Özel Hayat Hastanesi (Bursa) İşlem Yapılmadan Ücret Alınması

04 Aralık 2023 16:04

Bursa Özel Hayat Hastanesi'nde 1 Aralık 2023 tarihinde Genel Cerrahi Bölümü'nde Op. Dr. S***** Y*****'e muayene oldum. Allianz TSS kapsamında 2 Aralık 2023'te yapılan rektoskopi işlemi için, Allianz TSS olmasına rağmen benden ek olarak 1000 TL ilave ücret talep edildi. 'Doktor ücreti' adı altında bu ücreti ödemeden işleme alınmadım. Ödedikten sonra işleme alındım. Rektoskopi sonucuna göre anal fissür (makat çatlağı) ve hemoroid teşhisi konuldu. Doktor bey, her iki işlemi bir kerede aynı operasyonla yapabileceğini söyledi. Operasyon gününü belirlemeye gittiğimde ise ofis birimlerindeki ilgili kişi, aynı anda iki işlemin sigorta şirketi tarafından karşılanmadığını, ancak bir işlemi gösterebileceğini, ilaveten 5000 TL ücretle iki işlemi birlikte yapabileceğini söyledi. Sigorta şirketinden iki işlem için de ön onay alındı. 'SGK'nın karşıladığı her şeyi karşılarız' cevabını aldım. SGK ile görüştüm; Y**** Bey, sağlık sözleşmesinde 'Ameliyatla iki işlem ödenmez, karşılanmaz.' ibaresinin olmadığını belirtti. Tüm bu bilgilere rağmen hastaneden F***** Hanım aradı ve 5000 TL ücret ödemeden işleme alınmayacağımı söyledi. Kendisine bu bilgileri aktarmama rağmen ücreti alacaklarını ifade ettiler. SGK'nın ve Allianz TSS'nın karşıladığı bir şey için hastane nasıl benden ücret talep edebiliyor?

İsmail
İsmail

Aynı hastalıktan aynı durumu bende yaşadım benden de 7.500 TL ücret elden makbuzsuz bir şekilde istediler oradan çıkıp Medicana hastanesinde 1 kuruş dahi vermeden ameliyatımı oldum sağlığıma kovuştum. Hayat Hastanesi sağlıktan ziyade parayı ön planda tutuyor.

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

26 Temmuz 2023 17:12
Veysel sonuçtan hiç memnun değil

Özel Hayat Hastanesi (Bursa) Haksız Ücret Talebi Ve Yanıltıcı Tanı

20 Şubat 2024 20:45