27 Temmuz 2024 10:24

Maltepe Piazza AVM'de bulunan ve Mali Kuaför adı altında hizmet veren işletmenin reklam ve tabela işleri için tabelasında bulunan harflerin ışıklarının yenilenmesi için işlemlere başladık.

1. Gün) - LED değişimine başladık. Ancak iş yarım kaldı çünkü mağaza yetkilisi müdür bey işin başında yoktu.

2. Gün) - LED değişimi devam ederken mevcut LED adaptörünün de değişmesini istediğini söyledi. Müdür bey işin başında durmadığı için LED değişimi bittikten sonra LED adaptörünün nerede olduğunu kimse bilmediği için değiştiremedik. Biz çıkış yaptıktan sonra, müdür bey adaptörün tavan arasında olduğunu ve oraya neden bakmadığımızı söyledi. Kendisi işin başında hiçbir şekilde durmadığından dolayı sanırım bizden de altın arar gibi dedektör ile adaptörü bulmamızı bekliyordu. Biz ilk etapta sadece mevcut LED'lerin yenilenmesi üzerine anlaşma yapmıştık. Ve bitirdiğimiz için ödemesini yapmamakla birlikte şart koşarak adaptörü de değişin öyle ödemenizi yapalım diyerek ödeme almamızı dahi zora sokmuştur. 1 günde bitmesi gereken yeri biz 3 günde bitirmek zorunda kaldık. Bir muhatap bulamadığımız için.

3. Gün) - Adaptörü bağlamak için montaj yerine tekrar geldik. Yine müdür bey işin başında durmadığı için tabelanın elektriğini kapatamadık çünkü personellerine dahi bilgi vermemiştir. Elektrik tesisatı değişiyor. Müdür beyin bunu düşünmesi gerekiyor ve işin başında olması gerekirdi. Bir şekilde elektriği kapatıp adaptöre gelen elektrik kablosunu bulana kadar tavan arasında 1.5 saat geçti. 1.5 saatin sonunda personelden elektrikleri açmasını istedim. Tavan arası oldukça karanlık, aşağı inmem gerekiyordu. Personel sigortaları kaldırdığında mağazanın hiçbir elektriği devreye girmedi, saatlerce tavan arasında aşağı inebilmek için ışık bekledim. Sonrasında tavan arasında insanların güvenli bir şekilde yürüyebilmeleri için iskeleden yol yapılmış fakat mağaza bu yolların ortasına insan geçmesi imkansız olacak şekilde başka bir şeyler monte ettirmiştir. Bu nedenle adım atılacak çok güvenli bir alanımız yoktu. Karanlıkta aşağı inebilmek için Hugo oyunu oynar gibi engelleri atlatıp geçmeye çalıştım. O esnada diğer iskeleden yapılmış yola geçip ilerlemek istedim fakat yolda ise 40x40-30 cm başıboş monte edilmemiş bir profilin üstüne basarak kaydım. Kaymanın verdiği etki ile profille beraber sağ bacağım tavan alçıpanını delip geçti. Bu olayın akabinde sağ bacağım alçıpan profilleri ve alçıpana alttan atılan vidalar sonucu hasar alıp yaralanmama sebep oldu.

Orhan
Orhan
27 Temmuz 2024 10:08

Kendilerini arayıp tavan arasında iş güvenliği ihlali var güvenli yürüyebilme alanı yoktu ve ışıkta olmadığı için alçıpandan ziyade bende zarar gördüm diye söyledim. Ve müdür beye bacağımdan yaralandım, üstüne basamıyorum tedavi olmam gerekli ve bunun içinde sizlerin bana maddi ödeme yapmanız lazım diye belirttim. - Fakat müdür bey insan hayatıyla alay geçer gibi alçıpanı bir ustaya yaptıracağım eğer paranız + bakiye olarak kalırsa bende sizin ödemenizi yapacağım diye tepki vermiştir. Ben hastaneye gidecek yol paramın veya ilaç alacak maddi imkanım şu an için olmadığını belirttiğim halde benim yaralanmış bacağımı umursamadan ısrarla ve inatla alçıpan derdine düşmüştür. Tavan arasında iş güvenliği önlemi olmadığını ve yapılan işlerle ilgili hiç kimseyi muhatap bulamamıza rağmen işimizi bitirtik. Kaza sonucu hasar gören alçıpanı biz firma olarak kendimiz yapabiliriz dememize rağmen bize verecekleri ödemeyi yapmamak adına kabul etmeyip kendilerinin halledeceklerini söylediler. Ve bacağımız sakatlandı hiçbir yetkili bunu umursamadığı halde tedavi olabilmek içinde ön ayak olmadılar. Maltepe Piazza Avm İSG sorumlusunun Mali Kuaför tavan arasına çıkıp gerekli önlemlerin olmadığının raporunu tutmasını ve mağazaya insan hayatını tehlikeye atmaktan ve tedavileri için yardımcı olmadıkları için cezai işlem uygulamalarını talep ediyorum. + (Mali Kuaför ve Sevgili Müdürü İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını öğrensin diye) +İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Hakkımı Kullanarak Gerekli Mercilere Dilekçe ve şikayetimi ileteceğim. 1.) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 2.) iş yeri İş Sağlığı ve Güvenliği Birimine 3.) İş sağlığı ve güvenliği ihlallerini incelemekle görevli olan iş müfettişlerine 4.) iş sağlığı ve güvenliği ihlalleri için işçi mahkemesine

Mali Kuaför Piazza Avm Şikayet

21 Mart 2024 12:18

11 Haziran 2024 18:17

San Kuaför Maltepe'de Yaşadığım Mağduriyet!

03 Temmuz 2024 11:11
Nebahat sonuçtan hiç memnun değil

02 Nisan 2025 17:47

Hair Stars Coiffuer Yanıltıcı Hizmet Ve Saygısız Davranışlar