Microzey Filament Kırılıyor!

Microzey Filament Kırılıyor!
30 Kasım 2023 11:26

Uzun süredir Microzey pla filamentlerini sorunsuz olarak kullandığımız için tercihimizi hep sizden yana kullanıyorduk. En son Robo90 sitesinden 3 adet siyah pla Pro (1 kg'lik) filament siparişi verdik. Ancak bu sürede ürünlerden hiç memnun kalmadık. Filamentler bazen yazdırma esnasında, bazen de hiçbir sebep yokken kırılıyor. Sabah iş yerine geldiğimizde siparişlerimizi yetiştiremediğimizi ve filamentin fotoğraflarda belirtildiği gibi kırıldığını ve boş yere sabaha kadar havada yazdığını gördük. Ürünleri yetiştiremediğimiz için tekrar tekrar baskı almaya çalışmak zorunda kaldık. İlk başta taktığımız filamentte sorun olabileceğini düşünerek diğer filamentleri açıp denedik ve hepsinde aynı durum yaşandı. Baskı yaptığımız ofis sıcaklığı her zaman sabitti ve ani sıcaklık veya nem değişiklikleri olmadı. Daha önce markanızın kullandığımız pla filamentlerinde böyle bir sorun yaşamamıştık ve defalarca sorunsuz ve uzun baskılar alabildik. Videoda da görüleceği üzere, modeli yazdırdığımızı düşünürken filament kırılıyor ve baskıyı tamamlayamıyoruz. Sadece yazdırma esnasında değil, yazıcı kapalıyken bile durup dururken 'çat' diye filament kopuyor. Artık filamenti yazıcıya yerleştirdikten sonra kırılmasını bekliyor ve kırıldıktan sonra yazdırmaya başlayıp, sorunsuz olarak tamamlanmasını umut ediyoruz. Ancak bu durumda bile bazen yazdırma işleminin başında, ortasında veya sonuna doğru kırılma gerçekleşiyor ve bizim için çok önemli olan baskıları tamamlayamıyoruz. Hem baskılarımız hem de baskı süresi ziyan oluyor.

Özetle yaklaşık 1 aydır hiçbir baskıyı sorunsuz olarak tamamlayamıyoruz ve firmamız için maddi ve zaman açısından büyük bir mağduriyet oluştu. Uzun süredir araştırmalarımız sonucunda tercih edip sorunsuz bir şekilde kullandığımız ve çevremize de tavsiye ettiğimiz pla Pro filamentlerinizdeki bu sorun yüzünden başka markalara yönelmek zorunda kalacağız. Ürün kalitesinde bir değişiklik mi oldu yoksa aldığımız ürünlerin bu partisinde bir üretim hatası mı var bilmiyoruz. Ancak son derece rahatsız edici bu durumun yaşanması nedeniyle şikayetimizi belirtmek zorunda kaldık.

01 Aralık 2023 08:35 (Şikayetten 21 saat sonra)

Böyle bir problemle karşılaştığınız için üzgünüz. Üretim serilerinde nadiren de olsa bu hataları alabiliyorduk fakat yeni serilerimizde bu problemi tamamen çözdük. Durumu telafi etmek için iletişim bilgilerinizi rica edebilir miyiz?

25 Aralık 2023 09:29

Merhabalar, burada dile getirdiğiniz sorun çözüldü mü?

Emir sonuçtan hiç memnun değil

PLA Filament Baskı Sorunu ve Kalite Değerlendirmesi

25 Nisan 2025 12:28
PLA Filament Baskı Sorunu ve Kalite Değerlendirmesi
Nidanur sonuçtan çok memnun

05 Ağustos 2024 09:21
"Microzey ekibinden O*** Bey, konuya yakından ilgi göstererek gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamıştır. O*** Bey ve ekibine teşekkür ediyorum."
Microzey.com Microzey Filament Kırılma Sorunu
Microzey.com Microzey Filament Kırılma Sorunu