Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6. Sınıf Öğrencisinin Eğitim Hakkı Var Mıdır?

14 Eylül 2023 13:07

6. Sınıfa giden bir kızım var. İzmit Yeşilovada ikamet etmekteyim. Evime yakın F******** P*** Ortaokuluna kaydı düşüyor çocuğumun. Okul yerimiz yok. Nakil alan olursa okuldan o zaman alabiliriz dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürüne başvurdum. Yardımcı oldular ve almalılar okula dedi. Dilekçe yazdım. Ama okuldan arayan olmadı. Ertesi gün ben aradım. Duvarı duvara sıra dolu olduğunu alamayacaklarını söylediler. Ulusal Egemenlik Ortaokuluna kayıt yapın, yer açılınca nakil alırız dediler. Ulusal Egemenlik Okulu ile görüştüm. Alacaklarını ilettiler. Bu arada F******** P***'dan bir idareci aradı. 2 kişilik boş yerleri olduğunu söyledi. Ben Ulusal Egemenliğe gittim. Kayıt bölgesi olmadığı için 1000 lira istediler. Mecbur verdim. Saat 17.02'de F******** P*** Okuluna gidip daha önceden istedikleri fotokopi kağıtlarını almak istedim, ama okulda sadece temizlikçiler vardı. Hiçbir idareci yoktu.

Ben bu devletin özel kurumlardan emekli olmuş bir öğretmeniyim. Annem ve babam devletten emekli öğretmenler. Senelerce devlete vergi verdim. Emekli maaşımla geçinemedim, çalıştım yine vergi verdim.

Yetkili birinin bana bu süreci açıklamasını istiyorum. Okullarda Suriyelilere bile yer var, ama benim çocuğuma yok öyle mi? Devlet alacaksın bu çocuğu diyor ama okul idaresi alamam diye ısrar edip yarım saat sonra iki kişilik yer var diyor.

Yardım istiyorum. Gereği her ne ise yapılsın lütfen.
Teşekkürler.
Bu ülkenin bir vatandaşı.

27 Eylül 2023 10:28

21 Eylül 2023 15:33