KYK 30 Yaş Sınırı

25 Ağustos 2024 00:52

Ardahan Üniversitesini kazandım, 31 yaşındayım. Kendimi yeni keşfettim, tam hayallerime yaklaştım derken sevinemiyorum bile. 30 yaş üstüyüm diye KYK'da kalamıyorum. İşin en kötü tarafı, Ardahan'da özel yurt bile yok. Olsa bile yine kalamazdım. Ev kiraları almış başını gitmiş. Şimdi ben nasıl ev kiralayabilirim ki? Gücümüz yok ve Ardahan gibi bir yerde dünyanın faturası gelir. Doğal gaz, diğer faturalar, eşyalar hepsi ayrı dert. Üstelik evler üniversiteye uzak, yani üniversite şehre uzak. Nasıl gidip geleceğim o karda kışta? KYK yurtları okulun dibinde. Hiç mi düşünmemişler bunları? Dile getiren çok olmasına rağmen neden halimizden anlamıyorlar? Resmen kalacak yerim yok, ortada kaldım. Kaydımı silmek zorunda kalırsam hakkımı asla helal etmeyeceğim. Okuma yaş oranı gittikçe artıyor. Bunu görmüyorlar mı? 30 yaş üstüyüz diye neden devletimizin yurdunda kalamıyoruz? O zaman sınava da almasınlar bizi. Lütfen sesimize kulak verin. Yaş sınırı 35'e çekilsin. Bizim de devletimizin yurdunda barınma hakkımız var. Zaten burs çıkmıyor, bari yurdumuzdan etmeyin bizi.

09 Eylül 2024 21:16

Arkadaşlar Allah rızası için birileri video çekip atsın şu yaş sınırıyla ilgili yaş 35 e çıksın gerçekten mağduruz ya hayallerimiz yarım kalacak yok mu cesaretli biri video atıp yayınlasa CİMER'e oraya buraya yazmadığım yer kalmadı aramadığım numara kalmadı otomatik bilgi veriyorlar sanki bilgimiz yok kimse bakanımıza ya da cumhurbaşkanımıza iletmiyor lütfen birileri video çeksin yayınlasın

09 Eylül 2024 20:58

Arkadaşlar Allah rızası için bir kişi video çeksin ya KYK yurtlarında yaş sınırı 35 olsun diye yazmadığım aramadığım yer kalmadı kimse bakana veya Cumhurbaşkanına iletmiyor CİMER'e kaç kere yazdım aradım kimse iletmiyor bilgi mesajı veriyorlar şaka gibi ya sanki bilgimiz yok bu durumdan muzdarip yüzlerce öğrenci var adı üstünde öğrenci biz de öğrenciyiz işimiz maaşımız mi var kiralar uçmuş gideceğim yerde özel yurtta yok apartlar öğrencilere kiralamiyormus ne yapacağım ben ya

Yorumlar (6)

Eren
Eren

Başvuru şartlarında yurt başvurusu yaptığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak yazıyor. Bu durumda 28 veya 29 yaşında yurda yerleşmiş bir öğrenci normal öğrenim süresince 30 yaşını geçiyor. Her ne olursa olsun 30 yaşını doldurunca yurttan kaydı siliniyor mu yoksa 30 yaş sınırı yalnızca başvuru yaparken mi önemli?

Tuğ
Tuğ

Ne yaptınız gittiniz mi çözüm buldunuz mu

Fatma
Fatma

Bende aynı durumdayım CİMER'e dilekçe yazdım olumsuz cevap aldım.

Sunay
Sunay

Aynı durumdayım ve ne anladık bu kontenjanın iyi tarafından

Bende sizle aynı durumdayım. Yurt yok. Kredi yok

Ayse

Bende sizle aynı durumdayım Ardahan unuversitesi kazandım ama gideceğim bir yol bulunur.

KYK Yaş Sınırı Kaldırılsın

17 Temmuz 2024 03:08