Başiskele Şehit Ozan Özen İmam Hatip Lisesi Öğretmen Tavrı!

04 Aralık 2024 12:17

Geçen yıl 6. Sınıf öğrencisi olan kızıma matematik öğretmeni sınıf içinde-bize ilettiği-3 defa zorbalık yapmıştır. Kendisiyle bu konu hakkında görüşme talep ettim aynı öğretmen aynı zamanda sınıf öğretmeniydi. Görüşme talebimi önce kabul edip 10 dakika sonra idareyi haberdar ederek resmi bir mesaj gönderdi. Kendisiyle görüşme yapabilmemiz için idareden izin almamız gerekiyormuş tarzında bir mesaj.
Konuyla ilgili idareyi bilgilendirdim bir kez eşimle toplantıya gittik sonrasında tek başıma gittim. Bu durumun dışında bütün konular gündeme getirildi bu mevzunun ise üstü örtüldü. Öğretmenle ise görüşülmedi veya görüştürülmedi? İdare bize güvenin biz çözeceğiz demesine rağmen kızıma hâlâ aynı öğretmen zorbalık yapmaya devam ediyor. Koruduğunuz öğretmenden kızımı kim koruyacak söyler misiniz? Öğretmen sizin de öğrenci kimin?
12 yaşındaki kızım ergenlik sürecini öğretmeninden dolayı daha sert yaşıyor. Öğretmeni ise ergenliğini hâlâ tamamlayamamış. Sonra veli terörü diye haberler yapılıyor, öğrenci terörü diye haberlerde 3-5 dakikada insanlar karalanıyor. Sen ülkenin yetişmiş öğretmenisin 12 yaşında bir çocukla nasıl bir alıp veremediğin olur? Ya da senin problemin gerçekten o çocuk mu? Niçin takip edilmiyorlar? Bir çocuk yetiştirmek kolay mı? Bir çocuğun umutlarını yok etmek neye bedel, neye değer?
Anlamadığı konuyu boş zamanında öğretmenler odasına gidip soran çocuğuma şimdi burda bunun sırası değil diyormuş. Sınıfta sorduğunda benimle konuşma muhatap olma diyormuş. Kiminle muhatap olsun bu çocuk? O kadar çoksa nefretin git o zaman onu hiç görmeyeceğin yerlere. Birkaç öğrenci de öğretmeninin sınıf içindeki davranışlarından cesaretle kızıma zorbalık yapıyor biz hatta bir tanesinin ailesiyle dahi görüştük. Fakat idolleri olan öğretmenlerini gibi davranmayı doğal ve doğru sanıyorlar.
Lütfen biri bu öğretmene ortaokul öğretmeni olduğunu hatırlatsın. Gelişim dönemleriyle ilgili bilgilerini güncellemesine yardım etsin.
Uykusuz geceler geçir, yeme yedir, içme içir, kendinden daha çok çocuğunu sev ve kendinden, zamanından ödünler vererek büyüt; gözünden sakın gönderdiğin okuldaki öğretmenden sakın (a) ma! Bir çocuk kolay yetişmiyor, bir insan kolay yetişmiyor. Ve siz benim çocuğumun gözündeki ışığı söndürün diye değil içindeki cevheri keşfedin diye oradasınız.

06 Aralık 2024 14:46

10 Ocak 2024 12:36

19 Aralık 2023 15:06

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Sorunları Eğitim Hakkı

24 Mayıs 2024 14:22

Niğde Sakarya İlk Ve Ortaokulu Öğretmenin Tutumu!

11 Ocak 2024 16:42

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri