Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yabancı Uyruklu Eşime Sağlık Hizmeti Engeli

26 Ekim 2024 18:07

26 Ekim 2024 tarihinde saat 15:45'te eşim için Bursa Medicana, Kalp damar cerrahisinden randevu aldım. Gün ve saatinde ilgili polikliniğe gittik. Eşim yabancı uyruklu olması nedeniyle kimlik numarası 99 ile başlamakta ve bu yüzden eşime SGK ve tamamlayıcı sağlık sigortası üzerinden hizmet veremeyeceklerini söylediler. Oysa ki; eşim çalışma izni olan ve aktif olarak bu ülkeye vergi ödeyen bir birey. Kendi SGK'sı olduğu halde, sırf hastane daha fazla kazanmak için bu yola başvuruyor. Kurumsal bir yapısı olmayan ve amacı sırf müşterinin cebindeki parayı nasıl alırım şeklinde düşünen bir sağlık kurumu olabilir mi? Durumu tüm mercilere bildireceğimi buradan bildiriyorum.

28 Ekim 2024 09:09 (Şikayetten 1 gün sonra)

Gözel

Bursa Medicana Hastanesi 11 Aralık 2024 tarihinde saat 13:00'de kendim için Kadın doğum bölümünden randevu aldım, yabancı uyruklu olmam nedeniyle kimlik numaram 99 ile başlamakta ve bu yüzden de bana tamamlayıcı sağlık sigortası üzerinden hizmet veremeyeceklerini söylediler. Oysa ki; ben çalışma izni olan ve aktif olarak bu ülkeye vergi ödeyen bir bireyim. Kendi sigortam olduğu halde, sırf hastane daha fazla kazanmak için bu yola başvuruyor. Kurumsal bir yapısı olmayan ve amacı sırf müşterinin cebindeki parayı nasıl alırım şeklinde düşünen bir sağlık kurumu olabilir mi? Durumu tüm mercilere bildireceğimi buradan bildiriyorum.

Hüseyin

Merhaba, birebir aynı durum Ataşehir Medicana hastanesinde bugün başımıza geldi. Hastanın SGK ve tss olmasına karşın ve 10+ yıldır çalışma izni olup vergisini vermesine karşın maalesef tedavi göremedik, sadece ücretli kabul ediliyor dediler.

Yunus

Ben durumu CİMER'den yazdım. Sağlık Bakanlığı'nın 184 hattına bildirdim. Bugün ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumuna ve Sağlık Bakanlığı'na ayrıca dilekçe vereceğim. Özel Hastanelere Yönetmeliği ile Hasta Hakları Yönetmeliği'ni incelerseniz, bu durumun ne kadar haksız ve keyfi bir uygulama olduğunu anlıyorsunuz. Geçmiş olsun

Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Kadıköy Hastanesi Yabancı Uyruklu Hastaları Mağdur Ediyor!

Sercan
22 Ağustos 2024 16:51
Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Hastanede Sigorta Ve SGK Prosedürleri Nedeniyle Mağduriyet Yaşadık

Mahmut
25 Mayıs 16:51
Hastanede Sigorta Ve SGK Prosedürleri Nedeniyle Mağduriyet Yaşadık
Caner sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Hastanesi'nde Yabancı Uyruklu Eşime Haksız Uygulama

Caner