Kia Ceed EPS Arızası

13 Kasım 2023 21:24

2010 model Kia Ceed station wagon araç aldım. Allah'a şükür çok memnunum; ancak tek bir sorunu var ki kronik ve bu aracı kullanılamaz hale getiriyor: EPS, yani elektrikli direksiyon hatası. Aracı aldıktan sonra herkesten duymaya başladım. Bu Kia araçlarında elektrikli direksiyon hatası mevcut ve aracın EPS ışığı yandığında direksiyon taş gibi olup zor dönüyor.

Derdim ne markayı kötülemek ne de markadan bir menfaat elde etmek; ama sorunum belli ve bunun çözülmesi gerekiyor. Benim hatam mı? Ben mi bozdum ya da ne yaptım? Kime gitsem 'Kia'nın kronik hatası' deniliyor. Çok umutlu olmasam da sorunun çözümü için Kia Türkiye'nin bu duruma el atmasını umuyorum inşallah.

profile profile

Muzaffer
Muzaffer

Ne yaptınız hocam düzeldi mi arıza aynı sorunu bende yasamaya başladım

Taner

Maalesef olumsuz cevap yazdılar ücret karşılığında yapılacağını belirtiler bende sorunun ana kaynağı direksiyon açı sensöründen hata verdiğini gördük bunun üç sebebi olduğunu belirttiler biri rot ayarının bozukluğu varsa yapar dediler diğeri ise direksiyon kalibresi yapılması gerekli olabilir son olarak elektrikli direksiyon motorunun değişmesi gerekiyor dediler

Kia Ceed 2009 Model

Oktay
27 Haziran 2023 00:16
Cesur sonuçtan hiç memnun değil

Cesur
27 Aralık 2023 16:15