2. Üniversite Öğrencisiyim KYK'da Misafir Öğrenci Olarak Kalamıyorum

07 Ekim 2023 22:18

Kars'ta üniversite kazandım fakat 2. Üniversitem olduğu için bana yurt çıkmadı. Daha sonrasında nöbetçi yurtta misafir öğrenci olarak kalabileceğimi öğrenerek nöbetçi yurdu (Kars Nuri Paşa KYK Kız Öğrenci Yurdu) 28 Eylül Perşembe günü aradım. 2. Üniversitem olduğunu da belirttim ve yurt memuru hemen biletimi alıp gitmemi söyledi. Ben de 1 Ekim Pazar gününe İstanbul'dan Kars'a biletimi alarak 2 bavulla gittim. Fakat yurda gittiğimde memur bana yurtta kalamayacağımı, cuma günü yazı geldiğini 2. Üniversite kazananları almayacaklarını söyledi. Ben de İstanbul'dan geldiğimi, kalabilecek yerim olmadığını ve o güne bilet olmadığını belirttim. Fakat memur bana 'yapabilecek bir şeyim yok, sen buranın adabını biliyorsun' diyerek diğer öğrencilerin önünde tersledi. Kredi yurtlar kurumunu ve valiliği de arayarak durumu belirttim, fakat oralardan da geri dönüş alamadım. Ben o günü dışarıda soğukta geçirdim. Ertesi gün Kars'ta oturan bir arkadaşımla iletişime geçtim ve onlarda kaldım. Ben hem şehit yeğeniyim, hem de babam engelli bir birey. Hepsinden önce ben bir kadınım ve devletin o kadar kurumu göz göre göre benim dışarıda kalmama müsaade etti. Üstümde yeterli param olmadığı için gidip otel veya öğretmen evi gibi yerlerde kalamadım. Bana yazı geldiğini kabul edilemeyeceğimi, fakat kalabilecek yerim olmadığı için 1 günlük misafir edebileceklerini söylemiş olsalardı, ben teşekkür ederdim. Ertesi güne biletimi alır evime gelirdim. Fakat ben Kars gibi soğuk bir şehirde dışarıda bırakıldım ve terslendim. Ayrıca eğitim hakkım tamamen elimden alındı. Ben şu an okuluma kalabilecek yerim olmadığı için gidemiyorum ve yazın çalışarak biriktirdiğim paraların hepsinin yola gitmesinden dolayı mağdur oldum.

Seda
Seda
06 Kasım 2023 22:53

Hiçbir şekilde bana geri dönüş sağlanmadı Kars Valiliği'yle de konuşmuştum 2 ay sonra bana döndüler yurt ayarlandı dediler fakat ben zaten okulumdan 2 aydır uzak olduğum için ve maddiyat olarak sıkıntı olduğu için reddettim teşekkür ederim Kars Valiliği'ne en azından umursayıp 2 ay sonra da olsa döndüler

19 Eylül 2023 18:32

KYK Yurdunda Misafir Öğrencilerden Alınan Güvence Bedeli Sorunu

18 Ocak 2025 14:11
KYK Yurdunda Misafir Öğrencilerden Alınan Güvence Bedeli Sorunu
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

KYK Yurt Yerleştirme Hatası Nedeniyle Okula Gidemiyorum

16 Eylül 2025 19:50