Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Kadıköy Hastanesi Yabancı Uyruklu Hastaları Mağdur Ediyor!

22 Ağustos 2024 16:51

22.08.2024 Perşembe günü Medicana Kadıköy Hastanesi'ne eşimin doktor randevusu için gittik. Hastane, yaklaşık 1 hafta önce SGK'dan geldiği iddia edilen bir yazıya istinaden yabancı uyruklu hastaların SGK genel merkezine giderek kalan bakiye yazısı adında bir belge alması gerektiğini, aksi takdirde muayeneye alınamayacağını belirtti. Bu randevu hastanenin web sitesi üzerinden alınırken, alındığı gün herhangi bir uyarı yazısı, pop-up vs. çıkmamasına rağmen bu yazı sanki hastaya tebliğ edilmiş gibi sigorta kullanımı konusunu tümüyle kapatarak bir lütufmuş gibi 6600 TL yerine 3300 TL ödemeniz gerekiyor dediler. Biz hep bu hastaneyi kullanmaktayız ve 15 TL katılım payı ödeyerek işlemlerimizi her ziyaretimizde tamamlamaktayız. Ek olarak eşim 4 ay önce bu hastanede doğum yaptı ve bugüne kadar tüm kontrollerini burada gerçekleştirdi. Şimdi bir yazıya istinaden hastadan para almaya çalışılıyor. Yabancı uyruklu hastalara randevu verilirken bilgi vermeyerek hukuki olarak prosedürü uygulamayan ve eksik bilgilendirme nedeniyle işini düzgün yapmayan hastanenin yaptığı hatayı benim 3300 TL ödeyerek kapatmamı istediler. Bu rakamı kesinlikle ödemeyeceğimi, hastanenin bilgilendirme eksikliğini ve takındığı tavrı Sağlık Bakanlığı, CİMER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirdim. Tümünde kayıt açıldı ve gerekli işlemler yapılmakta. Hastane bu hatasını kendi telafi etmediği takdirde avukatımla hukuki süreci de başlatacağımızı da buradan bildiririm.

Onur sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Kadıköy Hastanesi'nde Yanıltıcı İşlem

Onur
17 Mart 19:45
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yabancı Uyruklu Eşime Sağlık Hizmeti Engeli

Yunus
26 Ekim 2024 18:07
Yekta sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Hastanesi'nde Yabancı Vatandaşlara Ayrımcılık Ve Bilgi Eksikliği

Yekta
15 Ocak 17:37
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Hamile Eşime Acil Serviste Usulsüz Ücret Dayatması

28 Aralık 2024 16:10