Hyundai Tucson Şanzıman Sorunu

06 Nisan 2024 08:35

Hyundai Tucson 2019 model 7 ileri otomatik aracım var. Aracı iki kez, kalkışlarda titreme olduğu şikayetiyle İstanbul Bayrampaşa Erk Otomotiv Servisine götürdüm. Aracımı ilk götürdüğümde 55.000 km'de, ikinci götürdüğümde ise 66.000 km'de idi. Her iki seferde de servis personeli, 'Evet, kalkışlarda titreme var; ancak aracı makineye bağladık ve makine şanzıman değişimi gerektiğini göstermedi' şeklinde cevaplar aldım. Bu araçta kalkışlarda titreme olduğunu servis personeli bile fark ediyor; fakat sonuçta makinenin inisiyatifine bırakılıyoruz. Ben de şunu soruyorum: Aracın garantisi Aralık 2024 tarihinde dolacak. Acaba o tarihten sonra makine değişim talep edecek mi (ücreti karşılığında)? Yani ben şu anda aracımı konforlu bir şekilde kullanamıyorum. Traktör gibi zıplamasını istesem traktör alırdım. Bundan önce üç-dört farklı markanın otomatik araçlarını kullandım ama böyle bir sorun hiç yaşamadım. Çok az trafikte bile şanzıman ısınıyor, kalkışlarda ve vites geçişlerinde araba traktör gibi zıplıyor. Bu tutum, bu markaya hiç yakışmıyor. Gereğinin ivedilikle yapılmasını rica ediyorum.

15 Nisan 2024 08:00 (Şikayetten 8 gün sonra)
Ercan
17 Nisan 2024 09:27

Firma tarafından arandım fakat makinede titremenin tolerans dahilinde olduğu için bir şey yapılamayacağı söylendi. Sonuç itibari ile araçta titreme var mı var bunu kullanıcı olarak ben anlıyorum Hyundai servis yetkilileri de anlıyor ama makinenin tolerans dahilinde olduğu için bir şey yapılamıyor. Sağlıklı bir araçta bu titreme olmaması gerekir aracı ilk satarken bizim araçlarımızda şu toleransta kalkışlarda titreme olabilir diye bir bilgi verilmiyor çünkü bu durumda kimse bu araçları tercih etmez. Yani bu titremenin tolerans harici olması için aracın artık zıplaması gerekiyor sanırım. Hyundai markası bu konuda hiçbir şekilde yardımcı olmuyor ve maalesef ismine yakışanı yapmıyor. Hyundai araç almak isteyenlere duyurulur.

Murat

Demek ki kronik sorun. Türkiye de araba satıp 5 yıl garantili yazacaksın fakat bir sorun olduğunda umursamayacaksin. Hyundai ve Kia Turkiye de müşterisini üzen iki marka maalesef. Kia aldım 10.000 km de otobonda motor da yağ yok yazdı, Ankara'ya yağ doldurup geldim. Motor üç yerinden çatlamış, döküm hatası çıktı. Zor bela arabayı iade ettim. Hyundai aldım, 66 bine geldi sattım, model yükselteyim dedim bu yoruma denk geldim arabadan soğudum yeminle. Şimdi Tiguan a ya da Mercedes GLB200 AMG ye bakıyorum

Ensar sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Tucson Yakıt Pompası Ve Titreme Sorunu

Ensar
15 Nisan 2024 00:18
Cesur sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Tucson'da Bitmeyen Şanzıman Kabusu

Cesur
05 Aralık 2024 11:37
Mert sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Tucson Titreme Ve Şanzıman Isınma Sorunu

Mert