Asrın sonuçtan hiç memnun değil

iData İzmir Keyfi Olarak "Kapalıyız" Deyip Pasaportumu Vermemesi

iData İzmir Keyfi Olarak "Kapalıyız" Deyip Pasaportumu Vermemesi
Asrın
16 Şubat 2024 16:03

12/02/2024 Pazartesi günü İzmir iData İtalya şubesinden vize başvurusunda bulundum. 15/02/2024 tarihinde pasaportumun konsolosluktan şubeye iletildiği ve şubeden alabileceğim bilgisini iData'nın kendi web sitesinden öğrendim. 16/02/2024 tarihinde İzmir iData şubesine sabah 9 civarında ulaştım ve ofis kapalıydı. Hafta içi 08:00-17:30 arası hizmet verdiklerini biliyordum. Absürt olan şu ki, bugün resmi bir tatil olmamasına rağmen ve bu bir özel kurum olduğu halde, ne pasaport teslim edilen gişelerde ne de evrak teslimi yapılan bölümde hiç kimse bulunmuyordu ve ışıklar kapalıydı. Ardından benim gibi bekleyen iki kişi, evrak teslimi yapılan bölüme kapıyı açan bir kadın tarafından alındı. O esnada görevli olduğunu düşündüğüm için ilgili kişiye neden iData'nın kapalı olduğunu sordum. Kendisi 'bugün özel bir gün' dedi. Ben de bu cevap üzerine resmi tatil olmadığını, kendilerinin özel bir kurum olduğunu ve buna istinaden daha fazla açıklama yapması gerektiğini belirttim ancak kendisi 'yarın gelin' diyerek kapıyı yüzüme kapattı. İstanbul'da bulunan genel merkezi aradım ve her aradığımda aynı kişi telefonu açtı. Telefonda görüştüğüm müşteri hizmetlerindeki kişi, İzmir şubesinin bugün kapalı olmasının mümkün olmadığını, resmi tatil olmadığını söyledi. Pasaportumu almak ve şikayet etmek istediğimi söyledim, ancak hiçbir aksiyon alınmadı. Sinirlendiğim ve şikayet etmek istediğim için İzmir iData merkezinin bulunduğu iş merkezinde çalışan güvenlik görevlilerine durumu sordum ve onlar da bugün bir 'açılış' olacağını, benimle yüz yüze konuşan bayanın ilgili şubede yönetici olduğunu öğrendim. Defalarca genel merkezi aradım ve telefona sürekli çıkan aynı kadın problemimi çözmedi. Saatler sonra iData'nın sitesine girdiğimde, sadece iData'nın resmi web sitesine bugün kapalı olacaklarına dair bir uyarı koymuşlar. İzmir iData şubesinde bugün çalışan tek bir görevli bile yoktu. Bu durum kabul edilemez ve profesyonel olmayan bir yaklaşımdır. Konsolosluğa da bu durumu ileteceğim . İzmir iData şubesinin bugünkü tutumu nedeniyle mağdur oldum ve bu durumun düzeltilmesini talep ediyorum. Not: 'Özel Gün Kapalıyız' görselini ekte bulabilirsiniz.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Vize Randevu Sorunu
2 Takipçi
İData İtalya Vize Sorunu

Aslı sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurusunda Geciken Pasaport Teslimatı Sorunu

Aslı
02 Aralık 2024 13:39
Ceyda sonuçtan hiç memnun değil

Ceyda
08 Ağustos 2024 09:52