23 Aralık 2024 22:57

https://www.letoonsport.com/ ayakkabı satan Aspava Dış Ticaret firmasından annem ve kendim için birer çift ayakkabı almak istedim. Siparişi, Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki bir mahalleye verdim ve firma Sürat Kargo ile çalışıyormuş. Firmaya, PTT Kargo dışında ilçemize ve mahallelerine teslimat yapılmadığını siparişten önce belirttim. Sipariş, Sakarya'da Sürat Kargo Çeşme Meydanı şubesinde kaldı ve geri döndü. Siparişi teslim alabilmek için tekrar yönlendirme istedim. İstanbul'da bir adrese yönlendirme talep ettim, kendim götüreyim dedim. Sakarya'ya iade olmadan yönlendirme olmuyor dediler. İade bekledim ve 798 TL ödediğim 2 ürünün fiyatı 740 TL olarak iade yapıldı. Bu tarz bir durumda bu ücret farkının kesileceği söylenmedi ve bildirilmedi. Ücretsiz kargo diye söyleyip geri döndüğünde kargo veya ne parası olduğunu bilmediğim 58 TL kullanıcıya yansıtmak ne denli doğru bilemedim. 58 TL büyük bir para değil ama sipariş verirken bilgilendirilmesi ve kargo geri döndüğünde 58 TL hizmet bedeli kesilir diye belirtmeleri gerekiyor. Şu an yaptıkları usulsüz işlem oluyor. Bu firmadan sipariş vereceklere bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Eğer ürün satıyorsanız ve ücretsiz kargo yazıyorsanız, ürünün fiyatını tam iade etmeniz gerekir ki kargo firmasının gönderim alanı dışında olmam alıcının sorunu değil. O kargoyu hiç çıkartmayacaksınız gönderim alanı dışındaysam. Size sipariş geçmeden de bilgilendirme yaptım, kargo firmaları kırsal kesime gelmiyor diye. Ürün alacaklar mutlaka iade adı altında 58 TL ücret kesildiğini unutmasın. Bu arada bu durumu Ticaret Bakanlığına şikayet olarak belirttim. (Not: 58 TL'nin peşinde değilim ama bu usulsüz bir davranış.)

Serhat
Serhat
27 Aralık 2024 00:20

Letoonsport firmasından destek talebime cevap geldi. Sorunum suydu Sürat Kargo firmasının teslimat bölgesinde olmamamdan dolayı ürünü teslim alamadım. Çünkü teslimat şubesiyle benim adresim arası 28 km. Firma dan PTT kargosu istedim surat kargoyla gönderdiler bunu belirttim teslimat yapmadıklarını ve göndermeyin dedim. Destek mesajında gönderdiler ürünü iade kargo olarak dönmeden tekrar yönlendirme istedim. İstanbul'da bir adrese iade olmadan olmaz dediler. İade oldu ücret iadesi gelsin tekrar sipariş geceyim dedim kargo ücreti ni benden kestiler. Bu ücreti mesafeli satış sözleşmesinde yazan Madde 5 Cayma hakkında yazan cayma hakkında kargo ücreti alıcıya aittir yazıyor. Sorun şu üründen caymadım urunu teslim alamamak cayma işlemi olmuyor. O firmanın ve kargonun sorumluluğu cayma hakkına etki etmez. Cayma hakkı ürünü iradem le vazgeçersem cayma hakkı devreye girer. Ücreti bu maddeye istinaden almışlar. Bakın daha ürün ortada yok. Madde 5 e bir ibare eklemelerini tavsiye ettim Komedi eğer ayakkabıda sorun oluş sa merak ediyorum ürün hakkında nasıl bir işlem yapılacak. Ürünü merak ediyorum bu arada halen içimden sipariş geçmek geliyor. Bu duruku şikayet var a yazma sebebim 58 TL. Kargo parası değil.

Metin sonuçtan hiç memnun değil

Letoon Sport İade Edilen Ürün İçin Kargo Ücreti Kesintisi

13 Ağustos 2023 12:08

02 Temmuz 2024 14:36
Limoya Ayakkabı Almadığım Ürünün Kargo Bedeli Kesintisi
Limoya Ayakkabı Almadığım Ürünün Kargo Bedeli Kesintisi
Gökalp sonuçtan hiç memnun değil

Gökalp
03 Ağustos 2023 19:59