Derya sonuçtan hiç memnun değil

Özel Tanem Anaokulu ' Nun Eğitimden Uzak Anlayışı Ve Sorumsuzluğu

Özel Tanem Anaokulu ' Nun Eğitimden Uzak Anlayışı Ve Sorumsuzluğu
07 Kasım 2023 01:44

Adı 'okul' olan ama okulla uzaktan yakından alakası olmayan bir yer. Son derece düzensiz, dağınık pis. İki sınıfa bir öğretmen bakıyor. Çocuklar çoğu kez hep yalnız bırakılıyor. Okul sahibinin oğlu ve kızı sürekli çocuklara hem fiziksel hem psikolojik şiddet uyguluyor. Çevresi pis, okulun içi pis. Her gün çocukların eşyası kayboluyor. Velilere verilen yemek listesiyle çocuklara yedirilen şeylerin alakası yok. Okulun bahçesi, içi bakımsız, eski püskü. Materyaller yok denecek kadar az ve eski püskü. Velilerden toplanan kırtasiye paralarıyla çocuklara doğru düzgün malzeme alınmadı geçen senelerden kalma eski, kırık malzemeler kullanılıyor. Çocuklarımın sınıfında özel gereksinimli bir çocuk vardı. Kızım öğretmenin bu çocuğa vurduğunu söyledi ve bu da bardağı taşıran son damla oldu ve hemen aldık. Kızlarımızı oradan. Çocuğunu düşünen göndermesin buraya. Hem manevi hem maddi kayıp oldu. Bizim için.

16 Kasım 2023 11:14

Ben yaşadıklarımızı eksik yazdım fazla yazmadım emin olabilirsiniz. Başka kimse yok şikayetçi olan demiş ama bu sayfada ve başka sayfalarda da şikayetçi olan veliler yazmış. Bazılarını da sildiriyor. O kadar çok ticari bir kaygı içindeki ne yapacağını şaşırmış durumda.  Ben bu " okul" da yaşadıklarımı ve gördüklerimi yazdım tamamen. Hepsi doğrudur.

Yorumlar (5)

Özlem

Kendinizle karıştırıyorsunuz sanırım bir tek sizden şikayet var ayrıca 4 ve 6 yaşındaki iki çocuğa iftira atmakta ancak size yakışır. Söylediğiniz her şeyin asılsız olduğunu ispatı okulumuzda. Çocukların okuldan gitmemek için ağladıklarıda mı yalan ya da sizin o kız çocuğu ile oynamasınlar diye bize baskı yaptığınız ya da sürekli arayıp ne kadar memnun olduğunuz ve diğerleri. Attığınız iftiralar elbet döner dolaşır size uğrar. Diğer okuldan neden ayrıldığınıza bakılınca sorun çözülüyor zaten.

Derya

Hiç kimseye iftira atmadım atmam da. Kendinizi aklama çalışmalarınıza küçücük çocukları alet etmeyin. Hiç hoş değil! Bizim dışımızda da çok şikayetçi olan veli var. Hatta bir tanesi bu sayfada. Diğer sayfalardaki olumsuz yorumları da sildiriyorsunuz. Biz hiçbir okulla sorun yaşamadık sizin dışınızda. Siz nasıl aldığınız hizmetten memnun kalmayıp yorumluyorsunuz ki yorumlamışsınız banka, hastane vs. Ben de aynı şekilde memnun kalmayıp yorumladım. Ki en büyük hakkım. Söz konusu olan çocuk çünkü.

Özlem

Öncelikle attığınız görselin kurumumuzla alakası olmadığını çocuklarınıza bile sorarak öğrenebilirsiniz. Suçlamalarınızın kendi çıkar ve menfaatleriniz için yazıldığını 4 ay çocuklarınızı kurumumuza gönderip sonrada ücretsiz okul bulduktan sonra ayrılmanız ve bizden önceki okuldada problem yaşatarak ayrılmanızdan anlayabiliyoruz. Okulumuza yıllardır gelen velilerimizin referansları bizler için yeterlidir. Çocuklarınızın okuldan gitmek istemeyip ağladığına şahit olan velilerimizde mevcuttur. Okulda konuşma geriliği olan bir çocuk için benim kızlarımla oynamasınlar fotoğrafları olmasın diye sürekli bizlere baskı yapan sözde anne olan size soruyoruz elinizi vicdanınıza koyarak ahlak çerçevesi içinde yorum yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Derya

Aynı zamanda okulda konuşma geriliği olan bir çocuğun" çocuklarımla oynamasinlar"suçlamasını asla kabul etmiyorum. Siz de biliyorsunuz çok haksız olduğunuzu o yüzden ne yapacağınızı sasiriyosunuz ve bu yolda her şeyi mubah görüyorsunuz çıkarlarınız için. Yazık gerçekten. Okulumuzdaki çocuklara su an bir kere daha üzüldüm

Derya

Bütün yazdıklarım doğrudur. Zaten okulunuzla ilgili tek şikayet yorumu olan ben değilim. İki sınıfa bir öğretmen bakıyor bu mu yanlış. Çocuklarıma oğlunuz ve kızınız şiddet uyguladı bu da doğru. Okulun içi, bahçesi her yeri çok dağınık, pis ve bakımsız bu da doğru. Velilerden alınan kırtasiye ücretleriyle üç beş kitap dışında başka bir şey almadınız bu da doğru. 10.000 TL'ye sadece üç kitap almış olamazsınız. Eski kırık dökük malzemeler kullandığınızı gördük hep. Tuvalet kağıdını bile bize aldırdınız bu da doğru. Öğretmenin numarasını vermediniz bu da doğru. İnsanları örgütleyerek doğruyu saklayarak hiçbir şey kazanamazsiniz. Sadece kendinizi kandırırsınız. Dürüst ve onurlu olmak çok büyük bir erdemdir size de tavsiye ederim

24 Ağustos 2023 11:18

Zinde Okulları Çocuğumun Okulunda Yaşanan Şiddet Problemleri