Mondial Motor Dirift L Vurdurmadan Çalışmıyor

01 Ocak 2024 21:26

Mondial Drift 1 motorum 10000 km'de ve akü bitmiş olabilir, ancak ayak marşı da çalışmıyor. Marşa bastığımda gösterge düşüyor, sorun aküden mi yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyor anlayamıyorum. Sadece iterek çalıştırabiliyorum. Gazı kestiğimde motor stop ediyor. Sorunu nasıl çözebilirim veya neden kaynaklanıyor?

02 Ocak 2024 10:22 (Şikayetten 12 saat sonra)

Emircan
Emircan

Aynı sorun bende de oldu yeni akü aldım. Sorun fabrikanın taktığı akülerin ne olduğu belirsiz olması orijinal akü kısa sürede oluyor Yeni akü alırsan sorun çözülür. Benim de ayak marşım doğru çalışmıyor aküm bitikken vurdurarak çalıştırıyordum. Motorun stop etmesinin sebebi akün tamamen bitik olduğu için benzin pompasına elektrik gitmediğinden motor sağlıklı ateşleme yapamıyor. Uzun lafın kısası yeni akü alacaksın dostum garanti den bir şey bekleme bu kronik sorun herkesin başına geliyor yalnız değilsin. İnternetten bakım gerektirmeyen kuru akü al 12V 9A değerinde olmalı bu değerlerin üzerinde olursa statör yanar, altında olursa motorsiklet marş basmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Beytullah sonucu yetersiz buldu

Beytullah