İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 'nde Onkoloji Hastasına Saygısız Davranış

13 Eylül 2024 17:3518.847

Evre 3 dil kanseri tedavimin ardından remisyondaki bir onkoloji hastası olarak rapor başvurusunda bulunmak için 09.08.2024 cuma günü İzmir Şehir Hastanesi'ne gittim. En sona kalan "dermatoloji" muayeneme kadar sağ olsunlar bütün personel bana karşı iyi davrandı, ben de onlara karşı nezaketimi gösterdim ki günlük hayatta hal hatır sormayı ve teşekkür etmeyi asla ihmal etmeyen bir insanım. Sizlere dermatoloji biriminde yaşadıklarımı aktaracağım;

İzmir Şehir Hastanesi dermatoloji polikliniği'nin 09.08.2024 tarihindeki sağlık kurulu icapçı hekiminin uzm. Dr. ** **olduğunu öğrenmemin ardından kapısını çaldım ve kibarca sağlık kurulundan gönderildiğimi, konsültasyon hastası olduğumu ilettim. Hem uzm. Dr. ** **hem de sekreteri olan hanım bana dışarıda beklememi ve çağıracaklarını söylediler.

Ben de tabi dedim ve kapının önünde beklemeye başladım. Koridorda herhangi bir oturak veya sandalye olmadığı ve çok yorgun olduğum için mecbur çömeldim ve sabırla bekliyordum. Muayene sırası olan yaklaşık 6 hasta vardı, sırayla bu hastaları çağırdılar ki diğer hiçbir poliklinikte böyle bir uygulama yok, sağlık kurulu hastalarına öncelik tanınıyor. Bunun yanı sıra engelli veya onkoloji hastalarına muayene önceliği Türkiye'de yasalarla korunmuştur.

Kapıda bekleyen bütün hastaların muayeneleri bitti ve beni artık çağırmalarını bekliyordum ama gene çağrılmadım. İçeride doktor, sekreter ve kim olduğunu, görevinin ne olduğunu bilmediğim bir beyefendi vardı, üçünün birden sohbet seslerini duyabiliyordum. Aradan yaklaşık 10 - 15 dakika geçti.

Yeni randevulu hastalar gelip kapının önünde beklemeye başladılar ve ekrandan tekrar hasta çağırdıklarında randevulu hastayı kabul ettiklerini, beni ise bekletmeye devam ettiklerini gördüm. Halbuki öncelikli hasta konumunda olduğum için hiç beklememem gerekirdi, beklemiş olsam dahi o yaşanan 10-15 dakikalık boşlukta beni rahatlıkla muayene edebilirlerdi.

Doktor hanımın bu tavrı beni çok üzünce kendisiyle yüzleştim ve tepkimi dile getirdim. Bunun üzerine kim olduğumu ve ne şikayetim olduğunu sormak yerine bana oldukça kaba bir üslupla cevap verdiler. Uzm. Dr.** **'dan aynı şekilde alıntı yapıyorum: "kimin öncelikli hasta olup olmadığına kim karar veriyor! ". " git CİMER'e mi şikayet ediyorsun, nereye şikayet ediyorsan et! " bu tutum ve yaklaşım beni derinden etkiledi, elim ayağım boşaldı, ağlamamak için kendimi zor tutabildim.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi İzmir Şehir Hastanesinde Doktorun Sistemi Yokmuş İlaç Yazmak İçin.

3 Haziran 2024 20:095.406

20.05.2024'te İzmir Şehir Hastanesi dahiliye'ye ilaç yazdırmak için gittim. İ**** C**** adındaki doktor bana 'sistem... ...

Tümünü Gör
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Göz Servisi B Blok

İzmir BayraklıŞehir Hastanesi Göz Servisi B Blok

Özlem
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Otoparkta Yön Gösteren Levhalar Yok!

İzmir BayraklıŞehir Hastanesi Otoparkta Yön Gösteren Levhalar Yok!

Melike
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Temizliğe Dikkat Edilmemesi

İzmir BayraklıŞehir Hastanesi Temizliğe Dikkat Edilmemesi

Özlem
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Kan Alınma Sırasında Oluşan Morluklar!

İzmir BayraklıŞehir Hastanesi Kan Alınma Sırasında Oluşan Morluklar!

Yağmur
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Yemek Yok Saat 13.49

İzmir BayraklıŞehir Hastanesi Yemek Yok Saat 13.49

Başak
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Doktoru İlgisiz!

İzmir BayraklıŞehir Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Doktoru İlgisiz!

Ali

Öne ÇıkanKonular