Hillal sonuçtan hiç memnun değil

Maltepe Medical Park Hastanesi Ameliyathane Sorumsuzluğu!

21 Mayıs 2023 14:22

17 Mayıs 2023 günü sabah 10:30'da Medical Park Maltepe hastanesinde diz artroskopisi ameliyatına girdim. Bir gün öncesinde anesteziye uyup uymadığıma dair akciğer röntgeni, Covid testi, kan tahlilleri yapıldı ve ameliyata uygun olduğuma karar verildi. Bana işlemin maksimum bir saati geçmeyeceği doktorlarım tarafından söylendi. Ameliyathaneye alındığımda çok üşüdüğümü hemşirelere söylediğim halde sonra ısıtacağız seni diyerek oyalandım ve anestezi doktorum nerede dediğimde gelecek diye yine oyalanarak bir tanesi tarafından bana hiç haber vermeden anestezik bir ilaç verildi ben yüksek tansiyon hastasıyım, beynime aniden bir şey olunca yattığım yerden doğrulup bana bir şey oldu tansiyonum oynadı herhalde dedim. Ben korkuyla doğrulunca Ağzıma gaz maskesini dayadılar beni aniden uykuya yatırdılar. Sonrasında saat tam öğleden sonra 02:00'de odaya getirildim ve donmuş bir vaziyetteydim. Annem beni öyle bembeyaz görünce morgdan getirilmiş gibi taş olmuş diye elleriyle ısıtmaya çalıştı. Kendime geldiğimde sürekli nefes alamadığımı söyledim. Anestezinin etkisidir dendi. Sonrasında yoğun kanlı balgam tükürmeye başladım. Ertesi gün hala öksürüğüm ve kanlı balgamım devam ediyordu. Ben de artık anesteziden dedikleri için umursamadım ve taburcu oldum. Evde babam aradı ciğerden kan gelmesinin normal olmadığını ve doktoruma sormamı istedi. Doktorum da fazla kanama varsa bir göğüs cerrahisinin görmesini söyledi. Ertesi gün yani dün gittiğimizde kan tahlili ve göğüs tomografisi sonrası doktor Covid geçirdiğimi ve hatta zatürre olduğumu söyledi. Ameliyata sapasağlam giren ben zatürre edilmiş olarak çıktım. Doktoruma neden ameliyatın bu kadar uzun sürdüğünü sorduğumda bizim işlemimiz 1 saat sürdü dedi. Ve girer girmez de uyutulduğuma göre ben iki saat soğukta nereye atılıp zatürre olana kadar bekletildim. Beni zar zor uyandırdılar zaten. Ölecektim belki de ellerinde. Diz artroskopisi ve kök hücre operasyonlarım başarıyla yapılmış şu an oralar iyi ama hala nefesim tıkalı, ne olacağım belli değil. Ağır ilaçlar başlandı. Halen kanlı balgam tükürüyorum. Maltepe Medikal Park'tan sonuna kadar şikayetçiyim. Gerekirse mahkemelik olacağız. Ben burada sonumun ne olacağı belli olmadan acılar içinde gecenin bu saatinde öksüre öksüre tek başıma uyandım çünkü. Bunun telafisi yok. Sadece bunu insanlara yapmaya devam edemesinler diye peşini bırakmayacağım.

23 Mayıs 2023 12:19 (Şikayetten 1 gün sonra)
Hillal
Hillal
27 Temmuz 2023 01:22

Göğüs Hastalıklarındaki üçüncü ve son kontrolümde barkoya ödemeyi hastanenin karşılayacağını söylediğimde hasta haklarından Gizem hanım bir dakika yanına geliyorum diye beni bekletti ve geldiğinde direkt biz ne zamana kadar sizin ödemenizi yapacağız böyle diye terslenerek söze girdi. Tomografinizi çektik muayenenizi yaptık diyor. Şaka gibi. Doktorumsa ağır bir Covid ve zatürre geçirdiniz diyerek kontrolü sürdürdü. Ben de keyfimden kontrole gelmediğimi hastanelerinin beni hasta ettiklerini ve hala bana bu ihmal hakkında makul bir açıklama dahi yapamadıklarını söyledim. Kendisi biraz daha beni bekletti ve birileriyle uzun bir konuşma yaptıktan sonra lütfeder gibi girebilirsiniz dedi. Kendilerinden de memnun değilim hastane yönetimin de hizmetinden de. Kısaca ameliyat için son tercihiniz bile olmasın bu hastane. Kendilerine de söylediğim gibi doktorlarına şükretsinler ki mahkemeye vermeyeceğim. Versem sonucun ne olacağı o kadar açıkken bu nasıl bir özgüven nasıl bir aymazlık onu da anlamış değilim.

Cem
Cem

Hilal hanım merhaba. Oğlum dün gece üniversite hastanesinde ameliyat oldu. Anesteziden sonra kanlı balgam atmaya başladı. Şu an ciğerleriniz nasıl

28 Kasım 2023 09:26

28 Şubat 2025 23:06