Vize Başvurumun Sonuçlanmasını Bekliyorum

31 Ekim 2024 23:20

20 Eylül iData İtalya Altunizade den vize başvurusu yaptım. Seyahat tarihim 7 Kasım sabah. Burada şikayet yazsak da sonucu yok biliyorum en azından en son hangi tarih kim ne zaman nasıl teslim aldı. Yazsa da bizde ona göre hareket etsek. En azından bugün hangi tarihliler teslim aldı. Bilen var mı?

profile profile profile
06 Kasım 2024 19:19

Uçuş tarihim 7 Kasım. Maalesef hala pasaportumu teslim alamadım. 6 Kasım akşam 5.30 Gayrettepe gittim konsoloslukta olduğunu söylediler. Peşinden müşteri hizmetlerini aradım o da konsoloslukta dedi. Anlamadığım benimle aynı tarihte uçuşu olan biri aldı ben alamadım. Neyse Allah'tan bilet iadeliydi. İkinci bir seyahat eklemiştim. Gelirse eğer gelişme olarak eklerim. Şu an bütün hevesim gitti. :)

14 Kasım 2024 21:06

Seyahatim tarihim geçtikten sonra konsolosluğa mail attım. Seyahatimin geçtiğini bu nedenle tüm rezervasyonları iptal ettiğimi reddi kabul etmediğimi benimle iletişime geçmelerini yeni rezervasyonlar paylaşabileceğimi ilettim ve 6 gün sonra konsolosluk tarafından arandım. Kendilerine maille Yeni tarihli rezervasyonlarımı ilettim ve ertesi gün pasaportum çıktı ve güzel olumlu sonuçlandı. Herkese bol şans

Yorumlar (57)

Ayşegül

Pınar hanım alabildiniz mi pasaportunuzu?

Ayşegül

Umarım yarın alırsınız gerçekten nasıl bir sistem aklım almadı :/

Pınar

Maalesef ben pasaportumu alamadım. 5.30 da gittim sıraya girdim bana konsoloslukta dediler. Ben de çıktım. Uçağım iadeli olduğu için az önce iptal ettim. İki seyahat göstermiştim İtalya'ya bir uçağım daha var. Ama enteresan olan benimle aynı yerden aynı tarihte başvuran bir kişi aldı. Benden sonra sıraya girmişler sanırım son postada çıktı diyor. Anlamadım yani. Yarın mesaj gelirse anlarım ki gelmiş ama düzgün kontrol etmedikleri için vermediler. Idata dan bir kez daha tiksindim:)

Berna

İnşallah almışsınızdır Pınar hanım pasaportunuzu var mı gelişme?

Sağlık olsun 🙏

Fatma

Pınar Hanım bu kadar sistemsiz bir şekilde mi son dakikaya kalıp veriyorlar benim 6 sı öğlen 1 de pasaportum yarın 17:00 da mı orada olmalıyım o halde 🙁 aradığımızda cevap alabilir miyiz peki

Gökçe

İnanamıyorum hala ama biz aldık pasaportlarımızı son dakika oldu son gelen postada yoktu hatta sonradan içeriden getirmişler herhalde ( bu da pasaportların gelip orada tutuluyor mu ihtimalini düşündürdü bende? ) 4. Vizemizde 6 ay vermişler çok şükür sonuçtan memnunuz fakat süreç bir daha asla yaşamak istemeyeceğim bir durum

Emre
Emre

Fatma hanım hayırlı olsun pasaportunuz gelmiş. Bir şey sormak istiyorum aşağıda sorgulattığımda konsoloslukta yazıyordu fakat pasaportumu iData gelmişti yazmıştınız. Bu mümkün mü yani bizlerinkide öyle gidip baksak muhtemelen idatada olabilir pasaportlarımız doğrumu anladım

Fatma

1 Ay verdiler bize Bizde iptal etmemiştik bavul dediğiniz olay ise halloluyır bizde bebek var bir de biz hazırlayıp koyduk bile onu dert etmeyin merak etmeyin iData da tonla insan vardı bizler gibi😂 Yarın ki seyahatiniz için saat 17:00 da veriliyor daha erken boşuna yorulmayın bence tabi idatayı arayın sağ olsunlar bilgi veriyorlar yardımcı oluyorlar

Pınar

Allahım inşallah biz de yarın alırız bavul yapamıyorum stresten. İyi yolculuklar

Gökçe

Evet biz de buna inanmak istiyoruz çünkü hiçbir şeyimiz iptal etmedik bir TİSK alarak. Peki ne kadar vize vermişler size umarım ellerini bol tutmuşlardır

Fatma

Gökçe hanım benim yarın seyahatim ve hala sistemde konsoloslukta diyordu sisteme hatta eşimin pasaportu tanımlı değil çıkıyordu aradım yoldaydı gittim aldım ama yarın 17:00 da gelecektir ona göre hazırlığınızı yapın çünkü herkes öyleydi.

Gökçe

Fatma hanım gözünüz Aydın. Biz de bir sonuç elde edemedim eşim gitti yoktu pasaportlar bizim de son şansımız yarın artık

Pınar

Ben de bugün gelecektim vazgeçtim. Az önce çağrı merkezini aradım hala konsoloslukta dedi. Son gün olacak sanırım bizim de inşallah yani.

Fatma

Telefon da arayıp sorgulattım konsolosluktan çıkmış iData'ya geliyor dediler yarın 13:00de seyahatim

Ece

Fatma hanım tlfdamı öğrendiniz?

Fatma

Arkadaşlar pasaportum konsolosluktan çıkmış iData'ya gidiyormuş oraya gideceğim Bilgilerinize

Pınar

😂 ya onlar diyorum ya uzaktan PC başında ne biliyorsa onu söylüyor. Hepsi ayrı kafada. En güzeli fiziksel gidip gişeye sormak ben oradaki adamlara güveniyorum 😂

Şikayeti Çözüldü

Pınar hanım çağrı merkezi akşama kargo gelmeyebilir dedi şaka gibi 😂öğleden sonra Gayrettepe'ye bende stand kuracağım ezbere konuştuklarına artık inanıyorum sizin dediğiniz gibi tutarsız hepsinin söylemleri

Pınar

Bu sabah çağrı merkezini aradım. Oradaki bayan son gün genelde yetiştiriyorlar her akşam 5 te gidin dedi. Altunizade başvurusu bile olsa ilk Gayrettepe gidip sisteme işleyip gönderiyorlarmış. O nedenle bugünde gelme ihtimali var gidebilirsiniz dedi bakalım bugün ben de gideceğim.

Teşekkürler Pınar Hanım, Gökçe Hanım bugün gideceğim İdata'ya

Gökçe

Fatma hanım bence bugün 5 te sizde gitmelisiniz Gayrettepe'ye o son pasaportlar arasında olma ihtimali çok yüksek

Pınar

Sabah öğle akşam siz hep arayın bence ben güvenemiyorum bilemiyorum açıkçası fiziksel gidip garantiye almaya çalışıyorum.

Pınar

Maalesef öyle bugün sizin gibi 6 kasımda uçuşu olan bir bayan vardı. İki gündür gidiyormuş oraya. Bugün bekliyordu yine. Alabildi mi bilmiyorum benimki gelmediği için ben çıktım. Yarın yine gideceğim 5 te.

Muhittin

Benimde 7 Kasım öğlen saatinde uçuşum var takipteyim. Bugün itibariyle hala elçiliğe gönderilmiştir. Diyor.

Pınar

Muhittin bey siz alabildiniz mi?

Fatma

Bende saat 16,30 gibi çıkıp geleceğim iData'ya Allah yüzümüze gülsün çünkü hiçbir rezervasyonum iptal edilebilir değil ayrıca 2 yaşında bir bebeğim var seyahat ihtiyaçlarını hazırlamam gerekiyor:(

Pınar

Değerlendirme süreci dedikleri konsoloslukta demek bence. Çünkü iData'ya gelince değerlendirilen bir durum yok. Pasaport geliyor sisteme giriyorlar veriyorlar. Dün zaten 5 kasımlar vs geldi. Onu bildikleri için şu an değerlendiriyorlar demişlerdir diye düşünüyorum. Bugün akşam ben de oradayım bitsin bu çile :d

Muhittin

Bu akşam bende bir umut geleceğim. Umarım almış olurum. Uçuşum 7 Kasım öğle saatinde. Herkese bol şans umarım bekleyenler üzülmez.

Gökçe

Değerlendirme süreci, konsoloslukta işlem başladı süreci ile aynı değildir inşallah ben de bir umutlandım ama yine kesin gün içinde gelir mi gelmez mi bit şey diyemedi kesin konuşamadı. Dediğim gibi 5te eşim gidecek. Artık bu sürecin bitmesini istiyorum daha fazla iData'ya girmek bu siteye girmek istemiyorum.

Muhittin

Değerlendirme sürecinde dediyse bugün akşam 5 te gidin pasaport gelir.

Fatma

Gökçe Hanım aradım ama hala konsoloslukta dedi değerlendirme süreci bilgisini nereden aldınız

Gökçe

Bugün yaşadığımız gelişmeleri yazabilir miyiz gün içinde? Ben aradım sabah değerlendirme sürecinde dediler öğleden sonra tekrar arayacağım ve eşim 5 te Gayrettepe'ye gidecek yarın akşama kadar şansımız olduğunu düşünüyorum

Of inanılır gibi değil biz de yarın 5 te geleceğiz inşallah alırız pasaportları

Pınar

Akşam 5 te Gayrettepe pasaport dağıtım gişesindeydim. Gelen kişilerin çoğu yarın uçuşu olan kişilerdi :) bir bavul pasaport geldi konsolosluktan içinden çıkmadı. Yarın akşam 5 te tekrar gideceğim :) 5 kasımlar geldi 6 Kasım bazıları vardı en kötü çarşamba akşam 5 alacağız galiba 😂

Gökçe

Pınar hanım bir sonuç elde edebildiniz mi?

Pınar

Evet bence de Eğer ben pasaportu bu akşam Gayrettepe'de yakalarsam muhtemelen yarın herkese dönüş olur

Gökçe

Bizim de perşembe uçuş bugün 2 kere aradım. Hala konsoloslukta yarın biz de 5 de Gayrettepe iData'ya gideceğiz artık

Muhittin

Benim anladığıma göre perşembe seyahati olanlar olarak salı öğleden sonra alırız diye umut ediyorum.

Pınar

Akşam 5.30 gibi Gayrettepe yine gideceğim pasaportlar gelecekmiş bakalım içinden çıkacak mı sanırım seyahate kadar sabah akşam orada olacağım

Şikayeti Çözüldü

Pınar hanım 10 ve 16 dan sonra yazı değişiyor mu diye bakın bu iki saatte bilgi geçiliyor dediler

Pınar

Başvuru gününe göre herhangi bir durum yok ya tamamen seyahat gününe bağlı olarak geliyor. Telefonda kimse yardımcı olmuyor hangi tarihliler şu an konsolosluktan çıktığını sordum onu bile bilmiyorlar kapalı zarf bilemeyiz diyorlar da kardeşim sistemde seyahat tarihi görüyorsun başvuru numarasıyla neyse oturdukları yerden işte :)

Şikayeti Çözüldü

Süre olarak sizden sonra başvuru yaptım ticari vize 14 Ekim telefonda da sadece bir kez yardımcı olmak isteyen biri denk geldi iki saat aralığı söyledi her şekilde sabah gideceğim zaten yazarım yarın şimdi değişse yazı şimdi de geçerim Anadolu yakasındayım

Pınar

Yarın uçuş var ise bugün bile alabilirsiniz bence.

Şikayeti Çözüldü

Yarın muhtemelen gün boyu bende orada olacağım uçuş yarın verdik

Pınar

Bugün Gayrettepe gittim akşam 5.30 gelin dediler bakalım herhalde sabah akşam orada olacağım

Handan
Handan

Merhaba Pınar Hanım bir gelişme var mı? 7 Ekim'de başvurdum hala pasaportum gelmedi

Gökçe

Evet ben de aradım şimdi aynı şeyi söylüyorlar. Bir sonuç alırsanız bilgilendirir misiniz bizleri de

Pınar

Sabah çağrı merkezini aradım tabi her zamanki gibi pasaport konsoloslukta görünüyor. Bugün öğlen bir Gayrettepe yapacağım bakalım:) bugün yarın çarşamba giderim her gün. Çağrı merkezdekilerin bir şey bildiği yok muhtemelen evden çalışıyorlar oturdukları yerden bizim baktığımız sisteme bakıyorlar.

Gökçe

Bizim de tarihimiz 7 Kasım bir dahaki hafta içi iData'ya gidip sorduracağım sürekli tek çare bu ama genel olarak 2 gün önce geliyor 5 kasımdan umutluyum

Pınar

Gökçe hanım siz bugün gidecektiniz gelişme olur ise yazabilir misiniz? Ama galiba biz yarın inşallah alacak gibi görünüyoruz vallahi şiştim

Gökçe

Evet Ece hanım pazartesi Gayrettepe'den alacaksınız bence pasaportunuz kargo işlemini iptal etmeniz daha sağlıklı çok mağduriyet oldu öyle

Ece

Bizim 6 Kasım hala ses yok Gayrettepe'de beklemek mantıklı sanırım çünkü benimde kargo talimatım var

Pınar

Ben de çağrı merkezi ile görüştüğümde öyle dediler son birkaç gün ya da son gün de gelebiliyor bazen seyahat tarihini geçiyor dedi :) ama ilk pasaportlar Gayrettepe gidiyor her gün arayın en azından Altunizade gitmesini durdurup Gayrettepe'den teslim alın dediler. Altunizade'ye de kargo ile gidiyormuş bir kurye tutamamışlar sanırım :)

Selin
Selin
Şikayeti Çözüldü

Bir gelişme olursa yazar mısınız?

Elif
Elif

16 eylülde Almanya için başvurdum hala gelmedi

İdata İtalya Vize Başvurusu

Zeynep
24 Eylül 2024 09:58

Öktem
27 Eylül 2023 21:10
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Oğuzhan
26 Ekim 2024 09:17