Kendirli Lastik Akü Arızası Ve Mağduriyet: Garanti Süreci Sorunları

15 Şubat 2024 20:25

Niğde ilinde, adliye binası yanında faaliyet gösteren Kendirli Lastik isimli iş yerinden Esan markasına ait bir akü satın aldım. Esan marka akü, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeyken arızalandı. Firma yetkilileri, pazar günü olması ve Gökçeada'da bulunmam nedeniyle yardımcı olamayacaklarını belirtti. Bunun üzerine, zorunluluktan farklı bir marka akü alıp aracıma taktırdım. Niğde'ye döndüğümde, aküyü satın aldığım Kendirli Lastik'e durumu anlattım. Akünün garanti kapsamında inceleneceğini ve sonuç hakkında beni bilgilendireceklerini söylediler. Ancak yaklaşık dört ay boyunca hiçbir geri dönüş alamadım ve farklı zamanlarda yaptığım ziyaretlerde de bir sonuca ulaşamadım. En son 02.02.2024 tarihinde yaptığım ziyarette, akünün arızalı olduğu ve firmanın aynı modelden yeni bir akü gönderdiği belirtildi. Ben de, zorunluluktan dolayı başka bir akü satın aldığımı ve şu an için aküye ihtiyacım olmadığını, bu yüzden ya akünün güncel fiyatının ya da satın aldığım yeni akünün bedelinin tarafıma ödenmesini talep ettim. Ancak çalışanlar, bunun mümkün olmadığını ve sadece aküyü satın aldığım tarihteki 550 TL fiyatını önerdiler. Bu teklifi kabul etmeyince, en fazla 1000 TL önerdiler ve kullanım süresi için bir miktarın düşürüleceğini söylediler. Garanti süresi içinde arızalanan ürün için ekstra masraflar yapmış olmama rağmen yardımcı olamayacaklarını ifade ettiler. Bu sebeplerle, Niğde'deki Kendirli Lastik ve Esan Akü isimli işletmelerden şikayetçiyim.

Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
08 Ocak 2024 12:10
Akü Market Otomobil Aküsü Değişimi Konusunda Yaşanan Sorunlar
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Hasan
14 Mart 2024 18:54

Akü Market Ayıplı Mal Satışı İle İlgili Şikayet

31 Ekim 2023 19:58
Mert sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2024 22:03
Arif sonuçtan hiç memnun değil

Satın Aldığım Akü Arızalı Çıktı, Değişim Yapılmıyor

10 Eylül 2025 13:03