Yoğun Bakımda Yaşanan Acı Deneyim

28 Kasım 2024 00:30

Medicana International yoğun bakımda, ertesi gün odaya alırız dediğiniz kardeşimi entübe ederek bize cenazesini verdiler. 'Beni çıkarın' diyen kardeşime, acıtasyon yapıyor diyerek çıkartmamamız için bizi korkuttular. Ziyaret kısıtlaması koyup bizi azarladılar. Sizin de canınız, yaktığınız canlar kadar yansın. Sizin de ipliğiniz çıkacak pazara. Erişkin yoğun bakım ünitesi.

28 Kasım 2024 08:33 (Şikayetten 8 saat sonra)

Asiye

Çok teşekkür ederim. Benim annemde sürekli uyutuldu. Sebebini sorduğumda dalga geçer gibi "anneniz uyumayı seviyor" dediler. Ben zaten entube uzatıldığı için sürekli zorladım çıkarın diye ama her defasında bahane ürettiler. Ama yukarıda Allah var bana yardımcı oldu usulsüz ilaç girişlerini bana gösterdi. Annemden önce başkasına da aynısını yapmışlar onlarla da konuştum ve şimdi bakanlık soruşturmasında konu. Belki size de yapılmıştır. Duyduğuma göre hepsi bu usul çalışıyor. Benim annemin vefatı yeni oldu yani 19.10.2024 tarihi. Galiba ben de bu vicdan azabıyla yanıp tutuşacağım yıllardır. Onları öbür dünyaya kalmadan da bu dünyayı dar etmeden bana da ölüm yok. Lütfen siz de yetişkinlerle ilgili yapılacak her türlü girişleri takip edip gerekli yerlere müracaat edin. Sağlık Bakanlığı bugünlerde başvuruları dikkate alıyor. Geçmiş de olsa mağduriyetler ele alınacak. Aldıkları yedikleri her kuruş en sevdiklerinden çıksın. Bakalım kaç kişiye daha kıydılar bunca zaman.

Asiye

Vvela başınız sağ olsun. Benim sadece solunum yetmezliği şikayeti olan annemi Amasya Özel Kolmed Hastanesi sırf 3. Basamak yoğun bakım hastası olarak tutmak için 20 gün entube halinde tuttular. Entube akciğerin enfeksiyon kapmasına ve giderek akciğer yetmezliğine sebep olan faktör ve peşi sıra diğer organlarıda iflas etti. Onlar entube edip bol bol ilaç girişleri yapma peşindeyken, erken teşhis zamanında müdahaleyapmaları gerekirken, annemin enfeksiyonu ilerleyip septik şok sonucu 26 gün sonunda "Doğal Ölüm" yazddıkları ölüm belgesini ve annemin cenazesini elimize tutuşturup yolladılar. Annemin yıkanması sırasında görebildiğimiz yatak yaralarından kan sızıyordu. Üstelik annemin ölüm tarihi ve saati sonrası 2 gün boyunca halen ilaç girişleri yaptıklarını e nabız sisteminden tespit ettim ekran çıktılarını aldım. Sağlık Bakanlığına, SGK Genel Müdürlüğüne ayrıntılı dilekçe gönderip, CİMER'e ayrıca yazdım. Şu anda Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Özel Hastaneler ele alınmalı kesinlikle.

Tuğba
Tuğba

Sizinde başınız sağ olsun entube uzun süreli yapıldığında zaten enfeksiyona yol açan bir şey bir de ayırıp tekrar entube etmek enfeksiyon riskini arttırıyor. Bunun neresi doğal ölüm benim kardeşim kanser hastasıydı fakat solunum sıkıntısından dolayı yoğun bakıma alındı bir kere ziyaretine gittim ilk ve son onu o kadar sağlıklı bilinçli gördüm sonra ne yaptılarsa ne zaman gitsem baygın gibi ilaçları dayıyorlar uyanmasın tepki göstermesin yakınlarına şikayet edemesin diye yoğun bakım doktoru bizi azarladı ziyaret etmek istediğimiz için Başhekime yalvardım ziyaret engeli koymasınlar diye bu sefer de onu şikayet ettik diye iyice bize terslendi zaten çok ters aksi biriydi Oradakiler çok iyi bilir ki yoğun bakım çoğu hasta için geri dönüşü olmayan bir yer yakınlarıyla vedalaşmalarını bile izin vermeyecek kadar vicdansızlar hastaları tek başına ölüme terk ediyorlar Allah bildiği gibi ne bileyim 2 senedir hala canım çok yanıyor hala yazıyorum içim soğumadı beni ikna edene kadar da her yere yazacağımı

12 Mart 2025 12:15
Medicana Samsun'da Yetersiz İlgisizlik Ve İletişim Sorunları
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

23 Temmuz 2023 11:13

30 Temmuz 2024 11:17