Ozan sonuçtan çok memnun

Mobilfon Teknoloji Ayıplı Ürünün İadesini Kabul Etmiyor

11 Aralık 2023 15:31
Ozan'ın Teşekkür Mesajı
“Daha çok beklemeden sonuçlandığı teşekkürler”

Mobilfon teknoloji'nin Pazarama'daki mağazasından 9 Kasım 2023 tarihinde Samsung Galaxy s20 model yenilenmiş telefon siparişi verdim ancak gelen ürün arızalı çıktı. Telefonun şarjının sadece 3-4 saat gittiğini fark edince hemen mobilfon müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim. Müşteri temsilcisi a** bey, durumun normal olmadığını, servise göndermem gerektiğini söyledi. Servise gönderdiğim sürenin iade süremi etkileyip etkilemeyeceğini ona ve başka bir mobilfon müşteri temsilcisine sordum.

Bana, bu konuda problem yaşamayacağımı, üründe aynı sorun devam ederse tekrar servise gönderebileceğimi veya iade edebileceğimi söylediler. Mobilfon'un 30 gün iade hakkı olduğu için telaş yapmadan ürünün servisten gelmesini bekledim. Ürün servisten geldiğinde bir kağıda 'arızalı parçalar değiştirilmiş ve genel bakımı yapılmıştır' yazılmış ancak herhangi bir değişim yapılmadığını ve telefonun temizlenmeden, el ve parmak izleriyle kirli şekilde bana gönderildiğini gördüm.

Yine müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim. Tekrar servise göndermem gerektiğini söylediler. İade süresinin geçeceğinden endişe duyduğumu belirttiğimde, eğer Pazarama'da iade talebi açabiliyorsam bir problem olmayacağını, eğer bir problem yaşarsam Pazarama'ya mail atarak serviste geçen sürenin iade süresine dahil edileceği bilgisini verdi a** bey. Ben de iade talebi açtım ve ürünü gönderdim. Mağaza ürünü teslim alıp iade talebimi reddetti. Mobilfon'u arayarak sebebini sorduğumda h** hanım, Pazarama'daki iade süresinin 14 gün olduğunu, kendi sitelerinden alırsam 30 gün olduğunu belirtti.

Tüm süreci ona anlattım ve konuşmalarımızı hatırlattım, kayıt açacağını söyledi ancak mobilfon'dan tarafıma herhangi bir dönüş yapılmadı. Pazarama müşteri hizmetleri biraz önce beni arayarak mağazanın 'ürünü onarıp müşteriye geri gönderileceği' bilgisini verdiğini aktardı. Ancak 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun'un 4'üncü maddesi hükmüne göre 'tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür.

Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.' beni yeterince mağdur ettiniz. Durumum olmadığı için yenilenmiş telefon siparişi verdim ve bir asgari ücret değerinde olan 'bozuk telefonu' bana gönderdiniz. İadeyi lütfen acilen onaylayın.

11 Aralık 2023 16:30 (Şikayetten 59 dakika sonra)
14 Aralık 2023 11:43

Değerli Ozan Y., 27190221 numaralı şikayetiniz için sizi aradık ancak ulaşamadık. Şikayetinizle ilgili görüşebilmek için bizimle bize dönüş yapmanızı rica ederiz

14 Aralık 2023 17:16
Ozan
Ozan
14 Aralık 2023 17:17

Daha çok beklemeden sonuçlandığı teşekkürler

Abdussamed
Abdussamed

Merhabalar Ozan bey aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, yapalım diye istiyorlar lakin hiçbir şey yapmadan geriye yolluyorlar, nasıl çözdünüz acaba. Mail adresim [email protected] yazarsanız sevinirim.

Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Mobilfon Arızalı Yenilenmiş Telefon

03 Kasım 2023 01:01
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

18 Ocak 2024 11:58

26 Ekim 2023 10:00