Vize Başvurusunda Eksik Evrak Ve İletişim Sorunu

Esad
10 Aralık 2024 12:01

İdata İtalya vizesi için 25 Ekim'de evraklarımı ve pasaportumu teslim ettim. İş değişikliği sebebiyle kurum evrakları için eksik evrak formu imzalayıp verdim. İdata personeli, bu evrakların talep edilmesi durumunda konsolosluk sizi arayacaktır. Telefonuma gelen bütün çağrılara cevap vermem istendi. 7 Aralık'ta uçuşum olmasına rağmen vize ile ilgili herhangi bir geri dönüş olmadı. İdata'yı aradığımda son güne kadar beklemem istendi. Sonrasında konsolosluğu arayıp durumu anlatıp, destek istedim. Eksik evrak sebebiyle başvurumun işleme alınmadığını öğrendim. Hatta konsolosluk tarafından iData'ya bilgi verilmiş dendi. Kurum evraklarını vermediğim için eksik evrakların onlar olacağını düşünerek çıktıları alıp, tekrar iData'ya teslim etmek için gittiğimde, eksik evraklardan haberleri dahi yok. Konsolosluktan bu şekilde cevap geldiğini, o sebeple ivedi bir şekilde evrakların gönderilmesini istedim. Uçağı zaten kaçırdım. Bugün 10 Aralık ve hâlâ pasaporttan ve vizeden haber yok. İdata'yı aradığımda başvurunuz işlemde deniyor. Başka bir bilgi yok. Başvuru merkezinde çoğu kişinin aynı şikayetlerden muzdarip olduğunu ve bu sebeple çoğu insanın tatil ya da uçak biletlerinden dolayı zarar ettiklerini gördüm. Önceki yıllarda farklı başvuru merkezlerinde hiç bu tarz problemler yaşamadım.

Berna
Berna

Merhaba, sonuç alabildiniz mi?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi
İData İtalya Vize Sorunu

Serkan sonuçtan hiç memnun değil

İData  İtalya Vize Başvurusu 3 Aydır Cevap Yok

Serkan
26 Eylül 2023 11:41
Cansu sonuçtan hiç memnun değil

Cansu
04 Ekim 2024 11:56