Mebs Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Adaletsizlik Haksızlık Hakkım Gitti!

27 Mayıs 2024 03:17

26 Mayıs Pazar günü İzmit Kocaeli'de İzmit Bilimkur Sürücü Kursu ile direksiyon sınavına girdim. Sınav saatim 16.15'ti fakat ben 13.00 olmadan sınav yerinde olup biraz gözlem yapmak istedim. Diğer komisyon hocaları ve adaylar arasında gözlem yaptım. Sınavım otomatik vitesti. Kursumuzun manuel aracındaki komisyonla muhabbet ettik, herkesi geçirdiğini, 7 kere istop eden bir arkadaşı 8. Defa istop edince bıraktığını ve normalde 1 kere istop ettirildiğinde bırakıldığını ama onun herkesi geçirdiğini söyledi. Nitekim hoca listeyi de gösterdi. Sadece bir kişi 8 kere istop ettirdiği için kaldı dedi. Bir kişide l parkta komisyonların ona ekstradan hak vermesine rağmen dubaya yine çarptığını söylediler. Benim aracım otomatik vites olduğu için sıra bana geldi ve sınavıma girdim. Komisyon başkanı diğer komisyonlardan çok farklı davrandı ve hata ararcasına araç iç dış ön her yeri saymama rağmen sürekli soru sorma ihtiyacı duydu. Bana sürekli psikolojik baskı yaptı. Çukurlardan geçme veya kaçma gibi sınavda bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen alay eder gibi 'Bu öğrencilere gir desek girmezler, girme desek böyle girerler' gibi konuşmaya başladı. Her hareketime sürekli benim moralimi düşürecek tavır ve davranışlarda bulundu, asla muhabbet etmediler. Benimle sadece ön tarafta oturan kişi bana 'Heyecanlı değilsin, ani fren anında bu ani fren miydi şimdi? ' diyerek dalga geçti veya hocanın bana gösterdiği gibi şerit değiştirdiğim noktada 'Ne alaka şimdi bu? ' gibi cümleler kurarak bana psikolojik baskı kurdu ve beni düşürmeye çalıştı. Diğer komisyonları tam 4 saat sınav yerinde izledim, herkes gayet anlayışlı ve yardımcı, güler yüzlüydü fakat bu hanımefendi sıfır gülümseme ve anlayış üstüne bir de beni bırakmaya odaklı sürekli psikolojik baskı yaparak beni olumsuz etkiledi. Komisyonların bu eşit olmayan değerleri davranışlarının etik olmayan bir adaletsizliğe sürüklüyor. Kendisi hakkında şikayetimi belirtmek istiyorum. (İzmit Bilimkur 26 Nisan 2024 16.15 otomatik vites direksiyon sınavı) mor saçlı hanımefendi komisyon.

27 Mayıs 2024 02:55

Hoca orada bana yüksek sesle sen yanlış direği baz aldın diye bana baskı yaptı üstelik dediği gibi de bir durum olmamıştı. Yani komisyonun değil kurumun hocasının ısrarı yüzünden sınavdan bırakıldım. Manüel aracında adaylarından iki kişi hariç herkes geçtiği için beni ders ücreti veya başka durum için dersten bıraktırdı. Bu çok açık ve belliydi. Aracın arkasına oturduğumda da zaten konuşmaları niyetini gösterdi hemen git ders kaydını yaptır vs gibi konuştu. Kamre kayıtlarının incelenmesini gerekirse çevre yerlerden bakışarak hakkımın aranmasını sınav hakkımın benden alınarak hem beni maddi hem de manevi olarak zedeleği için her yere şikayetmi belirtmek istiyorum. Bakanlığın yaptığı bu sınavın gerek komisyonlar gerekse bu şekilde hocalar tarafından ticari amaçlı çevirdiklerini sürücü adayları arasında çok büyük haksızlıklar oluşturduklarını gördüm bizler bu derslere sınavlaraa çocuğumuzu bırakıp belli masraflar yaparak geliyoruz fakat bu sınavların el altından başka ticarei amaçlarla geçme veya kalma yapılması denetimsizlik olduğunu düşündürüyorşikayetimin en ince ayrı tısına kadar araştırılmasını ve kamera kayıştarıyla kanıtlanmasını istiyorum

08 Ekim 2023 17:21

15 Şubat 2025 15:22

Sınav Görevlilerinin Araçla Okul Bahçesine Girişine İzin Verilmemesi Ve Park Sorunu

Tuncay
27 Haziran 2025 12:04