Pera Tur Son Dakika İptali (Balkan Turu)

Pera Tur Son Dakika İptali (Balkan Turu)
29 Mayıs 2024 13:52

15-22 Haziran 2024 tarihleri arası için, 4 Ocak 2024 tarihinde yaptırmış olduğum ve ödemesini yaptığım 7 gece 8 gün Balkan Turu programına 18 gün kala (27.05.2024 tarihinde) iptal edildiğine dair mail tarafımıza gönderildi. İptal gerekçesi olarak ilk önce operasyonel sebepler, daha sonra rezervasyon eksikliği gösterildi. Tüm planlarımızı buna göre yaptık, tatile gideceğimiz için kurban kesme yerine bağış işlemi gerçekleştirdik. 8 kişilik aile grubumuzla ilk defa yaptırdığımız rezervasyonun son anda iptal edilmesiyle büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Tur programını gerçekleştiremeyecek olmanız ve başka bir tur şirketinden rezervasyon yaptırmamız nedeniyle ücret iademizin ivedilikle gerçekleştirilmesini istiyorum. Rez no: 1714

17 Temmuz 2024 11:47

04.01.2024 tarihinde TÜRSAB üyesi olarak güvenilebileceğini düşündüğümüz Pera Tur’dan (TÜRSAB belge no: 10626 may pera tour travel) 15.06.2024 – 22.06.2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Vizesiz Balkan Turu” nu şirket ile anlaştığımız ödeme planına uygun olarak 3 taksit olacak şekilde 39.534 TL ödeme yaparak satın aldık. Düzenlenecek tur, 27.05.2024 tarihinde tur operatörü Pera Tur tarafından gönderilen bir e-mail ile hiçbir mücbir sebep olmadan keyfi şekilde “Operasyonel Sebepler” gerekçe gösterilerek iptal edildi. Daha sonra ücret iadesi için ilettikleri evrakı doldurup defalarca şirketi aramama ve ekteki yazışmalarıma e-mail ile yazışmalarıma rağmen hala bir iade yapılmadı. İptal edilen turların ücret iadesi için resmi iade süresi 14 gün iken, bizlere 30 iş günü sonrası için evrak imzalatıldı. Bu sürede geçmesine rağmen hala ücret iadesi yapılmadı.

17 Temmuz 2024 09:51

profile profile profile
24 Eylül 2024 11:48

Çarşamba yatırılacak Cuma yatırılacak diye diye tur iptal tarihinden 4 ay (27 Mayıs iptal) geçmesine rağmen hala para iademiz yapılmadı.

06 Aralık 2024 13:04 (Şikayetten 6 ay sonra)
06 Aralık 2024 13:50

6. Ayı da devirdik çok şükür hala para yatmadı :)

14 Ocak 2025 11:00

31 Aralık 2024 te para yatırılacak diye söz veren Pera Tur yine sözünde durmadı.

19 Haziran 2025 13:56

1 yılı aşkın süredir iademiz hala yapılmadı.

Yorumlar (10)

Ozgu

Parasını geri alabilen varmı acaba bana yardımcı olur musunuz

Ramadan

Tüketici Hakem Heyeti kararına istinaden adli mercilere başvurabilirsiniz. Bunun haricinde paramızı almak imkansız gibi

İnstadaki hesabı da kapatmışlar

Sedef

Ne yazık parasını alabilen yok Instagram'da Pera Tur mağdurları adı altında bir sayfa var oradan sesini duyurmaya çalışıyor vatandaşlar ama bilemiyorum bizde zor bir süreçten geçiyoruz çocuklarım yoğun bakımda zaten bu süreç sebebiyle turumuzu iptal ettik ama bizi bir de bu dönemde bu şekilde mağdur ettiler TÜRSAB falan hepsine bildirdik ama ne yaptıysam boş çocuklarım sağlıkla çıksın şu dönemi atlatalım hem maddi hem manevi tazminat davası açacağız

Sedef

Aynen icra takibinden sonra dava açacağız avukatta o şekilde söyledi

Ozgu

Sizlere nasıl ulaşabilirim bende Pera tur mağduruyum

Sedef

Ramadan bey bundan emin misiniz bizde icra takibi başlattık avukat üzerlerine bir şey yoksa hiçbir şey yapamazsınız diyor kesin mi bu durum

Ramadan

İcra sırasında bekleyen onlarca mağdur var maalesef. İcra harici adli yollara da başvurmak gerekli.

Ali
Ali

4 yıldır uğraşıyorum davayı kazandım icra ile uğraşıyorum

Ramadan

Üzerlerine kayıtlı bir şey yokmuş. O yüzden icradan da bir şey çıkmıyor maalesef. Allah'a havale ettik hayrını görmesinler.

İlhan sonuçtan hiç memnun değil

İlhan
09 Haziran 2024 15:07
Gülsüm sonuçtan hiç memnun değil

Gülsüm
02 Mayıs 2024 11:17
Nuray sonuçtan hiç memnun değil

Nuray
09 Nisan 2024 12:38