14M Ve 15F İETT Otobüs Hatlarının İnsanları Mağdur Etmesi

05 Aralık 2023 10:35

14M ve 15F İETT hatlarının sefer saatlerine uymadan istedikleri şekilde, düzensiz sefer düzenlemektedirler. 04.12.2021 tarihinde sabah 07:50'den 08:40'a kadar Ayrılık çeşmesi durağında bu iki otobüsten birinin gelmesini bekledim fakat ikisi de gelmedi. 08:40'ta üst üste binebildiğimiz otobüsten Zeynep Kamil durağında inmek zorunda kaldım çünkü inmeseydim bayılacaktım. Hamileyim, otobüste adım atacak yer yok, havasız ve sürekli üst üste bindirmeye devam ettiler. Vatandaş ne yapsın onlar da benim gibi 50 dakika bu otobüsün gelmesini beklediği için bir şekilde sıkışmaya çalıştı ama o kadar insanlık dışı bir ortam vardı ki ben 3 dakika daha kalsam bayılacaktım. İnsan sağlığını tehlikeye atmak bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum. Durakta indikten 5 dakika sonra 15F geldi. Yani iki farklı hat, ikisi de farklı sefer saatlerine sahip ama nasıl oluyorsa her sabah ikisi de arka arkaya gelmeyi başarıyor.
Yine bu sabah 07:50'den 08:20 saatine kadar otobüs bekledim. 153’ü arıyorum o bambaşka şeyler söylüyor. Mesela bana bir dahaki otobüs seferi 10:10 geçe diyor (Bu sabah 08:15’te aradık kendilerini) ama ben 08:20’de otobüse biniyorum. Durumu anlatıyorum telefondaki kişiye ben internet sitesinden böyle görüntülüyorum diyor. Bana söyleyebileceği tek şey bu.
Ortada inanılmaz bir düzensizlik ve umursamazlık var.
Sanırım çalışan arkadaşlarınız ne zaman canları isterse o zaman sefere çıkıyorlar ve bizim de işimize yetişmemiz tamamen onların inisiyatifinde. Bir de 14M ile 15F bizi 50 dakika beklettikten sonra arka arkaya geliyorlar. Yazık günah zorla biniyoruz otobüse işimize geciktik diye ama arkadan gelen diğer hat bomboş yolculuk yapıyor. Ben dün sağlığımdan oluyordum, böyle devam ederse de işimden olacağım. Bir İstanbul'lu olarak acilen 15F ve 14M otobüs hatlarının denetimlerinin yapılmasını talep ediyorum.

07 Aralık 2023 19:28

Sanırım İETT hiçbir sorunu çözüme kavuşturmuyor. Bir sürü benzer şikayet var ama tenezzül edip cevap vermemiş. Ben 153'ten şikayetimi oluşturup tarafımla telefonla iletişime geçilmesini söylememe rağmen ne arayan var ne soran. 16 milyon İstanbul'lu için çalışıyorsunuz ya işte o insanlar biziz. İETT de bu şehrin bel kemiği. Bizleri yok saymak sorunları çözmeyecek.

Hatice
22 Haziran 2023 21:09
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
10 Aralık 2024 14:48

İETT Otobüs Seferlerinde İptal Ve Bilgilendirme Sorunu Yolcuları Mağdur Ediyor

Fatih
15 Temmuz 2025 13:03

15K Otobüslerinde Sefer Düzensizliği Ve Yoğunluk Nedeniyle Mağduriyet

Halil
08 Ekim 2025 10:18
Mahir sonuçtan hiç memnun değil

Mahir
01 Ekim 2024 19:44
Kalkış Saatinde Kalkamayan İETT Otobüsleri.