaklı motor arıza ışığını yaktı ve motor korumasına alıp sanki ani fren yapmışsınız gibi güç keserek 70 km ye aniden düştü ki savrulmaktan zar zor kurtuldum ve az kalsın kaza yapıyordum. Allah'tan arkamda araç yoktu ve sağ şeride geçebildim yoksa ölümcül bir kaza olacaktı. Aynı zamanda Peugeot'un yetkili servisleri konu ile ilgili çok yetersizler çünkü aracımdaki ani güç kayıplar, rölantide tuhaf titremeler, vites geçişlerde ki gariplikler, vuruntular start stopun devreye girmesi ile alakalı sorunlardan aracımı 70 bin km den veri sürekli servise götürdüm servis kayıtları da mevcut, zincir sesini kaydettim ama kimse umursamadı. Aracım 82 bin km ye geldiğinde az kalsın ölüyordum. 1.5 Dizel EAT 8 aracınız varsa lütfen temkinli olun.

Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 3008: Sürekli Arızalar Ve Yetersiz Servis Hizmeti

Sedat
09 Mart 2025 11:05
Peugeot 3008: Sürekli Arızalar Ve Yetersiz Servis Hizmeti

Büşra
30 Ocak 2024 12:18
Zeki sonuçtan hiç memnun değil

08 Haziran 2023 14:55