Instagram Bu Hesabı Hala Silmiyor

15 Eylül 2024 12:34

10.09.2024 tarihinde Altunbaş Arçelik adı ile Instagram'da iPhone çekilişinde iPhone 15 Pro kazandınız diye eşime mesaj gelmiş. O da mesaja cevap vermiş. 376 TL gümrük vergisi yatırmanız karşılığında telefonu göndereceklerini yazmışlar. Eşim de parayı göndermiş. Tekrar eşimin t. C. Kimlik numarasını ve adresini istemişler, fatura keseceklerini söylemişler. Eşim de bu bilgileri göndermiş. Yapmacık bir fatura kesip resmini eşime atmışlar ve telefonunuzu göndereceğiz demişler. Aradan 15-20 dakika sonra tekrar mesaj atmışlar, 8.500 TL vergi ödemeniz gerekiyor demişler. Eşim durumu anlamış ve vazgeçiyorum, istemiyorum demiş. Cayma bedeli olarak 16.000 TL ödersiniz demişler. Eşim istemiyorum dese de mahkemede görüşeceğiz, bütün bilgileriniz var, icra davası açacağız, avukatlarımızla muhatap olun demişler. Bu olaydan dolayı açılacak davaları hiçbir şekilde kabul etmediğimi buradan bildiriyorum. Mağdur olduk. Ö**** ç**** Altunbaş Arçelik ö**** ç**** Gaziantep diye Instagram hesabı açmış.

profile profile profile
Ertan
16 Eylül 2024 16:53

İnsanları hala dolandırıyor

Selen

Aynı olayı biz de yaşadık. Tehdit edildik. T. C. Kimlik numaramızı kullanarak adımıza yüklü miktarda işlem yapmakla tehdit ediliyoruz. Bu adam hakkımızda davalar açacağını da söylüyor. Bu konuyla ilgili bir gelişme yaşarsanız eğer beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim. Bizim de içimizde büyük bir kuşku oluştu.

Ömürcan

Aynı benzer durum başka bir Instagram hesabından başıma geldi en son fatura için 6k civarı para istediler ödeyemem durumum yok dedim zorunluluk koştular. Ödemezsenz icra, dava açmak zorunda kalırız kendi şirketimiz iyiliği için dedi. 150-200k geri ödemeniz olur dedi cevap vermedim bugün bir daha yazdılar son kararınız ne diyorlar

Ramazan sonuçtan memnun değil

Ramazan