Ahu sonuçtan hiç memnun değil

Kodlasam Veri Analist Eğitim Bedelinin İadesinin Yapılmaması

16 Şubat 2024 22:34

Kodlasam firmasından kasım 2022'de altı aylık veri analisti eğitimi almaya başladım. Eğitimi istihdam garantili olarak pazarladılar. Anlaşmalı kurumlar olduğunu ve eğitim bittikten sonraki bir ay içinde bu firmalarla görüşme ayarlanacağını, bunları gerçekleştiremezlerse paranın tam iadesinin yapılacağını garanti ettiler.

Normalde mayıs sonu bitmesi gereken eğitim iki defa uzatılarak eylül 2023'te sona erdi. Daha sonra herhangi bir anlaşmalı kurum olmadığı ortaya çıktı, ne bir iş görüşmesi ayarlandı ne de herhangi bir bağlantı kuruldu. Bu arada eğitime başladığım dönemdeki sözleşme sitelerinde güncellenerek kariyer merkezi süreci dört aya uzatıldı.

Sonuç itibarıyla ne iş bulma ne de taahhüt edilen diğer konularda hiçbir şey yapılmadı. Eğitimim biteli altı ay olmasına ve bir buçuk ay önce hakkım olan para iadesi talebinde bulunmama rağmen hâlâ ödeme yapılmadı. Süreci sürekli uzatıyorlar. Hem maddi hem zaman anlamında büyük kayıp yaşadım. Acilen mağduriyetimin giderilmesini bekliyorum.

30 Nisan 2024 10:48

Kodlasam firması istihdam garantili olarak pazarladığı veri analisti eğitimini Başarı ile tamamlamama ve eğitimin bitmesinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen bana bir tane iş görüşmesi bile ayarlamadı. Başta böyle bir durumda para iadesi yapacaklarını taahhüt ettiler ancak iade talebimi onayladıklarını söylemelerine rağmen aylardır paramı iade etmediler. Ne maillerime döndüler, ne yetkili biri beni aradı. Maile cevap vermiyorlar, telefonla kimseye ulaşılmıyor. Böyle bir firma olabilir mi? Resmen aylardır sessizler ve bir muhatap bile bulamıyorum. Asla güvenilmez paranızı alıp sonra sizi muhatap bile almıyorlar

26 Şubat 2024 21:01

Haklı şekilde talep ettiğim iademin 1 ay önce onaylandığını ilettiler. Sürekli ödemenin yapılacağını ve net tarih belirtecekleri bilgisini veriyorlar ancak süreç sürekli uzuyor. Mail attım bir hafta oldu dönüş yapılmadı kimse benimle iletişime geçip bilgi vermiyor konuşacak muhatap bulamıyorum Böyle profesyonellik dışı bir tavır beklemiyordum. Açıkçası iyi niyetli davranılmadığını gözlemliyorum. Acilen iademin yapılmasını istiyorum

27 Şubat 2024 14:34 (Şikayetten 10 gün sonra)
27 Şubat 2024 15:50

Öncelikle 1 ay önce görüştüğüm ilgili kişi iademin onaylandığını ve yapılacağını bana net tarih ileteceğini belirtti. Elimde yazışmalar mevcut, aradan 1 ay geçmiş iade yapmıyoruz diyorsunuz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz acaba? Bu yazdığınız maddelerden hiçbiri geçerli değil maalesef... 6 aylık eğitim süresini 10 aya çıkaran sizsiniz ki herkes buna göre program yaptı. Eğitimin başında istihdam garantisi veren, anlaşmalı kurumlarla çalıştığınızı belirten ve eğitimi başarılı ile tamamlayan herkese bu firmalarla iş görüşmesi ayarlama taahhüdü veren de sizsiniz... Bunların hiç birini yapmadınız, kariyer merkezi sürecinde kimse ne görüşme ayarladı ne referans oldu bir grup kurdunuz 2 ay mesaj bile atmadınız süreci takip etmeyen sizsiniz... Telefon ile görüşemedim kimseyle neden kimseye ulaşılmıyor. Ben hakkımı her türlü alacağım.

27 Şubat 2024 16:02
Kodlasam Veri Analist Eğitim Bedelinin İadesinin Yapılmaması

İadeyi onayladığınıza dair ekran görüntüsü aşağıdadır

29 Şubat 2024 15:44
29 Şubat 2024 21:15

Öncelikle şunu belirtmek isterim sizlere 3 hafta önce mail attım yaklaşık 10 gün sonra döndünüz tekrar mail attım ancak günler geçmesine rağmen dönüş yapmadınız. Her şey mail veya yazışma ile çözülemiyor ancak arayabileceğim bir numara yok firmanızda ilgili kişiye ulaşamıyorum müşteri temsilcinize yazdım kariyer merkezine yazdım konuyla ilgili biriyle telefonda görüşmek istediğimi belirttim kimse beni aramadı. Sorunu çözmek veya memnuniyet sağlamak adına siz iletişime geçmediniz ki bu çok olumsuz bir durum, profesyonel bir firmaya yakışmıyor. Ben sizden bir konuşma görüşme talebi gelmediği için ve bir muhatap bulamadığım için son çare buraya şikayetimi ilettim. Bu konuyla ilgili amacınız gerçekten çözüm üretmekse ve iyi niyetli davranılıyorsa yetkili kişinin benimle iletişime geçmesini bekliyorum...

29 Şubat 2024 21:29

Olumsuz bakmamın haklı sebeplerine gelirsek Eylül'de başlayan kariyer merkezi sürecinde CV ve diğer konularla ilgili paylaşımlarımı yaptım, ilk 2 düzenlenen workshop a katıldım ki bu içerik olarak başvurularınız nasıl gidiyor tarzında genel bir konuşmaydı ancak daha sonra ne gruptan ne özelden attığım mesajlara cevap alamadım. Hatta cover letter ve github konusunda yardım talep ettim 1 ay bakın 1 ay diyorum mesajıma bile dönülmedi Ben başvurularıma bireysel olarak devam ettim son 3 ay bu grupta siz veya kariyer merkezi adına bir kişi bile bilgilendirme yapmadı, mesaj atmadı, toplantı düzenlemedi, süreç ile ilgili bilgi vermedi... Tüm grup olarak bu konudaki şikayetimizi ilettik yine tavrınızda veya süreçte bir değişiklik olmadı isterseniz bu yazışmalar elimde mevcut aylarca tek bir mesaj atılmadığı, mesajlara dönülmediği, tarafınızca sürecin takip edilmediği hepsi ortada... Ben tüm bunlardan sonra sizden bir fayda alamadığımı gördüğüm ve şikayetlerime karşılık hiçbir olumlu adım atılmadığı için iade talebinde bulundum. Sürece başında beri olumlu yaklaştım ama maalesef artık olumlu bakılacak bir durum kalmadı ki slack de kurduğunuz kariyer merkezi grubundan beni çıkarmışsınız hala sürecim nasıl devam ediyor bu durumda? Sizin verdiğiniz sözleri yerine getirmeyip, süreci takip etmeyip, yardımcı olmayıp, bir iş görüşmesi bile ayarlamayıp; bu sektöre giriş yapmak için sizden hevesle eğitim almış, bir yıl emek vermiş bir insanı haksız çıkarmaya çalışmanız konuya nasıl baktığınızı anlatıyor maalesef... Dediğim gibi ben eğitimin karşılığını almadığım ve taahhüt ettiklerinizi yerine getirmediğiniz için iademi talep ediyorum

29 Şubat 2024 21:37

Ayrıca 6 aylık kariyer merkezi süreci şubat itibariyle bitti ki siz beni slack üzerindeki gruplardan da çıkarmışsınız. Ben tüm başvurularımı kendim yaptım ve yapıyorum bu eğitimi alma amacım sizin anlaşmalı firmalarla iş görüşmesi ayarlama taahhüdünüzdü ki bunu gerçekleştirmediniz. Bana ne 1 adet iş görüşmesi ayarladınız ne de işe sokabildiniz bu durumda süreç bittiğine göre iademi yapmanız gerekmektedir.

05 Mart 2024 13:06

Buradan kaç defa mesaj yazdım size bir hafta önce mail attım hala mailime dönüş bile yapmadınız. Firmanızın profesyonel ve çözüm odaklı olduğunu belirtiyorsunuz ama bir kişi beni aramadı bile... Ne mesajlara dönüyorsunuz, ne maillere dönüyorsunuz ne kimseye ulaşıp konuşabiliyorum bu nasıl bir kurumsal firma siz söyleyin... Parayı aldınız, kariyer merkezi süreci adı altında hiçbir şey yapmadınız, iş görüşmesi ayarlamadınız hatta grupta atılan mesajlara, yardım taleplerimize dönmediniz şimdi de cevap bile vermiyorsunuz... Ben gruptaki herkes ile görüştüm ve diğer arkadaşlar da aynı şikayetleri paylaşıyor ama siz hala sessiz kalıp iademi yapmayı reddediyorsunuz...

18 Mart 2024 18:31

Şikayetime ve maillerime haftalardır dönüş bile yapmadınız. Eğitim bedeli iadesi yapılmasını geçtim, şikayetim hakkında bir kişi bana ulaşmadı ya da sorunu çözmek adına en küçük bir adım atmadı böyle bir firma olabilir mi? Böyle bir saygısızlık, ilgisizlik hayatımda görmedim. Kariyer merkeziniz de ilgisizdi, iş bulmak adına en küçük bir şey yapılmadı, taahhüt ettiğiniz para bedeli iadesini bile yapmıyorsunuz. Firma hakkında tüm yazışmalar ve belgeleri ekleyerek hukuki süreç başlatacağım.

Alinaz sonuçtan hiç memnun değil

Kodlasam Yanıltıcı Eğitim Paketi Sunuyor, Sözleşmesine Sadık Değil

Alinaz
20 Mayıs 2024 16:41
Kodlasam Yanıltıcı Eğitim Paketi Sunuyor, Sözleşmesine Sadık Değil
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Sertifika Ve İstihdam Sözü Tutulmadı İletişim Yok Umutlarım Boşa Çıktı

Kübra
17 Ağustos 2025 00:21
sertifika-ve-istihdam-sozu-tutulmadi-iletisim-yok-umutlarim-bosa-cikti-1.jpg

Kodlasam Kariyer Merkezi İş Garantisi Hayal Kırıklığına Uğrattı

08 Mayıs 2025 23:07
Elif sonuçtan hiç memnun değil

10 Kasım 2023 13:00