Emre sonuçtan hiç memnun değil

Kia Rio Bagaj Kilidi Arızası

30 Temmuz 2024 19:55

2021 model Kia Rio aracımda, düşük hızlarda (5-10 km/s) veya kontağı çevirdiğimde, bagaj kilidi kendiliğinden açılıyor. Bu sorunu 2022 yılından beri yaşıyorum ve dayanılmaz hale geldi.

İzmir Özdemirler Kia yetkili servisine bu sorunu defalarca ilettim ve aracı birçok kez servise götürdüm. İlk ziyaretimde, servis arızayı tespit edemedi ve sorunun düzgün tespit edilebilmesi için yetkililerin de orada olması gerektiğini söylediler. Sonraki ziyaretlerde, arıza ustaların önünde tekrar meydana geldi ve bagaj kilidi değiştirildi. Ancak bu çözüm olmadı ve sorun devam etti.

Son 1-1.5 yıl içinde aynı sorun nedeniyle 9-10 kez servise gittim. Kimi zaman kısa incelemeler yapıldı, kimi zaman aracı bırakmam istendi. Bu süreçte sürekli zaman ve enerji kaybettim ve sorun çözülmedi.

Yaklaşık 2 hafta önce aynı sorun nedeniyle tekrar servise gittim ve 30 dakikalık bir incelemede usta hatayı gözlemledi. Sorunun tekrar etmesi durumunda videoya çekmem istendi. Videoya aldığım problemi 24.07.2024 tarihinde servise götürdüm ve aracı bıraktım. Ertesi gün aracı teslim aldığımda sigorta kutusunda sıvı tespit ettiklerini ve birkaç sigortayı değiştirdiklerini söylediler. Ancak sonraki gün aynı sorun tekrar meydana geldi ve gün içinde 4 defa daha aynı problemle karşılaştım.

Yetkili servisi aradım ve aracı pazartesi günü getirmemi ve bırakmamı söylediler. Yaz aylarında bayiden 75 km uzaklıktaki yazlığımda kalıyorum; bu da git-gel 150 km yol demek. Ayrıca, aracı bıraktığımda toplu taşıma ile geri dönmem gerekiyor ve bu da yaklaşık 3 saat sürüyor. Bu durum beni gerçekten usandırdı.

Kia Türkiye Distribütörüne yaşadığım sorun hakkında bilgilendirme formu ve mail bıraktım. Bugün geri arandım ve aracı tekrar servise bırakmam gerektiği söylendi. Defalarca bıraktığımı ve çözüm alamadığımı belirttim. Bu sefer aracı kullanacaklarını, yolculuk yapacaklarını ve iyice inceleyeceklerini belirttiler. Ancak, Özdemirler servisi zaten bu tür şeylerin yapıldığını söylemişti. Ne fark olacak bilmiyorum. Distribütör ile konuşmamdan memnun kalmadım.

Eğer aracı servise bırakırsam ve tekrar aynı sorun devam ederse nasıl bir yol izleyeceğimi sorduğumda "bunlar olasılığa giriyor" dendi. Bu ne demek anlamıyorum, nasıl bir prosedür izliyorlar merak ediyorum doğrusu.

Aracı tekrar servise bırakacağım. Kia markasından beklediğim kaliteli hizmeti alamadım.

31 Temmuz 2024 09:03 (Şikayetten 13 saat sonra)
05 Ağustos 2024 16:46

Şikayeti yazalı bir haftadan fazla süre oldu hâlâ ne arandım ne de mail aldım. Kia Türkiye çok ilgisiz bir kurummuş müşterilerine karşı bunu anladım.

Kaan
Kaan

Emre bey merhabalar sorunu nasıl çözdünüz veya çözdüler şu an da aynı sorunu yaşıyorum defalarca kez kendi kendine bu açılma sesi geliyor

Talip sonuçtan hiç memnun değil

Araç Bakım Bilgileri Uygulamada Yüklenmiyor Ve Servise Gitmek Zorunda

Talip