Peugeot 3008 Motor Arızası Ve Garanti Sorunu

Melek
04 Aralık 2024 13:45

2023 Haziran ayında garantili olarak satın aldığımız Peugeot 3008 model aracımızın tüm bakımları belirlenen periyotlarda İzmir Kahyaoğulları servisi tarafından gerçekleştirilmiştir. Şu an araç göstergesi, 5. Bakım için 2500 km’nin kaldığını belirtmektedir. Ancak, aracımız iki gün önce motor arızası vermiş ve Peugeot Yol Yardım desteğiyle servise çekilmiştir.
Bugün tarafıma iletilen bilgiye göre, aracın 83.000 km’de olduğu, 5. Bakımın yapılması gerekirken yalnızca 4 bakımının yapılmış olduğu gerekçesiyle motor arızasının garanti kapsamında değerlendirilmeyeceği ve tamir bedelinin 140.000 TL olduğu belirtilmiştir.
Bu durumda, şu soruların yanıtlanmasını rica ediyorum:
Araç Göstergesindeki Bakım Uyarısı: Aracımızın bakım göstergesi, bakıma daha 2500 km olduğunu belirtirken, 5. Bakımın yapılmamış olması gerekçe gösterilerek garanti kapsamı dışında bırakılması nasıl açıklanabilir? Biz aracımızı bu bilgiye dayanarak planlı bir şekilde bakım için getirmeyi hedefliyorduk. Araç göstergesindeki bakım bilgisi bağlayıcı değil midir. Eğer öyleyse bu özellik neden var?
Geçmiş Bakım Gecikmeleri: Servis yetkilileri, önceki bakımlarda gecikme yaşandığını iddia etmektedir. Fakat bakımlarda km bilgilerinin hatalı girildiği servisçe kabul edilmiş ve ispatlanmıştır. Eğer böyle bir durum varsa, bu bilgi neden tarafımıza daha önce iletilmedi? Ayrıca, bu gecikmelerden dolayı garanti iptali söz konusuysa, aracın şoför koltuğunun deri değişimi neden garanti kapsamında yapılmıştır?
Servis Kayıtlarındaki Hatalar: Servis tarafından daha önce yapılan km kayıtlarında hatalar olduğu kabul edilmiş ve bu durumun genel merkeze bildirildiği belirtilmiştir. Ancak, bu hataların sonucunda oluşan mağduriyet neden bize yansıtılmaktadır?
Arızanın Kronik Olması: Servis yetkilileri ve teknik personel, motor arızasının bu model araçlarda sıkça görüldüğünü belirtmiştir. İnternette yapılan araştırmalar da bu durumu desteklemektedir. Bu durumda, kronik bir arıza durumuna gelen bir sorunun garanti kapsamı dışında bırakılması ne kadar doğru bir yaklaşımdır?
Değişken Bakım Gecikme İddiaları: Servis, önce bakım gecikmesinin 23.000 km olduğunu, daha sonra 7.000 km gecikme yaşandığını, en son ise 3.000 km gecikme olduğunu ifade etmiştir. Bu çelişkili açıklamalar, bakım sürecine ilişkin verilerin doğruluğu konusunda ciddi şüphe uyandırmaktadır.
Peugeot olarak, müşterilerinizi bu tür durumlarla karşı karşıya bırakmanın markanızın güvenilirliğine zarar vereceği kanaatindeyim. Lütfen gerekeni yapın.

05 Aralık 2024 18:07

Bugün Peugeot genel merkezinizle yaptığımız görüşme neticesinde, aracımın bakım zamanları gerekçe gösterilerek motor arızasında aracım garanti kapsamı dışına bırakılmış ve çok ciddi bir masraf belirtilmiştir. Bakım süreçleri konusunda 5 bakım yerine yalnızca 4 bakımın yapılmış olduğuna dikkat çekmiştir. Araç düzenli olarak servis bakımlarına götürülmüş ve zamanında bakım yapılmıştır. Araç bakım süreçleri, aracın uyarı sistemi tarafından da kullanıcıya bildirilmektedir ve bu bilgiye göre 5. Bakım için göstergede halen 2.500 km vardı. Teknik servisin araç bakım km bilgilerini yanlış tanımladığı kanıtlı bir bilgidir. Örneğin, Temmuz ayında yapılan son bakımda km 60.000 olarak kaydedilmişken, Nisan ayındaki paspas değişimi kaydında 59.000 km olarak belirtilmiştir. Bu durum, km bilgilerinin hatalı girişinden kaynaklanan bir karışıklığı göstermektedir. Ayrıca teknik servis bu hatayı da kabul etmiştir. Böylesine majör bir hata nasıl yapılabilir. Ayrıca, aracın sonraki bakım uyarısı 85.000 km’ye göre ayarlanmışki, halen 5. Bakım için yaklaşık 2.500 km kaldığı bilgisini almaktaydık. Bu durumda, garanti kapsamını dışarıda bırakacak en önemli kriterlerden biri olan bu yanlış veri girişinin sorumluluğu teknik servise aittir, bu bize mal edilemez. Motor arızasının, bakımlarla doğrudan ilişkilendirilemeyeceği açıktır. Ayrıca, 3008 model araçlarda bu tür sorunların sıkça yaşandığı bilinmektedir ve kronikleşmiş bir arızadır (eksantrik zincirin kopması ve motordaki sistemin dağılması). Teknik servisin hatalı veri girişleri nedeniyle, motor arızasının garanti dışına atılması son derece haksız bir tutumdur. Eğer önceki bakımlarda gecikme olduğu öne sürülüyorsa, bu durumun tarafımıza net bir şekilde kanıtlanması gerekmektedir. Ayrıca, bakım süreçlerinde herhangi bir gecikme söz konusuysa, neden koltuk derisi ve akü değişimlerinde garanti kapsamında işlem yapılmıştır? Motor arızasının büyüklüğünden dolayı mı farklı bir yaklaşım sergilenmiştir? Aracımızın serviste kalış süresi ve belirtilen masraf tutarları kabul edilemez boyuttadır. Dünya çapında bir marka olan Peugeot’nun müşteri memnuniyetine ve marka itibarına zarar verecek bu tür mağduriyetlere karşı daha duyarlı olması beklenir. Bizler, markanıza duyduğumuz güvenle bu aracı tercih ettik. Ancak bu süreçte sergilenen yaklaşım, bu güveni ciddi şekilde sarsmaktadır. Peugeot gibi dünya çapında bir markanın, hatalarına sahip çıkarak müşteri memnuniyetini sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Acil geri dönüşlerinizi bekliyoruz.

İrfan sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Kilometre Peugeot 3008'de Kronik Arıza Ve İlgisizlik

İrfan
10 Temmuz 2025 17:36

Hasan
28 Kasım 2024 19:19

Garanti Süresi Hakkında Yetersiz Bilgilendirme Ve Mağduriyet

05 Temmuz 2025 14:34
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Halil
27 Haziran 2024 13:03