Kartal 27. Noterliği Karşılaşılan Saygısız Sözler Ve Davranışlar!

Zeynep
18 Mayıs 2023 10:37

Sayın ilgili 11. 05. 2023 de Kartal 18. Noterliği'nden m****ç. (abime) adıma ev alabilmesi için vekalet verme işlemi gerçekleştirdim. Ancak işlemi yapan kişiye durumu anlatmama rağmen bana eksik yetkili vekalet vermiş.

İstanbul'da ikamet ediyorum ve bana kredili ev alacağım halde bu ibareyi koymamış ve ben belgeyi satın alma işlemi yapılacağı il olan Konya'ya ve abime gönderdim. Bugün tapu işlemleri için başvurulduğunda tapudan vekaletteki yetki eksikliği sebebiyle satın alma randevu işlemim reddedildi. Tekrar işlem yapıp vekaleti bu hafta içinde göndermem gerektiğini söyledim ancak Kartal 18. Notere ulaşamadığım için Kartal 27. Noteri arayıp bilgi almak istedim. Kartal 27. Noterdeki bayan yetkiliye yani genel müdüre telefonu götürdüğünde benim mağduriyetimi gidermelerini istedim. Ancak telefondaki ses yine ücret alacaklarını söyledi. Ben de bu durumda mağdur olan ben olduğumu hatanın onlara ait olduğunu söylediğimde telefonu beklemeye aldı ve kesinlikle konuşmadı ve sonra telefon kapandı.

Daha sonra aradığımda benim böyle bir görevim yok, size sormak ya da sormamak gibi, kredili olduğunu sizin söylemeniz gerekiyor cümlesini kurdu. Peki bu durumda gerçekten benim mi söylemem gerekiyor? Verilen ücret noterlik hizmeti değil midir? İçinde vatandaş bilgilendirip sorulmaz mı? Şu an ülkede kim kredisiz ev alabiliyor? Konut kredisi gerçeği bu insanlar tarafından bilinmiyor mu? İnsanın yüzüne telefon kapatma hem de telefonda ağlayan ve yardım isteyen bir insanın yüzümüze telefon kapatmak ne kadar etiktir? Benim mağduriyetimi gidermek şöyle dursun üzerine yüzüme telefon kapatabilme yetkileri kim tarafından verilmektedir? Benim boşa geçen zamanım, ekstra yol masrafım ve girdiğim stresin bedeli nasıl karşılanacak? Bir çalışan nasıl bir müşterinin yüzüne telefon kapatabilir? Kartal 27. Noterlikteki yetkili olan kadından (adı f**** ya da k**** olabilir) bir vatandaş olarak şikayetçiyim.

Yukarıda anlatılan her şey telefon ses kayıtları ile sizde de sabittir. Lütfen benim almadığım noter hizmetinin ücretinin iadesini talep ediyorum. Çalışanlara da noterlik konusunda eksik olan bilgilerin verilmesini ve vatandaşın bilgilendirilmesini olarak talep ediyorum.

Esra
Esra

Her Noterliğin işlemleri ve veznesi ayrıdır. Kartal 18. Noterliğinde yaptırdığınız vekaleti Kartal 27. Noterliğinin düzeltmesini ve sonucunda ücret almamasını, önceki ücreti iade etmesini isteyemezsiniz. Kartal 18. Noterliğinin sizin beyanınıza göre eksik yaptığı işlemi Kartal 27. Noterliğine mâl edemezsiniz. Yapılan işleminiz vezneden geçtiği durumda işlemi yapan Noterlikte bile ücretsiz bir şekilde ekleme yapmak mümkün değildir. Tekrar yapılmasını ve tekrar ücret alınmasını gerektirir. Alınan ücret sadece noter ücreti değil Devlet adına alınan harç, damga, değerli kağıt bedellerini de içerir. Noterlerin indirim yapması veya ücret almaması gibi bir durum söz konusu değildir. Noterliklerde çok fazla işlem ve yetki vardır. Bunun işlem anında veya imza aşamasında söylenmesi gerekir. Noter çalışanı konuşmadan sonuç alınamıyorsa bunu bildirerek uygun bir şekilde kapatmış ya da telefon hatlarından kaynaklı telefonunuz kapanmış olabilir. Sabit telefonlarda arayan numara gözükmediği için tekrar dönüş yapamamıştır

İstanbul 23. Noterliği Gereksiz Tahsil Edilen Ücret

23 Temmuz 2024 00:16

Noterlik İşlemlerindeki Gizli Ücretler Ve Eksik Bilgilendirme

30 Ekim 2024 10:46
Arzu sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul 21. Noterliği Hatalı Evrak

09 Kasım 2023 11:11