Ümmüye sonuçtan hiç memnun değil

Karaman Devlet Hastanesi Acil Servisteki İlgisizlik Ve Ciddiyetsizlik

13 Ağustos 2024 23:05

2 Ağustos'u 3 Ağustos’a bağlayan gece Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşadığım sağlık sorunu nedeniyle acil servise başvurdum. Şiddetli bulantı, kusma, ishal ve halsizlik gibi semptomlarla ayakta durmakta zorlandığım durumda olmama rağmen görevli erkek doktorun (ismi verilmedi, saat aralıklarına bakılmasını rica ederim) son derece lakayıt ve ilgisiz bir tavır sergilediğini üzülerek belirtmek zorundayım. Bu süreçte yaşadıklarım şunlardır: Doktorun lakayıt tavırları, muayene süresince doktor sorularıma cevap vermekten kaçınmış ve bana karşı alaycı bir tavır takınmıştır. Ayakta duramayacak kadar kötü olmama rağmen doktor bu duruma aldırış etmemiştir ve hiçbir vital bulgu alınmamasına rağmen sistemde alınmış olarak göstermiştir. Örneğin, tansiyon alınmamasına rağmen ölçüm yapılmış gösterilmiş ve sisteme girilmiştir. Biz bu durumu nöbet devralan başka bir doktorun sisteme bakıp söylemesinden öğreniyoruz. Bu durumu nöbet değişimi yapan doktora belirttiğimizde kendisi de şaşırmıştır. Doktor nöbet devrinde hiçbir şekilde yanımıza gelip vizit yapmamıştır. Ayrıca gece boyu erkek doktor olmasına rağmen e-devlet sisteminde yazılan ilaç ve müdahale kadın doktora aittir. Personele doktor ismi sorulduğunda, 'Ben nereden bileceğim, her şeyi bilmek zorunda değilim' şeklinde bir cevapla karşılaştık, o sebeple doktor ismi alamadık. Bu yüzden saat aralıklarına ve kamera kayıtlarına bakılarak nöbet tutan doktorun tespit edilmesini, gerçekten kendi nöbetini tutup tutmadığının araştırılmasını ve şikayetimle ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını ve sorunlu doktor ve hemşire hakkında idari ve yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını ve tarafıma bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Erzincan Araştırma Hastanesi Acil Bölümü

22 Ocak 2024 17:06
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

17 Mart 2024 23:40
Esma sonuçtan hiç memnun değil

Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Serviste İhmal Ve Denetimsizlik Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

01 Temmuz 2025 09:57

05 Mart 2025 22:23
Armağan sonuçtan hiç memnun değil

15 Temmuz 2025 07:16