Kia Stonic Ayıplı Araç

29 Ocak 2024 17:5837.196

Merhabalar, 34 AYZ 355 plakalı 2022 model olarak sıfır satın aldığımız aracı kullanamıyoruz. Araç henüz 13.000 km'de ve sürekli olarak servisten çıkamamaktadır. Ayrıca sorunu çözülememektedir. Forumlarda da gördüğüm kadarıyla aracım kronik arızası olan ve ayıplı bir ürün. Aracımın iki defa şanzımanı değiştirildi. Sıfır bir aracın iki defa şanzımanı değişir mi? Şanzıman değiştirildi ancak sorun çözülmedi. Şanzıman ısındıktan sonra vinlama sesi yapmaya başlıyor ve aracım beşinci vitesten altıncı vitese geçmiyor. Daha fazla yol kat ettikçe, dördüncü vitesten beşinci vitese de geçmiyor. Sorunum hiçbir şekilde çözülemiyor ve aracım serviste yatmaktadır. Fabrikadan haber gelmesi beklenmektedir ve iki aydır haber bekliyoruz. Daha önce iki defa şanzıman değişimi yapıldığı da unutulmamalıdır. Ayrıca Çelik Motor, aracımı bana teslim etmek istedi. Fabrikadan yanıt gelene kadar kullanıma engel olmadığı söylendi ancak uzun yola gidemeyecek bir araç nasıl kullanıma engel olmuyor? Serzenişlerimize istinaden aracı teslim almadık. Araç, İstanbul'daki bir grup servisinde dört aydır yatmaktadır. İki ay bekledikten sonra şanzıman değişimi yapıldı ve aracı teslim aldık. Ancak test ettiğimizde araç yine aynı arızayla karşılaştı ve şu an itibarıyla iki aydır güncel tarih olan 15.12.2023'te servise bırakıldı. Ayıplı satılan aracımın sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyorum. Aksi takdirde hukuki yollara başvurarak tüm insani haklarımı talep edeceğim. Satılan malın arkasında durun. Eğer aracı tamir edemiyorsanız, yenisini verin. Kullanamadığım bir aracın şanzımanını iki defa değiştirmiş olup hâlâ sorunu çözemiyorsanız bu sizin ayıbınızdır. Ayrıca forumlarda yapılan yorumlara bakılırsa Stonic 1.4 modellerinde bu tür şikayetler oldukça fazla. Eğer aracınızda kronik bir sorun varsa, tüketiciyi aldatmadan satmayın.

30 Ocak 2024 13:15 (Şikayetten 19 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

5 Şubat 2024 21:16

Aracımı Kore'ye gemiye bindirip gönderseydiniz şu an gidip gelmişti ayıplı satılan araçlarınızı piyasadan toplayıp sorunu çözün arızalı olarak araç satıyorsunuz hala sorunlu olduğunu bildiğiniz aracı piyasa da satmaya devam ediyorsunuz ayıplı aracımın tarafımdan alınıp 1.0 motoru ile değiştirilmesine razıyım en azından ondan bu problem yok aldığımız günden beri Kia gün yüzü göstermedi bize yamalı araç satıyorsunuz

8 Şubat 2024 16:02

Yazıklar olsun Kia ya ve @çelikmotora sorunlu arabayı teslim etmeye kalktılar servis bile söylüyor araba kullanıma uygun değildir diye vites atmayan araba nasıl kullanılır insan canı bu kadar mı ucuz şanzıman ısısından araba alev mi alsın? Yazıklar olsun yurt dışından haber bekleniyor diye 2 aydır bekletip sonunda da haber gelene kadar aracı kullanabilirsiniz ne demek? Servise soruyorum demedinizmi araç 30 km sonra gitmiyor vites atmayı bırakıyor dedik Çelik Motor da biliyor bunu fakat bu şekilde şimdi mail attılar diyorlar

Erdem
Erdem
25 Eylül 2024 23:09

Araç ayıplı değil, bu şanzıman bu şekilde maalesef. Bambaşka bir şanzıman takılacak ki sorun çözülsün. Şanzıman üreticisini incelemek lazım

Muhammed
Muhammed
5 Şubat 2024 16:25

Bende de aynı sorun var bayi 6. Vitese geçmemesini sorun olarak görmedi siz ne yaptınız Oğuz bey bir sonuç var mı

Sıfır Aldığım Kia Stonic Aracın Şanzıman Hatası

14 Mayıs 2024 23:1924.268

30 Eylül 2023 tarihinde L***** B********* Otomotiv'den sıfır Kia Stonic marka araç satın aldım. Aracı eşim kullanıyor. A...

Kia Şanzımanda Ses Ve Vuruntu Problemi

Hakim
Hakim
15 Ocak 2024 12:0131.155

"Aracımı bugün itibariyle teslim aldım sorunumuz şu an giderilmiş olarak görünüyor. Başta Kia esay otomotiv olmak üzere servis şefi hakan beye bilgisi ve ilgisinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı zamanda karşılamada bulunan hatice hanım’a güler yüzü ve ilgisinde dolayı teşekkür ediyorum kısaca tüm Kia servisinde bulunan personel arkadaşlara teşekkür ediyorum."

1 Destek4 Yorum

Tümünü Gör
Kia Stonic 2024 Tekkar Hüsranı!

Kia Stonic 2024Tekkar Hüsranı!

Yusuf
Kia Sportage Alt Takım Sorunları

Kia Sportage AltTakım Sorunları

Zülfikar
Kia Sportage Kapı Kilitlenmeme Sorunu

Kia Sportage KapıKilitlenmeme Sorunu

Zülfikar
Kia Ekran Arızası Bir Anda Karardı!

Kia Ekran ArızasıBir Anda Karardı!

Nehir
Kia Kronik Multimedya Problemi!

Kia KronikMultimedya Problemi!

Kia Stonic 2021 Dokunmatik Ekran Sorunu