Mert sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Ticaret Üniversitesi Üniversitede Devamsızlık Yönetmeliğinin Uygulanması Ve Öğrenci Mağduriyetleri

17 Ocak 2024 20:57

Ticaret Üniversitesi hukuk Fakültesi Yıllardır uygulanmamasına rağmen sene başında resmi hiçbir makamca bilgilendirme yapmadan devam zorunluluğunun getirip, üstelik bu devamsızlıkları sisteme final sınavlarına sadece 3 gün kala girerek onlarca öğrenciyi özellikle son sınıf öğrencilerini mağdur etmiştir. Çünkü son sınıf öğrencileri bu karardan sonra dönem uzatmak zorunda kalarak hem hayatlarından 1 yıl çalınmış hem de binlerce lira zararı olacaktır. Okulun savunması ise "yönetmelikte zorunluluk yazıyor". Madem yönetmelikte var niye yıllarca uygulanmadı. Bu yönetmelik idarenin elinde bir balyoz gibi istenildiği zaman kullanılmak için mi var. Biz bu okulu zaten devam zorunluluğu olmadığından seçtik. Ayrıca hocaların da kabul ettiği hukuk fakültesinde devam zorunluluğu olmaz gerçekliği neden idarece uygulanmıyor. Yoksa biz öğrenciler olarak "Ticaret" üniversitesinin adını yanlış mı biliyoruz, ticaret öğrencilerin uzayan dönem ücretlerinden mi dönüyor. Kanser hastası annesine bakmak zorunda olan insanlar bile devamsızlıktan kaldı. Eğer tercih yapmadan buraları okuyan varsa bunları dikkate alsın para kolay kazanılmıyor.

17 Ocak 2024 22:40

22 Ocak 2024 00:21