Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Kia Stonic Ayıplı Araç

29 Ocak 2024 17:58

Merhabalar, 34 AYZ 355 plakalı 2022 model olarak sıfır satın aldığımız aracı kullanamıyoruz. Araç henüz 13.000 km'de ve sürekli olarak servisten çıkamamaktadır. Ayrıca sorunu çözülememektedir. Forumlarda da gördüğüm kadarıyla aracım kronik arızası olan ve ayıplı bir ürün. Aracımın iki defa şanzımanı değiştirildi. Sıfır bir aracın iki defa şanzımanı değişir mi? Şanzıman değiştirildi ancak sorun çözülmedi. Şanzıman ısındıktan sonra vinlama sesi yapmaya başlıyor ve aracım beşinci vitesten altıncı vitese geçmiyor. Daha fazla yol kat ettikçe, dördüncü vitesten beşinci vitese de geçmiyor. Sorunum hiçbir şekilde çözülemiyor ve aracım serviste yatmaktadır. Fabrikadan haber gelmesi beklenmektedir ve iki aydır haber bekliyoruz. Daha önce iki defa şanzıman değişimi yapıldığı da unutulmamalıdır. Ayrıca Çelik Motor, aracımı bana teslim etmek istedi. Fabrikadan yanıt gelene kadar kullanıma engel olmadığı söylendi ancak uzun yola gidemeyecek bir araç nasıl kullanıma engel olmuyor? Serzenişlerimize istinaden aracı teslim almadık. Araç, İstanbul'daki bir grup servisinde dört aydır yatmaktadır. İki ay bekledikten sonra şanzıman değişimi yapıldı ve aracı teslim aldık. Ancak test ettiğimizde araç yine aynı arızayla karşılaştı ve şu an itibarıyla iki aydır güncel tarih olan 15.12.2023'te servise bırakıldı. Ayıplı satılan aracımın sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyorum. Aksi takdirde hukuki yollara başvurarak tüm insani haklarımı talep edeceğim. Satılan malın arkasında durun. Eğer aracı tamir edemiyorsanız, yenisini verin. Kullanamadığım bir aracın şanzımanını iki defa değiştirmiş olup hâlâ sorunu çözemiyorsanız bu sizin ayıbınızdır. Ayrıca forumlarda yapılan yorumlara bakılırsa Stonic 1.4 modellerinde bu tür şikayetler oldukça fazla. Eğer aracınızda kronik bir sorun varsa, tüketiciyi aldatmadan satmayın.

30 Ocak 2024 13:15 (Şikayetten 19 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

05 Şubat 2024 21:16

Aracımı Kore'ye gemiye bindirip gönderseydiniz şu an gidip gelmişti ayıplı satılan araçlarınızı piyasadan toplayıp sorunu çözün arızalı olarak araç satıyorsunuz hala sorunlu olduğunu bildiğiniz aracı piyasa da satmaya devam ediyorsunuz ayıplı aracımın tarafımdan alınıp 1.0 motoru ile değiştirilmesine razıyım en azından ondan bu problem yok aldığımız günden beri Kia gün yüzü göstermedi bize yamalı araç satıyorsunuz

08 Şubat 2024 16:02

Yazıklar olsun Kia ya ve @çelikmotora sorunlu arabayı teslim etmeye kalktılar servis bile söylüyor araba kullanıma uygun değildir diye vites atmayan araba nasıl kullanılır insan canı bu kadar mı ucuz şanzıman ısısından araba alev mi alsın? Yazıklar olsun yurt dışından haber bekleniyor diye 2 aydır bekletip sonunda da haber gelene kadar aracı kullanabilirsiniz ne demek? Servise soruyorum demedinizmi araç 30 km sonra gitmiyor vites atmayı bırakıyor dedik Çelik Motor da biliyor bunu fakat bu şekilde şimdi mail attılar diyorlar

Erdem

Araç ayıplı değil, bu şanzıman bu şekilde maalesef. Bambaşka bir şanzıman takılacak ki sorun çözülsün. Şanzıman üreticisini incelemek lazım

Muhammed

Bende de aynı sorun var bayi 6. Vitese geçmemesini sorun olarak görmedi siz ne yaptınız Oğuz bey bir sonuç var mı

Oğuz

Muhammed bey telefon numaranızı mail atar misiniz? [email protected]

Oğuz

Bu bir sorun, farklı bir bayiden destek alınız, benim aracım hala serviste fabrikadan haber bekleniyor, şanzımanın uzun yolda ısınıyor isindiktan sonra vites atmıyor diye durumunuzu izah edin

Burak sonuçtan hiç memnun değil

Burak
14 Mayıs 2024 23:19

Kia Globals Bayi Ve Çelik Motor Ayıplı Araçlar!

26 Ağustos 2023 15:22
Hakim sonuçtan çok memnun

Kia Şanzımanda Ses Ve Vuruntu Problemi

Hakim
15 Ocak 2024 12:01
"Aracımı bugün itibariyle teslim aldım sorunumuz şu an giderilmiş olarak görünüyor. Başta Kia esay otomotiv olmak üzere servis şefi hakan beye bilgisi ve ilgisinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı zamanda karşılamada bulunan hatice hanım’a güler yüzü ve ilgisinde dolayı teşekkür ediyorum kısaca tüm Kia servisinde bulunan personel arkadaşlara teşekkür ediyorum."