Haksız Vize Reddi: İspanya Konsolosluğu'na İtiraz Ve Mağduriyet

08 Aralık 2024 21:33

İspanya Konsolosluğu’ndan aldığım haksız vize reddi kararına karşı itirazda bulunduğumu ve bu süreçte yaşadığım mağduriyeti belirtmek istiyorum.

29 Aralık 2024 - 2 Ocak 2025 tarihleri arasında nişanlımla birlikte İspanya’ya seyahat etmek amacıyla Schengen vizesine başvuruda bulundum. Tüm belgelerimi eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim ettim:
1. Seyahat planımı destekleyen belgeler: Uçak biletleri, otel rezervasyonları ve finansal yeterliliği gösteren belgeler sunuldu.
2. Daha önceki Schengen vize geçmişim: Daha önce İspanya’dan aldığım vizelerde tüm kurallara uydum ve belirtilen sürelerde ülkeden ayrıldım.
3. Türkiye’ye dönüş bağlarım: Çalışma belgelerim, ailevi bağlarım ve malı yeterliliğim ile dönüş yapacağımı açıkça kanıtladım.
4. Nişanlımın geçerli Schengen vizesi: Seyahatimizin amacını ve koşullarını destekler nitelikteydi.

Ancak başvurum 10. Maddeye (seyahat amacının ve koşullarının inandırıcı bulunmaması) dayanılarak reddedildi. Bu karar, teslim ettiğim belgelerin açıkça göz ardı edildiğini göstermektedir. Karara karşı İspanya Konsolosluğu’na resmi itiraz dilekçesi sundum ve durumu tekrar değerlendirmelerini talep ettim.

Konsolosluk süreçlerinin daha şeffaf ve adil olması gerektiğine inanıyorum. Tüm başvuru sahipleri belgeleri eksiksiz ve doğru teslim ettikten sonra, bu tür keyfi ve haksız redlerle karşılaşmamalıdır.

Bu durumu kamuoyuyla paylaşarak diğer başvuru sahiplerinin de mağduriyetlerinin duyulmasını ve İspanya Konsolosluğu’nun değerlendirme süreçlerinde daha adil bir yaklaşım sergilemesini talep ediyorum.

Ozgur
Ozgur

Merhaba bizde bugün 10. Madde den red aldık tur şirketi ile başvurmamıza rağmen. İtiraz ettiniz mi sonuçları paylaşır mısınız?

Lale
Lale

Merhaba Melisa hanım aynı maddeden red aldım tüm evrakların yeterli olması halinde bende itirazda bulundum sizin ne zaman sonuçlandı ve olumlu sonuçlandın mı nasıl bilgi verdiler size ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum çok üzücü bir durum bilgilendirirseniz çok sevinirim

Hatice
Hatice

Merhaba sonuç ne oldu ben de aynı şekilde bütün belgelerimi eksiksiz koyduğum halde red geldi itiraz etmeyi düşünüyorum geri dönüş sağlayabilir misiniz?

İsmail
İsmail

Merhaba itiraz ettiniz mi acaba? Sonuç ne oldu?

Schengen Vizesi Reddi: Belgelerime Rağmen Haksız Karar!

14 Aralık 2024 19:20

Almanya Başkonsolosluğu Turistik Schengen Vize Reddi