Komponentci.net Kredi Kartı İadesinde Yaşanan Gecikme Ve Müşteri Mağduriyeti

25 Kasım 2024 17:42

Geçen hafta komponentci.net denilen internet sitesinden (arkasındaki firma ismi gaye bilişim mühendislik inşaat elektronik sanayi ticaret ltd. Şti.'dir) bir sipariş vereyim dedim, kredi kartımla ödedim. Sonra o siparişi bir nedenle hemen 10 dakika içinde iptal ettirdim.

Normalde şimdi ne olması lazım? İptal edilen siparişin tutarının hemen kredi kartıma iade edilmesi lazım. Öyle değil mi? Ama burada öyle değil!

Bu kişiler, kendilerine müşteriyi, dünyayı, dünyada bu işlerin nasıl işlediğini falan hiç önemsemeyen bir sistem kurmuşlar. Cumadan cumaya ödüyorlarmış efendim. Muhasebeleri öyleymiş, öyle çalışıyorlarmış!

Sanki biz tedarikçiyiz, onlara mal verdik de paramızı almayı bekliyoruz! Yahu biz müşteriyiz, müşteri! Bize ne sizin muhasebe sisteminizden vesairesinden! Madem kredi kartı ile halka online satış yapma işine girdiniz, bir zahmet kendinizi de sisteminizi de ona göre ayarlamanız gerekiyor!

Ama hadi onu da kabul ettik. Alışverişi çarşamba günü yapmıştım, tamam cuma günü iade edilsin beklerim dedim. Sorun etmedim! Bekledik bekledik, bak bugün 6. Gün oldu. Cuma da geçti. Ödeme falan yok. Parayı bir güzel aldılar, oturuyorlar. Şimdi üzerinde. Aradım, ödemediniz dedim. E bu cuma ödeyememişlerdir diyor. Önümüzdeki cumalara artık kısmetse diyor. Şaka gibiler ya.

14 gün diyor, beklemeniz lazım diyor, artık diyor cumaların birinde ödenir bakalım diyor. Bu ne böyle kardeşim? Hayır, ben siz el koydunuz diye yapmadığım alışverişin kredi kartıma bu hafta gelecek olan ekstresindeki borcu ödeyip sonra da kös kös oturup bir gün sizden geri alır mıyım diye neden beklemek zorundayım acaba?

Bu yukarıdaki soruya "sistemimiz böyle" gibi saçma bir cevaptan başka verebilecek makul bir cevabınız var mı? Ayrıca ne hakla? Ne hakla müşteri hakkını ihlal eden böyle bir sistem kurup sorana da sistemimiz böyle diye kendi parasını isteyen insanları savuşturma hakkını kendinize nereden tanıdınız?

Parayı hesaplarında tutuyorlar, geri yatırmıyorlar. Sen ne zaman öderlerse diye bekleyeceksin, böyle onlara telefon falan edeceksin ama hadi bekle kardeşim, cumaların birinde inşallah yanıtını alacaksın. Müşterinin hiç suçu günahı yokken bunların elinde düştüğü durum işte budur!

Bu gevşekliğe, müşteriye, haklarına ve kendisine saygısızlığa, müşterinin parasını hem de onun kredi kartından alıp alıp utanmadan sıkılmadan haftalarca rahat rahat üzerine oturmanıza!

Dr.
Dr.
25 Kasım 2024 19:41

Bugün bu yazıyı yazdıktan sonra firmaya da yazdığım yazıyı ve buraya yazdığım bilgisini e-mail ile ilettim. Ayrıca e-mail'imda bununla kalmayacağımı yarın bankaya da haklarında usulsüzlükten şikayette bulunacağımı, sonraki günde aldığım randevulara göre devletin malı kurumlarına gidip bu laçkalaşmanın son halini yüz yüze anlatacağımı belirttim. Kendilerine bu şekilde keyfi istedikleri gibi at koşturamayacaklarını bu ülkenin kuralları ve düzeni olduğunu tekrar hatırlattım. Daha bundan birkaç saat geçmedi ki haksız yere ellerinde tuttukları ve daha bugün 14 gün içinde ödeneceğini söyledikleri parayı kredi kartıma geri ödemişler. Demek ki ödenebiliyormuş! Demek ki insanları boşu boşuna öyle o Cuma senin bu Cuma benim diye 14 gün bekletmeye uğraştırmaya falan hiç gerek yokmuş! Peki ödediler de bu firmaya saygım sevgim arttı mı? Tabii ki hayır! Çünkü ben koyunluk etmeyip sesimi yükselttiğim hakkımı aradığım için ödemek zorunda kaldılar. Yoksa hiç öyle bir niyetleri yoktu. Eminim aynı durumda olan diğer insanlarınkini de ödemiyorlardır ve ödemeyeceklerdir. Eğer insanların haklarına saygıları olsaydı zaten baştan "sistemiz" dedikleri şeyi bunları gözeterek kurarlardı ve bütün bu geldiğimiz noktalara gelmemize hiç gerek kalmazdı. Bir daha buradan bir şey asla almam ve alanı da görürsem durdurmak için konuşurum.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bankayla görüşüp ödemeye itiraz edeceğim. Anlaşılan alışkanlık haline getirmişler.

Osman sonuçtan memnun

13 Mayıs 2025 10:48
"Yoğunluktan dolayı olduğunu söyledikleri gecikmeler olsa da sorunum para iadesi yapılarak çözüme ulaşmıştır. Teşekkürler ediyorum. Sorunsuz alışverişler dileğiyle."
Cevat sonuçtan hiç memnun değil

02 Nisan 2025 13:31
Makinekapinda.com'dan Sipariş Ettiğim Ürün Hala Kargolanmadı Ve Müşteri Hizmetleri Yetersiz