Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

08 Ekim 2023 22:21

03.10.2023 tarihinde Hepsiburada üzerinden MP2D3WXC seri numarasına sahip. Lenovo Thinkbook 15 G3 acl model bir laptop aldım. Ürün elime ulaşır. Ulaşmaz gerekli işletim sistemi kurulumlarını yapmak için şarja taktım. İlk hissettiğim şey bilgisayara dokunur dokunmaz elime gelen titreşim hissi oldu. Bilgisayar ekranın arkasında kalan yüzey boyunca elinizi değdirir değdirmez hissedebileceğiniz ve oldukça ciddi biçimde rahatsızlık veren bir karıncalanma/titreşim/elektrik akımı hissi mevcut.
Ürün adaptörü 2 pinli olarak gönderilmiş dolayısı ile adaptörün herhangi bir topraklaması yok. Bu durum da metal kasalı laptop yüzeyinde gerilim birikmesine sebep oluyor. Daire içerisindeki bütün prizlerin topraklama özelliği var ve hepsi de binanın topraklama hattına bağlı. Ev tesisatı ile ilgili gerekli kontrolleri yaptırdım ve topraklama hattının sorunsuz çalıştığını doğruladım.
Yıl dönümü hediyesi olarak eşime aldığım Lenovo markalı ürün maalesef bir hayal kırıklığı yaratmakla kalmayıp aynı zamanda da ne kadar süreceği belli olmayan bir stres yükü ile beraber sanıyorum ki maddi zarar da doğuracak.
Mümkün olan tek çözüm yolu 3 pinli yani topraklama özelliği olan bir şarj adaptörü kullanmak. Bu adaptörün de maliyeti biz son kullanıcılar için hiç de az değil. Metal kasalı notebook üretip, yanında topraklama özelliği bulunmayan bir adaptör gönderen ve özel günümüzde bizi hayal kırıklığına uğratan Lenovo'dan talebim 3 pinli topraklama özelliği bulunan bir adaptör göndermesi. Böylelikle sorunum çözülecek ve hata telafi edilmiş olacak.
Değerli arkadaşlarım. Bu şikayet metnini sürekli olarak güncelleyeceğim ve Lenovo markasının müşteri memnuniyeti konusundaki notunu hep birlikte göreceğiz.
Gerekli çözümün sağlanmaması ve tarafıma ek maddi zararlar yansıtılması halinde de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak gerekli işlemleri başlatacağım.
Asus alsaydım muhtemelen şimdi arkama yaslanıp film izliyor olacaktım. Siz Lenovo almadan önce aklınıza bu gönderi gelsin...

09 Ekim 2023 20:41
Lenovo Bilgisayar Lenovo Thinkbook Elektrik Kaçağı Ve Karıncalanma Hissi

Yapılan geri dönüş şimdilik oldukça olumlu. Ürün tarafıma ulaştığında veya ulaşmadığında tekrar durumu güncelleyeceğim. Zafer Beye ilgisi için teşekkür ederim.

11 Ekim 2023 13:12

Henüz hiçbir ürün teslim edilmedi.

12 Ekim 2023 14:36

Teslim edilen veya edilecek olan herhangi bir ürün bulunmuyor. Ürüne ilişkin herhangi bir teslimat bilgisi paylaşılmadı. Süreç belirsiz bir şekilde bekletiliyor.

12 Ekim 2023 14:53
Lenovo Bilgisayar Lenovo Thinkbook Elektrik Kaçağı Ve Karıncalanma Hissi

Evet arkadaşlar an itibari ile yaptığım kontrollerde Lenovo sorunu kendi kendine çözmüş gibi görünüyor. Onarım Durum Kontrolünde parçalar teslim edilmiş ve sorun çözüme ulaşmış gibi görünmekte fakat ne tarafıma ulaşan bir parça var ne de çözülen bir sorun. Ortada olan tek şey benim cevapsız bırakılan maillerim. Tahmin ettiğim gibi Lenovo bu süreci samimiyetsizce ve dürüst olmayan bir şekilde yürütmüştür. Süreci yarından itibaren Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım. Yaşanacak olan gelişmeleri eklemeye devam edeceğim. Böylece hepiniz bir Lenovo laptop satın aldıktan sonra neler yaşayacağınızı görmüş olacaksınız...

15 Ekim 2023 19:25
Lenovo Bilgisayar Lenovo Thinkbook Elektrik Kaçağı Ve Karıncalanma Hissi

Ürünün tekrar sevk edildiği bilgisi paylaşıldı ve UPS Türkiye üzerinden bir teslimat olduğu bilgisini aldım. Süreç şimdilik tekrar olumlu görünüyor. Ürün elime ulaştığında tekrar güncelleme yapacağım.

17 Ekim 2023 22:19

Ürün teslimatı henüz yapılmadı. Hala bekliyorum.

23 Ekim 2023 09:59 (Şikayetten 14 gün sonra)
23 Ekim 2023 10:04

Sayın müşterimiz, Lenovo ürün ve hizmetleriyle ilgili deneyimlerinizi, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Konuyla ilgili sizlere telefon yolu ile geri dönüş yapılmıştır. Lenovo’yu seçtiğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla, Lenovo Türkiye

25 Ekim 2023 20:40
Lenovo Bilgisayar Lenovo Thinkbook Elektrik Kaçağı Ve Karıncalanma Hissi

Parçalar tekrar gönderildi denmesine rağmen site üzerinde yine kendi kendilerine çözüldü yazmışlar. Ne gelen var ne giden. Ne arayan var ne soran. Bir de utanmadan buraya geri dönüş yapıldı yazmışlar. Ben süreci başından sonuna kadar paylaştım sevgili dostlar. Kendiniz de gördünüz ki Lenovo kadar berbat bir firma yok. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyorum. Sürecin kalanını da burada paylaşmaya devam edeceğim. Bir kişiyi bile vazgeçirebilirsem ne mutlu o kişiye...

26 Ekim 2023 17:15

Parçaların tekrar sevk edildiği bilgisi paylaşıldı ve Yurtiçi Kargo takip numarası da iletildi. Ayrıca kargoya ait fotoğraf da paylaşıldı. Takip numarasını internet sitesi üzerinden sorguladım ve ürün takibini yapabildim. Sanırım bu kez olacak. Gelişmelerle ilgili güncellemeye devam edeceğim.

31 Ekim 2023 12:14

31 Ekim 2023 12:51

Adaptör elime ulaştı fakat duvara takılan kısmı eksik gönderilmiş. Tekrar iletişime geçtim yeniden yönlendirme sağlandı. Az önce de müşteri hizmetleri tarafıma ulaşarak konuyu takip edeceğini söyledi. İyi niyet ve çözüm odaklı yaklaşımları için teşekkür ederim. Süreç henüz tamamlanmadı fakat tekrar sorun oluşacağını düşünmüyorum. Umarım yakın zamanda sonuçlanacak. Tekrar güncelleme yapacağım.

01 Kasım 2023 14:48
Lenovo Bilgisayar Lenovo Thinkbook Elektrik Kaçağı Ve Karıncalanma Hissi

Evet. Ürünün eksik parçası tarafıma ulaştırıldı. Buyurun gelen ürünün hali... Çöpten alıp gönderilmiş sanıyorum. Ben de olduğu gibi çöpe atacağım. Süreci başından sonuna dek takip eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Benim artık firmadan herhangi bir beklentim bulunmamaktadır. Herhangi bir çözüme ulaşma umudu ve imkanı kalmamıştır. Ürünü ben ücretini ödeyerek kendim dışarıdan satın alacak ve kullanacağım. Sürecin bu kadar yıpratıcı olacağını düşünmemiştim. Bu son güncellemem olacak. Süreçle ilgili bütün değerlendirmeyi tarafınıza bırakıyorum. Benim için artık böyle bir marka bulunmamaktadır...

01 Kasım 2023 15:12

Uğur

Thinkbook #thinkbook 16 (G4+) kullanıyorum. 100w 3pinli şarj adaptörü var bunlarda. Suudi Arabistan da kullanıyorum. Ayrıca her priz kendinden 3 girişlii yani topraklama 100% mevcut. Yine elektriklenme mevcut. Çözüm 3 pinli kablo değil!

Yusuf

Hocam öyleyse bina veya priz topraklama hattında sorun vardır. Başka bir ihtimal bulunmuyor. Priz ve bina toprak hattını kontrol ettirin.

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
20 Kasım 2023 16:17
Melike sonuçtan hiç memnun değil

Melike
06 Mart 17:22
Lenovo Bilgisayar Teknik Servis ve Müşteri Hizmetleri Sorunları
Duhan sonuçtan hiç memnun değil

Duhan
12 Aralık 2023 15:34