Gaye sonuçtan hiç memnun değil

iData İtalya Konsolosluğu İtalya Ulusal Vize Gecikmesi

22 Eylül 2024 16:26

29.08.2024 tarihinde iData İstanbul Gayrettepe ofisinde, erasmus için ulusal vize başvurumu tamamladım. İtalya'da kabul aldığım okul geçtiğimiz hafta itibarıyla derslere başladı. Benim uçak biletim ise 26 eylülde. Seyahatime 4 gün kalmış olmasına rağmen ne iData'dan ne de konsolosluktan, olumlu ya da olumsuz herhangi bir geri dönüş almış değilim. Sürekli attığım maillere ise asla karşılık bulamıyorum. Bu gidişle tüm rezervasyonlarımı iptal etmek zorunda kalacağım. Erasmus projesi bünyesinde karşı okuldan kabul almış olmama rağmen bu kadar beklememin nedeni nedir acaba? Bir öğrenci olarak neden vize işlerinin gecikmesi yüzünden maddi zarara uğramak zorundayım? Ya da başvurumda bir sorun varsa neden bana geri dönüş yapılmıyor? İtalya'ya gittiğim takdirde de adaptasyon sürecinde yapmam gereken prosedürler var ve bu süreç onları da askıya almama neden oluyor. Daha fazla ders kaçırmak ve rezervasyon iptali/değişikliği yapıp maddi zarara girmek istemiyorum. Beni hem maddi hem psikolojik anlamda yıpratan bu sürecin en kısa sürede sonuçlanması için ilgili kurumlardan geri dönüş arz ediyorum.

Başvuru takip no 8270731

profile profile

Yorumlar (15)

Sudenur

Pasaportunuzda bir gelişme var mı?

Pasaportunuz geldi mi?

Gaye

Hayır maalesef hala haber yok

Ezgi
Ezgi

Çıkınca bilgi verir misiniz

Benim Uçak bu Akşamdı sabah Visem çıktı kargoya vermeden aldım

Gaye

Bugün itibariyle hala bir gelişme yok maalesef.

Genelikte 1-2 gün önce Kargoya veriyoruz diye haber ediyorlar

Fatih
Fatih
Şikayeti Çözüldü

Hocam son güne kadar bekletmişler anladığım kadarıyla peki ne kadarlık vize vermişler?

Visem bugün sabah çıktı

Evet 24.09 Akşam artık yarın sabahı bekliyoruz

Ogün senin uçuş 24 ü sanırım, bugün gelirse haber verir misin

Samet
Samet

Bizde Bursa idatadan 22 ağustosta başvuru yaptık gezimiz 25 Eylül hala bekliyoruz, gecen sene ile bu sene arasında ne değişti geçen sene 8 günde gitti geldi, bu sene çocuklarıda götüreyim dedim, nasıl mahcubum oğluma karşı anlatamam

Ogün

Hayır maalesef bekliyorum inşallah bugün çıkar

Enes

Ogün senin geldi mi pasaport?

Gaye

Yani hemen yarın verseler bile, perşembeye kadar kargo elime ulaşır mı bilmiyorum. Bilet her türlü yanıcak gibi.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData İtalya Vize Sorunu
Ulusal Vize Gecikmesi