Emre sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2023 18:54

Ortak kripto platform hakkında şikayetimi dile getirmek istiyorum. 100 bin TL'lik trade ile uyku uyuyarak veya başka bir şey yaparak 600 bin tl kar elde ettiğimi düşünüyordum. Ancak bu platform, 'çok işlem yaptınız, biz zarar ettik' diyerek bakiyemi hiçbir dayanakları olmadan sıfırladı ve 1000 TL'lik hediye kuponu önerdiler. Her şeyi belgelerle anlatacağım. Hukuki süreç başlatmak istediğimi söylediğimde, 'biz de dava açarız, korkumuz yok' diyerek tehdit ediyorlar. Az miktarları da sebepsiz yere sıfırlıyorlar.

04 Aralık 2023 18:54

Ortak kripto platformu tarafından nasıl dolandırıldım hemen anlatayım. Fotoğraflar ile belirteceğim durumda tüm zamanlarda 100 bini 500bintl yaptım kâr işlemler hepsi limit emir üzerine yapıldı. Ancak bu platform hesabımın bakiyesini sıfırlayıp bir anda hesabımı sebepsiz bir biçimde kapattı bunun sebebi olarak görüştüğümde sizin emirleriniz gerçek kişilere değil bizimle yapılıyor yani bot ile biz sizin ettiğiniz tradelerden zarar ettik bizim etimiz ne budumuz ne dendi ve 500bintl kârım sıfırlandı. Çevremde birçok kişinin eğer karı yükselince hesabı sıfırlandı ve aynı laflar edildi. Karı küçük hesaplar benim hesabım küçük demeyin her türlü kapatılıyor. Onlardan da sistem açığını kötüye kullanma deyip hesap bakiyenizi sıfırlıyorlar. SPK ya bağlı olmadıkları için diledikleri gibi takılıyorlar. Emeklerinizle kazandığınız 1 liranızı bile bunlara atmayın çünkü kaybetseniz kaybetmiş olacaksınız kazansanız bakiyeniz sıfırlanıp kapatacaklar kafalarına göre yazık günah hakkım haram olsun.

profile profile profile
05 Aralık 2023 17:15 (Şikayetten 22 saat sonra)
06 Aralık 2023 20:28

Merhaba, Yapılan limit işlemleri pepe coinin arasındaki gaptan oluşmaktadır. Bu kademe farkları ile yapılan trade teknik bir hata değildir. Bununla beraber Hesap Açılış Sözleşmesinin 4.8 maddesinde belirtilen "işlemlerin teknik hatalar sebebi ile ve/veya gerçekçi olmayan fiyatlardan gerçekleşmesi gibi hallerde Blutrade. Devam eden maddede belirtilen gerçekçi olmayan fiyat hamleleri bu durum ile alakasızdır. Yapılan işlemlerin hepsi pepe coinin bütün platformlardaki fiyatları ile eşdeğerdir. Bol sıfırlı ve kademe boşlukları olan coinin kademeler arası al-sat yapılması durumudur. Teknik aksaklıklara örnek olarak X bir coinin fiyatının teknik göstergeler ve algoritma farkı ile yüksek / düşük gözükmesi veya yapılan işlemin teknik aksaklık sebebiyle var olan fiyattan farklı olmasıdır. Bu durum bunun ile farklıdır. Yapılan legal ve oluşan GAP arası tradelerin % farkları ile bir kâr edilmiştir ve bu kârın geçersiz bir sebep kullanılarak elden alınması söz konusudur. Hesap açılış sözleşmesinin 4.11 maddesinde (Platform üzerinden yapılan Kripto Para alım satım işlemleri iade edilemez. Kripto Para alım satımları iade edilemediğinden dolayı, Madde 7 uyarınca Blutrade tarafından Kullanıcı’dan alınan hizmet bedeli ve işlem ücreti de iade edilemez. Kullanıcı bu madde hükümlerini işbu Sözleşme’nin imzalanması ile peşinen kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder.) Alım satım işlemlerinin iade olmadığını 4.12 maddesinde (Blutrade, Kullanıcılar tarafından yapılan iş emirlerini, para transferlerini hiçbir gerekçe göstermeksizin kabul etmeme hakkına sahiptir. Ancak bu halde Blutrade, Kullanıcılar tarafından yatırılan parayı derhal iade edecektir) Eğer bu durum iptal edilecekse paranın iade edilmesi gerekmektedir. Burada yapılan durum kademeler arasında yapılan arbitrajdan ibarettir. Devamı diğer cevapta olacaktır lütfen okuyun ve bu dava sürecimizde bize destek olun. Saygılarımla,

06 Aralık 2023 20:31

4.16 maddesinde (Aracı pozisyonunda olan Blutrade’in arz talep ilişkisine göre belirlenen Kripto Para fiyatlarının değişmesinden dolayı hiçbir sorumluluğu yoktur.) Bu maddede belirtilen durumda arz-talep ilişkisine göre belirtilen durumda limit emrin bir alıcı ile aynı fiyattan satıcı olan bir satıcıya geçirilmesi durumu değilse ve telefonda söylenilen coinleri başka bir alıcı değil ortak borsası tarafı yapıyorsa anlamayanlar için örnek vermek isterim 13.30 13.20 arası anlık fiyatta alınıp satılması için 13.29 ucuzdan sarıldığında eğer karşıda 13.29dan alıcı varsa bu limit işlemi gerçekleşir. Aynı şekilde 13.20 olan fiyatta 13.21 den alım girildiğinde eğer 13.20de satıcı var ise otomatikmen işlem gerçekleşir. Bu durumda yapılan ise sadece budur eğer 13.21 satıcı yok ise bizim işlemlerimiz ortak uygulamasınız botları ile gerçekleşmiştir ve bu durum kanuna aykırıdır ucuzdan girilen satış emirlerine alıcı ve pahalıdan girilen alım emirlerine de satıcı olmak sanal bot kullanıp piyasa şartlarını kötüye kullanmaya girer. 4.21 maddesinde (Blutrade’e ait Platform bir alım satım ve İşlem Kopyalama platformudur. Platform üzerinden Kullanıcılar birbirlerine Blutrade’de yer alan Kripto Para alım satımı veya İşlem Kopyalama yaparlar. Platform, bu alım satıma aracılık etmektedir. Bu nedenle, Kullanıcı Platform’da oluşan değerlerin Blutrade tarafından belirlenmediğini ve değerlerin arz talep ilişkisine göre belirlendiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.) taahhüt ettiğiniz duruma ummadığınız görülüyor yukarıda belirtilen durumlara uygun bir trade gerçekleşmiştir. 10. Maddede ise ( İşbu Sözleşmede yer alan herhangi bir maddenin Kullanıcı tarafından ihlal edilmesi halinde, Blutrade, Kullanıcının hesabını önceden hiçbir bildirimde bulunmaksızın iptal etme, silme, durdurma, askıya alma ve kısıtlama haklarına sahiptir. Ancak bu hakların Blutrade tarafından kullanılması halinde dahi Kullanıcının Blutrade nezdindeki varlıkları bu durumdan etkilenmez ve Kullanıcının Blutrade nezdindeki varlıkları üzerinde yasalardan doğan bir kısıtlama olmaması şartıyla ve talep halinde derhal Kullanıcıya iade edilir.) Varlıklar ve yasalardan doğan bir kısıtlama mevcut değil ancak iade gerçekleşmemiş? Sizin yayınladığınız sözleşme maddelerinin de belirttiği dışında yapılan durum 2 fiyat aralığından gerçeklesen yüksek sayıda al-sattan ibarettir ve bu durumun teknik ve kanuni açıdan hiçbir sıkıntısı yoktur. Devamını da yazacağım. Saygılarımla,

06 Aralık 2023 20:33

Yapılan normal al-sattan elde edilen kârın verilmesini aksi halde başlayacak hukuki süreç tarafında bilgilendirmek istiyorum. Bu yapılan arbitraj ve legal limit alım satım ve bu alım satımın belirtilen coinin globaldeki fiyatından farksız olması sebebiyle Umarım bunu okuyanlar haklı buldukları şahsı destek ve bu durumu yayar yayılması halinde gereken etkiyi toplayabileceğimi düşünüyorum. Saygılarımla,

Yorumlar (6)

Özcan

Adamlar resmen paraya çökmüş gerekçe olarak da bu kadar kısa sürede bu gelir elde edilmez deniyor saçmalığa bak. Kripto coinlerde hype muazzam vardır. Teknik hata dediğiniz şey normal al-sat'tır Kardeşim peşini bırakma sözleşme vs'ye de takılma. Bir uzman bilirkişiye bakar paranı Alman

Akif

Arkadaş işkembe den adama gaz verme kazanamaz sa avukat parası mahkeme parası da adama kalır açılış kapanışlar dan emir girerek fiyat boşluğundan yararlanmak sistemdeki açığı kullanmak demektir bunu ortak değil hiçbir firma vermez yıllardır forex işlemleri yaparım bu şekilde emir ile GAP boşluğundan dolan 1 doları bile vermediler millete o yüzden boş yere Ümit verme insanlara emin ol alamaz o parayı

Emre

Kripto piyasasında normal kaldıraçsız al sat ile çok para kazanmışım şaka gibi fiyat normal aynı fiyat teknik sorun dediler kapattılar. Mahkeme 2 3 yıl sürdükleri için ve öğrenci olduğumuz için güçleri yetmez diye düşündüler süreç mahkemede inşallah kazanırız bir öğrenci için para miktarını tahmin edebilirsiniz

Yusuf

Emre Bey merhaba, benzer bir problem yaşıyorum. Benimle iletişime geçebilir misiniz [email protected]

Can

Dava açtınız mı merak ettim? Ek olarak sebepsiz zenginleşme olgusuna dayanarak, hapis hakkı uygulayamazlar. Zira sözleşmede de yalnızca işlemlerin iptal edilebileceği ve geri alınabileceği yazılı, sizin durumunuzda işlemler gerçekleştiğinden artık iptal ve geri alma olmaz. Diğer yandan sebepsiz zenginleşme iddiasına konu madde de, hesabın sıfırlanması değil, dava-icra yoluyla talep edilebileceği yazılıyken, doğrudan mülkiyet hakkınızı ihlal etmiş olmaları da ayrı bir muamma. Suç duyurusunda da bulunmanızı önermekteyim, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçu oluşuyor.

Sıla

Ya ne alakası var ben 2500 e 7500 etkinliğinize katıldım 10000 e rastgele birine ortak oldum kendim hiçbir işlem yapmadım ve benim bakiyemi hiçbir açıklama veya iletişime geçmeden sıfırladınız ve hesabımı kapattınız çok kazançla alakasız benim 10.000 TL m 10.800 olmuş bununda mı sebebi fazla kazanç insanların hesabını habersiz kapatmak bu kadar kolay mı ya

24 Aralık 2023 16:39
Abdulkadir sonuçtan hiç memnun değil

Abdulkadir
17 Mart 17:42
Dilek sonuçtan hiç memnun değil

12 Eylül 2023 14:16